Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:58 AYDIN: BASIN EMEKÇİLERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM
- 17:26 TARİHİ FESTİVALİN AÇILIŞI YAPILDI
- 15:14 KURALAR ÇEKİLDİ!
- 15:04 YAZ FUTBOL OKULU SONA ERDİ
- 14:41 DURUGÖL’E BAŞKAN GÜLER İMZASI
- 14:36 “NİTELİKLİ TARIM İŞÇİSİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
- 14:31 “BASIN, ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACI OLMUŞTUR”
- 14:28 ZEHİR TACİRLERİNE DARBE
- 14:24 ESKİ TİP EHLİYETLERİN YENİLENMESİ İÇİN SON 7 GÜN
- 14:21 49 SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİ GERİ ALINDI
- 14:04 OAL, BAŞARILARIN TESADÜF OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU!
- 13:38 BAĞLANTI YOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 13:36 ARANAN 41 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 13:28 GÜZELYURT’TA FESTİVAL COŞKUSUNA DAVETLİSİNİZ!
- 13:04 ÖZTÜRK: İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜCRET TALEP EDİYORUZ!
“NİTELİKLİ TARIM İŞÇİSİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Ordu Valisi Muammer Erol, nitelikli tarım işçisi probleminin çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “Tarımda nitelikli işçi problemi çözüme kavuşturulması gerekiyor”” dedi.
İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2025 yılının 3. olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Valilik Toplantı Salonu’nda, Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Erhan Kavaz ile kurul üyeleri katıldı.
İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak işsizlik rakamları, projeler, İşgücü Uyum Programı başta olmak üzere çeşitli konularda sunum yaptı.
Vali Muammer Erol, nitelikli tarım işçisi probleminin çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “Tarımda nitelikli işçi problemi çözüme kavuşturulması gerekiyor. Tarım işçisi kim? sorusunun cevabı yok Türkiye’de. Eğer bu problem çözülmez ise fındığın Ordu’da ve Giresun’da bir geleceği yok. Bu yok sayılacak bir problem değil.
Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, sunumun ardından yaptığı açıklamada Yatırım Teşvik Sisteminin 30 Mayıs 2025 tarihi itibariyle yenilendiğini hatırlatarak, yeni sisteme göre Ordu’da 4 alanda çağrı kabullerinin devam ettiğini söyledi.
Kaymak, bundan sonra teşvik almak isteyenlerin çağrıları takip etmesi gerektiğini hatırlatarak, başvurarak teklif alma sisteminin sona erdiğinin altını çizdi.
Kaymak, “2012 yılında çıkan Yatırım Teşvik Sistemi komple yenilendi ve değişti. 30 Mayıs 2025 tarihinde yenisi yayımlandı. Sistem; Türkiye Yüzyılı Kalkınma Hamlesi ve Sektörel ve Bölgesel Teşvik Sistemi diye ikiye ayrıldı. Türkiye Yüzyılı Kalkınma Hamlesi; teknoloji hamlesi, yerel kalkınma hamlesi, stratejik hamle diye üçe ayrıldı. Sektörel ve bölgesel teşvik sistemi ise öncelikli yatırımlar ve hedef yatırımlar diye ikiye ayrıldı. 22.07.2025 tarihi itibariyle Yerel Kalkınma Hamlesiyle ilgili proje çağrılarına çıkıldı. Bundan sonra teşvik almak isteyen çağrıyı takip edecek. Başvurup teklif alamayacak. İstihdam hedefli ya da odaklı yatırım teşvikleri dönemi sona erdi. Bundan sonra yatırıma teşvik, sektörel yatırım, yerel kalkınma hamlesi bizi ne kadar ilgilendiriyora gelirsek, onunla ilgili tebliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yayımladı ve Ordu için bentonit, bal, çikolata, bir de yaşlı sağlığı turizmi alanında hedef belirlendi. Bu dört alanda şu anda proje çağrısı var. Bu alanlarda çeşitli destekler ve yeni yatırım teşvik sisteminde çağrılar devam ediyor. Bundan sonraki süreçte daha çok yatırımı, bölgenin gelişmişliğini ileriye taşıyacak hedefe doğru götürecek. İnşallah başarılı olur” diyerek, sözlerini tamamladı.
Çocuk işçiliğinin de masaya yatırıldığı kurul toplantısı, yürütme kurulu tarafından önerilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.