Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:25 EN GÜZELLERİ SEÇİLDİ!
- 15:56 KLARNET FESTİVALİ BAŞLADI
- 15:52 ORDU’DA TAŞKIN RİSKİ MASAYA YATIRILDI
- 15:22 ‘SEVGİ TIRI’ YOLCULUĞA BAŞLIYOR
- 14:40 KABADÜZ’DE TÜRK SAĞLIK SEN DEDİ
- 14:13 KONUT SATIŞLARI ARTTI
- 13:30 FESTİVAL DOLU DOLU BAŞLADI
- 13:19 FINDIK YEVMİYELERİ AÇIKLANDI!
- 13:16 “KAYNAKTA AYRIŞTIR, DOĞAYI KORU”
- 13:04 ÖZTÜRK: SADECE KADROLU ATAMA YAPILMALIDIR
- 12:52 ŞEYHOĞLU: SENDİKA KANUNUNDA REVİZYON İSTİYORUZ!
- 12:19 MİLLETVEKİLİ ŞANLITÜRK, KOMİSYON TOPLANTISINDA KONUŞTU
- 12:19 VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASI
- 10:53 SPORA HAS
- 10:52 FIFPRO’DAN FIFA’YA ÜLTİMATOM
“KAYNAKTA AYRIŞTIR, DOĞAYI KORU”

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, 2025 yılı içerisinde yürütülen sıfır atık ve geri dönüşüm projelerine dair bilgiler paylaştı.
Çevre kirliliğiyle mücadele ve doğal kaynakların korunması hedefiyle ilçede bu yıl 116 adet atık toplama ünitesi hizmete sunuldu. Bu ünitelerin 16’sı mobil atık getirme merkezi, 100 tanesi ise ikili toplama sistemine sahip mavi kumbaralardan oluşuyor.
Atık toplama sistemleri hemen hemen tüm mahallelere yerleştirilmiş durumda. Yaz aylarında nüfusun artması nedeniyle plajlar, sosyal tesisler ve yoğun kullanılan alanlara öncelik verildi. Son olarak, çevre bilincini artırmak amacıyla Engelsiz Kafe, Erguvan Teras Kafe, İskele Kafe ve Kitap Kafe’ye de atık toplama üniteleri yerleştirildi. Vatandaşlar evlerinde ayırdıkları kağıt, cam, metal, plastik, elektronik atık, tekstil, atık yağ ve ilaç gibi atıkları bu merkezlere ulaştırarak çevreye ve ekonomiye katkı sağlıyor.
GERİ DÖNÜŞÜMLE DOĞAYA NEFES
Fatsa’da ayrıca iki adet Sıfır Atık Noktası oluşturuldu. Bunlardan biri Evkaf Mahallesi Arslan Aydınlık Caddesi KYK Yurdu yanında diğeri ise Yaprakkent Sitesi Seyitoğlu Sokak’ta hizmet veriyor. Vatandaşlar bu merkezlere, evlerinde ayırdıkları tüm geri dönüştürülebilir atıkları kendi imkânlarıyla ulaştırabiliyor. Bu sayede hem çevre korunuyor hem de geri kazanım teşvik ediliyor.
Derya Özcan Ateşli, belediye olarak her ay 250 ila 300 ton arasında atığın geri dönüştürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, 2017 yılından itibaren sıfır atık uygulamalarının artık vatandaşlar için yasal bir zorunluluk haline geldiğini hatırlattı.
“Kaynakta ayrıştırma hem doğaya hem de geleceğe karşı en büyük görevimizdir” diyen Ateşli, tüm Fatsalıları bu çevreci seferberliğe destek olmaya davet etti. Fatsa Belediyesi, sıfır atık çalışmalarıyla sürdürülebilir bir çevre ve yaşanabilir bir gelecek için örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor.