Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:56 MALİYETİ AZALTACAK SİSTEM!
- 15:48 ÜRETİCİNİN KULAĞI TMO’DA
- 14:57 KİVİ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA UYARISI
- 14:45 “PANAYIR VE KERMES ALANLARINA DÜZENLEME ŞART”
- 14:40 “ PERŞEMBEMİZE HAYIRLI OLSUN”
- 14:30 KIZILAY’DAN AİLE YILINA ANLAMLI KATKI
- 14:27 AKKUŞ’TA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 14:05 TÜRKİYE’DEN YURT DIŞINA GİTTİLER
- 14:05 SPOR DOSTLUĞU FATSA’DA BULUŞTU
- 14:05 DEMİŞ İŞTE!
- 14:05 52 ORDU GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR
- 16:08 ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN ULAŞIMDA YATIRIM ATAĞI
- 13:34 ORMEK, MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
- 13:07 ZENGİN: 429 TALEPLE MASAYA HAZIRIZ!
- 13:00 ÖĞRENCİLERE YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ
KIZILAY’DAN AİLE YILINA ANLAMLI KATKI

Genç Kızılay Akademi, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında anlamlı bir projeye imza attı. “Gençliğin Aynasından Aile: Sosyal Gözlemden Stratejik Değerlendirmeye” temalı program, gençlerin aile kavramına yönelik çok boyutlu bir bakış açısı geliştirmelerini ve bu bakış açısını toplumsal katkıya dönüştürmelerini hedefliyor.
“Aileye Genç Dokunuş: 7’den 70’e 7 Bölgede 7 Konu” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında, Türkiye’nin yedi bölgesinde gerçekleştirilecek saha araştırmaları ile gençler, aile yapısındaki güncel sorunları bilimsel yöntemlerle analiz edecek. Elde edilen veriler, dijital kitapçıklar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak.
Genç Kızılay, bu programla gençleri yalnızca gözlemci değil, aynı zamanda çözümün bir parçası olarak konumlandırıyor. Merhamet, gönüllülük ve sorumluluk gibi temel değerlerin aile içinde nasıl oluştuğu ve bu değerlerin toplumsal dayanışmaya nasıl dönüştüğü gibi önemli başlıklar, program kapsamında ele alınacak.
Toplantıda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, gençlere bir anne, bir eş ve bir akademisyen olarak ailede değer inşasının önemine dair çok yönlü bir değerlendirme sundu. Prof. Dr. Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“2025 yılının Aile Yılı olması Kızılay için de çok önemli bir sorumluluk aslında. Bu konuda gençlere ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Çünkü Aile Yılı’nda en çok odaklanmamız gereken konu; gençlerin aileye bakış açısının ne olduğunu anlamak, onları dinlemek. Türkiye’nin dört bir yanında, 7 bölgede bu program tekrar tekrar hayata geçirilecek. Gençler bir araya gelip aile kavramını tartışacaklar; kurmayı hedefledikleri ailelere dair düşüncelerini, yaşadıkları tedirginlikleri, ümitleri ve planlarını paylaşacaklar. Sonrasında bu düşünceler doğrultusunda çözüm önerileri geliştirip bizlerle paylaşacaklar. Biz de büyükleri olarak bu fikirleri destekleyip, karar alıcı ve politika üretici kurumlara ulaştıracağız.”
Genç Kızılay Genel Başkanı Utku İlhan ise gençlerin aileye, sorumluluğa ve gönüllülüğe dair bakış açılarını saha tecrübeleriyle birleştirerek aktaracaklarını ifade etti.
Program kapsamında ayrıca gençlerin evliliğe mesafeli yaklaşımının arkasında yatan değer temelli, ekonomik ve kültürel nedenler ile bu durumun aile yapısı, toplumsal ilişkiler ve gelecek projeksiyonlarına etkileri ele alındı. Sorumluluk algısındaki değişim, aidiyet duygusunun zayıflaması, ekonomik kırılganlıklar ve bireysel özgürlük arayışı gibi başlıklar, gençlerin perspektifinden değerlendirildi.
Geliştirilen değer temelli bakış açısının, bireylerin aileye dair kararlarında belirleyici bir rol oynaması ve bu yaklaşımın toplumsal bütünlüğe katkı sunması hedefleniyor.