HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2025 Pazartesi Saat: 12:57

DÜZENLEME İSTİYORUZ!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, devlet memurlarının refakat izni konusunda yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yasal düzenleme çağrısında bulundu. Başkan Zengin, devlet memurlarının yakınlarının hastalanmas
DÜZENLEME İSTİYORUZ!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, devlet memurlarının refakat izni konusunda yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yasal düzenleme çağrısında bulundu.

Başkan Zengin, devlet memurlarının yakınlarının hastalanması durumunda refakat izni verilmemesinin yasal ve hukuki olmadığını belirtti.

“HASTASINA KİM BAKACAK?"

“Evde bakım hastası yakını olanlara, sağlık kurulu raporu şartıyla refakat izni verilirken, hastanede yatan birinci derece yakınlar için memurun yıllık izinden kullanması isteniyor” diyen Başkan Zengin, “Bu, etik bir durum değil. Memur çocuğuna hastanede yatarken refakat etmeyecekse hastasına kim bakacak?" dedi.

“BU DURUM BİR ÇOK SORUNA NEDEN OLUYOR”

Mevcut mevzuata göre, refakat izni için "hayatı tehlikesi mevcuttur ve yakın bakıma ihtiyacı vardır" ibaresinin bulunması gerektiğini hatırlatan Başkan Zengin, bu şartın pratikte birçok soruna neden olduğunu açıkladı.

“MEMURA REFAKAT İZNİ TANINMALI”

Sendika olarak taleplerini dile getiren Zengin, şu önerilerde bulundu: Hastane Tedavisi Boyunca Refakat Hakkı: Memurun eşi, çocuğu ve anne-babasına refakat etmesine izin verilmesi.

Muayene ve Tetkik Süreçlerinde İzin: Sağlık kurumlarında geçirilen süreler boyunca memura refakat izni tanınması.

“BU SORUNUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI”

Zengin, mevcut durumda memurların hastane veya evde yakınlarına refakat etmek zorunda kaldığını, ancak buna dayalı bir kanunun bulunmadığını belirtti. Bu alanın yöneticilerin insafına bırakılmaması gerektiğini ifade eden Zengin, şöyle konuştu:

"Devlet memurları, çocuk, eş, anne, baba gibi yakınlarının tedavi süresince yanında olmak zorundadır. Mevzuatta ivedilikle düzenleme yapılarak bu sorunun çözüme kavuşturulması elzemdir."

 

Anahtar Kelimeler : DÜZENLEME, İSTİYORUZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız