HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Haziran 2025 Çarşamba Saat: 15:34

“UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYIN”

Ordu Valisi Muammer Erol, 2025 yılı Mayıs ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilg
“UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYIN”

Ordu Valisi Muammer Erol, 2025 yılı Mayıs ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili basın bilgilendirme toplantısının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAK KAZALARA AÇIKTAN DAVETİYE ÇIKARMAK DEMEKTİR”

Vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Muammer Erol, bayram tatilinin 9 güne uzamaması nedeniyle geçen bayrama göre hareketliliğin daha az olacağını, ancak okulların tatil olmasıyla birlikte trafikte bir artış yaşanacağına dikkat çekti.

“5 Haziran 2025 Perşembe gününden itibaren karayollarında yaşanacak hareketliliğe karşı emniyet ve jandarma trafik birimleri ile bölge trafik sorumluluğu alanlarında ve ara yollarda yine sürücüleri uyarma ve kurallara uyma konusunda daha dikkatli davranma adına denetimlerimizi sıklaştıracağız” diyen Vali Erol, “Karayolları ile yolculuk edecek, bayrama yakınlarıyla bayramlaşma için gidip gelecek, karayollarını kullanacak vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve özelliklede uykuluyken yola çıkmamalarını tavsiye etmek isterim. Bu uykusuzluk meselesi alkol gibi değil, kimse fark etmiyor, sadece kendisi biliyor. Uykusuz araç kullanmak kazalara açıktan davetiye çıkaran bir kötü alışkanlık. ‘Geç geldi desinler de geçmiş olsun demesinler.’ Herkes bayram vesilesiyle sevdikleriyle hayırla, sağlıkla görüşsün bayramlaşsın, tekrar evine, yuvasına, işine dönsün diliyoruz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ MALİ MEVZUATA UYMA VE VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE KONUSUNDA HASSASTIR”

Vali Muammer Erol, “Mali denetimle ilgili olarak Defterdarlık, vergi dairesi birimleri ciddi yoğun, belli konulara odaklanmış denetimler yapmaya başladı ve yapıyorlar. Bunların toplamını ifade edecek olursak Mayıs ayı itibariyle toplam 1 milyon 815 bin liralık idari para cezası uygulandı. Bunlar işyeri hasılat denetimi sırasında 742 bin TL, belge düzenine uygunluk denetimi sırasında 1 milyon 41 bin TL, kayıt dışı faaliyet sırasında 29 bin TL ve akaryakıt denetimi sırasında 2.800 TL’lik idari para cezaları uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın mali mevzuata uyma ve vergi yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki hassasiyetlerini biliyoruz. Ordu, bu konuda tahakkuk ve tahsilat rakamlarına bakıldığında iyi bir yerde. Bu yönüyle de vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tabi denetimler de bir yandan oluyor, olacak. Bu denetimlerin maksadı hiçbir şekilde, hiç kimseyi peşin suçlu ilan ederek cezalandırmak gibi bir şey değil, tam tersine sayın Maliye Bakanımızın da açıkladığı gibi kayıt dışılığı en aza indirme gayretiyle yapılan denetimlerdir. Kayıt dışılık hepimize kaybettiren bir yanlış. Hiçbir şeyin kayıt dışı kalması, sonucu iyi olmayan şeyleri de beraberinde getiriyor” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “UYKUSUZ, ARAÇ, KULLANMAYIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız