Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:04 MHP’DEN TOKAT’A DAVET
- 13:48 KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT YOK
- 13:24 ÜNYE İLÇESİNDE 4 MAHALLE İÇME SUYU HATLARINA KAVUŞUYOR
- 12:56 SÜRECİ HIZLANDIRIN!
- 12:38 FATSA’DA YAĞMUR SUYU HATLARI DEĞİŞİYOR
- 12:37 “ZİRAİ DON ZARARLARINI ÖDEMEYE BAŞLADIK”
- 12:26 “YAZIN BEREKETİNİ KIŞA TAŞIMANIN TAM ZAMANI”
- 12:25 AKSA ENERJİ, TSRS UYUMLU İLK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU YAYIMLADI
- 12:23 FINDIK HASADINDA ÇOCUKLARA EĞİTİM VE SOSYAL DESTEK ELİ
- 12:19 FATSA’NIN ALTYAPISINA NEŞTER
- 12:18 KIZILAY’DAN GAZZE’YE SICAK YEMEK
- 12:16 YAZKONAĞI MAĞARASI TURİZME KAZANDIRILIYOR
- 11:52 BÜYÜKŞEHİR İLE GÜVENLİ YOLLAR
- 11:46 BEBEĞİNİZ 1 YAŞINI DOLDURDU VE DİŞLERİ HÂLÂ ÇIKMADIYSA…
- 11:45 EKLEM KİREÇLENMESİNİN GÖRÜLME SIKLIĞI ARTIYOR
“ZİRAİ DON ZARARLARINI ÖDEMEYE BAŞLADIK”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde fındıktaki zirai don hadisesinden kaynaklı zararın karşılığı, ödenecek olan tazminat yaklaşık 2,3 milyar lira olacak. Bunun şu ana kadar yaklaşık 300 milyon lirası ödendi, ödenmeye de devam edecek" dedi.
Bakan Yumaklı, 25 Ağustos'tan itibaren 16 noktada inşallah Toprak Mahsulleri Ofisi alım noktasını açmış olacağını belirterek, “Bugün itibarıyla fındık 5 doların üzerine çıktıysa bu Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki bizatihi takibi ve talimatlarıyla olmuştur. 25 Ağustos'tan itibaren 16 noktada inşallah Toprak Mahsulleri Ofisi alım noktasını açmış olacak. Buradan bütün çiftçilerimize, üreticilerimize, özellikle bu anlamda bereketli sezon diliyorum. Biliyorum rekoltede çok ciddi düşüş oldu ama inşallah bu seneyi de olması gereken en iyi şekilde geçeceğiz" diye konuştu.
Bakan Yumaklı Türkiye'de tescilli 23 çeşit fındık olduğunu belirterek, “17'si ise TAGEM'in yapmış olduğu çalışmalardan tescil edilen ürünler. Fındık yan kaynaklarımızın da koruma altında olduğunu buradan ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.