Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:25 25 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
- 14:22 ŞEHİR HASTANESİNE GÜÇLÜ ALTYAPI DESTEĞİ
- 14:00 ORDU’DA SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
- 14:00 MAVİ DÜNYA’DA ÇALIŞMALAR TAM GAZ
- 13:48 AKKESE’DE TARİHİ KAZI!
- 13:48 OBB ‘DEN DİLENCİ OPERASYONU
- 13:30 ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK
- 13:28 ORDU’DA KONUT SATIŞLARI ARTTI
- 13:09 VALİ EROL, YIL SONU SERGİSİNE KATILDI
- 12:11 BAKAN YARDIMCISI GÜMEN BÜYÜKŞEHİRDE
- 11:56 OGM’DEN YANGIN SÖNDÜRME HAVUZU UYARISI
- 11:50 AKSA DOĞALGAZ, ONLİNE İŞLEMLER KANALINI YENİLEDİ
- 11:45 “ESNAFIN İŞÇİ KONUMUNA GEÇMESİ YANLIŞ”
- 11:31 MANGAL, HER YIL YÜZLERCE HEKTAR ORMANI KÜL EDİYOR!
- 10:50 YILDIZ’IN DEĞERİ DUDAK UÇUKLATTI!
ORDU’NUN GURURU BAŞARMAYA YEMİNLİ

Ordulu Sporcu Tan Aşkan, dünyanın en zorlu parkurunda Türkiye’yi temsil edecek
KoşuyOrdu Spor Kulübü Kaptanı Tan Aşkan, İtalya’da düzenlenen UTMB Laverado’da Türkiye’den katılan 13 sporcudan biri olarak Alplerin zorlu coğrafyasında mücadele edecek.
KoşuyOrdu Spor Kulübü Kaptanı Tan Aşkan, patika koşularında dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan UTMB Dünya Serisi kapsamındaki UTMB Laverado yarışına katılmak üzere İtalya’ya gitti. Türkiye’den yalnızca 13 sporcunun katıldığı bu uluslararası organizasyonda Aşkan, ülkemizi ve Ordu’yu temsil edecek.
50 kilometre ve 2600 metre tırmanış
Zorluk derecesi yüksek parkurda, 50 kilometrelik koşu mesafesi ve 2600 metrelik tırmanış Aşkan’ı bekliyor. 27 Haziran 2025’te başlayacak yarış, 2026 Kış Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapacak İtalya'nın Cortina kentinde, Dolomit Dağları'nın büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilecek.
“Şehrimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim”
Hedefinin UTMB final yarışlarına katılmak olduğunu belirten Tan Aşkan, kent gazetesine yaptığı açıklamada,“Dünyanın en büyük patika koşu organizasyonunda 13 Türk içinde ilk Ordulu olarak ülkemizi temsil ediyorum. Ordu’da ilk, Türkiye’de sayılı sporculardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.” ifadelerini kullandı.
KoşuyOrdu Kaptanı Tan Aşkan İtalya’da Türkiye’yi Temsil Ediyor!
KoşuyOrdu Spor Kulübü Kaptanı Tan Aşkan, Dünya patika koşularının en prestijli organizasyonu olan UTMB Dünya Serisi yarışı, UTMB LAVERADO 'da ülkemizi ve Ordu’yu temsil etmek üzere yer alıyor.
Türkiye’den sadece 13 sporcunun katıldığı bu dev organizasyonda Tan Aşkan, Alplerin zorlu coğrafyasında 50 kilometre ve 2600 metre tırmanış içeren zorlu parkurda mücadele edecek.
27 Haziran da, 2026 Kış Olimpiyatlarının yapılacağı İtalya'nın Cortina şehrinde Dolomit Dağları'nın eşsiz doğasında, sadece fiziksel değil mental irade ve dayanıklılığın sınandığı bu koşuda, Türkiye ve KoşuyOrdu bayrağını gururla dalgalandıracak.
Tan Aşkan; " Hedefim UTMB Dünya serisi yarışlarında puan toplayıp; UTMB Final serisi yarışlarına katılmak ve Ordu da ilk, Türkiye de sayılı koşucular arasına girmek istiyorum. Şehrimi ve ülkemi iyi bir şekilde temsil etmek için sabırsızlanıyorum. Dünya’nın En Büyük Patika Koşu Organizasyonun da 13 Türk içinde ilk Ordulu olarak ülkemizi temsil edeceğim." dedi.