Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:25 EN GÜZELLERİ SEÇİLDİ!
- 15:56 KLARNET FESTİVALİ BAŞLADI
- 15:52 ORDU’DA TAŞKIN RİSKİ MASAYA YATIRILDI
- 15:22 ‘SEVGİ TIRI’ YOLCULUĞA BAŞLIYOR
- 14:40 KABADÜZ’DE TÜRK SAĞLIK SEN DEDİ
- 14:13 KONUT SATIŞLARI ARTTI
- 13:30 FESTİVAL DOLU DOLU BAŞLADI
- 13:19 FINDIK YEVMİYELERİ AÇIKLANDI!
- 13:16 “KAYNAKTA AYRIŞTIR, DOĞAYI KORU”
- 13:04 ÖZTÜRK: SADECE KADROLU ATAMA YAPILMALIDIR
- 12:52 ŞEYHOĞLU: SENDİKA KANUNUNDA REVİZYON İSTİYORUZ!
- 12:19 MİLLETVEKİLİ ŞANLITÜRK, KOMİSYON TOPLANTISINDA KONUŞTU
- 12:19 VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASI
- 10:53 SPORA HAS
- 10:52 FIFPRO’DAN FIFA’YA ÜLTİMATOM
ŞEYHOĞLU: SENDİKA KANUNUNDA REVİZYON İSTİYORUZ!

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Sendika Kanununda revizyon istediklerini belirterek Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme öncesinde Türk Eğitim Sen’in taleplerini ortaya koydu.
Başkan Şeyhoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Öncelikli taleplerimiz tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatleri 15 saate eşitlenmelidir. Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği asgari ücret tutarında olacak şekilde MEB ve yükseköğretim personelinin tamamına ödenmelidir.
Aile yılında aileleri güçlendirelim. Kadın memurlara doğum izni, doğum öncesi 12 hafta ve doğum sonrası 12 hafta olmak üzere 24 haftaya çıkarılmalıdır.
Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimiz için bölgenin derecesine göre 1 asgari ücret ile 2 asgari ücret tutarında “Zorunlu Hizmet Tazminatı” ödenmelidir. İsimsiz ve imzasız dilekçe ile şikâyetler -CİMER başvuruları dahil- işleme alınmamalı; MEB personeli yıpratılmamalıdır” dedi.
“BU KANUN BİZE DAR GELİYOR”
Sendika Kanunu’nda revizyon istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Şeyhoğlu, şöyle devam etti;
“Türkiye Kamu-Sen’in gündeme getirdiği hususlardan birisinin de sendika kanunundaki revizyon olması kaçınılmazdır. 2001 yılının ağustos ayında sendika kanunu çıktı ve süreç içinde bazı düzenlemeler yapıldı. 2010 referandumunda toplu sözleşme hakkı getirildi. Ancak gelinen noktada bu kanun bize dar geliyor.
ILO normlarına uygun, kamu çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak bir sendika kanununun hayata geçirilmesini istiyoruz. Grev hakkı olmayan bir sendika kanunu eksik kalır, bir ayağı topaldır. Kamu çalışanları, grev yapma ve siyasete katılma hakkını içeren modern bir sendika kanununu hak ediyor” diye konuştu.
“Kamu çalışanlarının genelini ilgilendiren toplu pazarlık süreci ile hizmet kollarının toplu pazarlık süreci birbirinden müstakil yürütülmelidir” diyen Başkan Şeyhoğlu; Toplu sözleşme masasının bir kişinin iradesine bırakılmaması gerektiğini belirtti.
“BU DÜZEN DEĞİŞMELİDİR!”
Şeyhoğlu; “Üç konfederasyon ve 11 hizmet kolunu temsilen sendikalar masaya oturacak. Ancak yetkili konfederasyon başkanının ağzından çıkacak hüküm toplu sözleşmeyi bağlıyor. Düşünebiliyor musunuz, örneğin Türk Kültür Sanat Sen hizmet kolunda yetkili ama onun adına başka bir konfederasyon başkanı irade ortaya koyuyor.
Bu düzen değişmelidir. Kamu çalışanlarının genelini ilgilendiren toplu pazarlık süreci ile hizmet kollarının toplu pazarlık süreci birbirinden müstakil yürütülmelidir. Öte yandan toplu sözleşmede kamu çalışanlarının tüm meselelerinin görüşülmesi için 30 gün yeterli bir süre değildir. Her bir meselenin hakkıyla tartışılması için bu süre uzatılmalıdır.
“BİZ SÜS BİTKİSİ MİYİZ?”
Toplu sözleşme masasında üç konfederasyon ve 11 sendika yer alıyor. Hükümetle sendikaların ya da iki konfederasyon başkanının Hakem Kuruluna başvurma hakkı yok. Biz süs bitkisi miyiz? İtiraz hakkımız yok, imza atma hakkımız yok, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuramıyoruz.
Bu durum, 4688 sayılı yasanın ruhuna tamamen aykırıdır. Yasa, en fazla üyeye sahip 3 konfederasyonun masaya oturup hükümetle toplu pazarlık yapmasını öngörüyor. Yasanın ruhu budur. O halde, masada oturan sendika ve konfederasyonların, yasanın gereklerine uygun şekilde yetkilendirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.