HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Eylül 2025 Perşembe Saat: 12:48

ŞANLITÜRK: CUNTANIN HEDEFİ ÜLKÜCÜLERİ YILDIRAMADI!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 12 Eylül 1980’de yapılan darbenin 45. Yıldönümünde 12 Eylül darbesinin asıl amaçlarından birisinin Türk Milliyetçilerine pranga vurmak olduğuna dikkat çekti. “TÜRK
ŞANLITÜRK: CUNTANIN HEDEFİ ÜLKÜCÜLERİ YILDIRAMADI!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 12 Eylül 1980’de yapılan darbenin 45. Yıldönümünde 12 Eylül darbesinin asıl amaçlarından birisinin Türk Milliyetçilerine pranga vurmak olduğuna dikkat çekti.

“TÜRK MİLLİYETÇİLERİ DEVLETİNE VE MİLLETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “12 Eylül 1980 darbesini yapan Cuntanın, Devleti yıkmaya çalışan Komünistler ile Devletine sahip çıkan Ülkücüleri aynı kefeye koyarak idam ettirmesi, Ülkücüleri yıldıramamıştı.

1980 öncesinin sol örgütleri, 1980 sonrası Ermeni terör örgütünün devamı olarak kurulan PKK'ya dahil olmuş ve yine Devleti yıkmak için silaha sarılmıştı. Terörle mücadele etmek isteyen Hükümete fikir veren Başbuğ Alparslan Türkeş, Özel Harekâtın kurulmasını sağlamış ve Ülkücülerin Üniformalı olarak terörle mücadele etmesini başarmıştı.

12 Eylül'e gelinen süreçte yaşanan olaylara bakıldığı zaman Türk Devleti'nin yabancı ve zararlı ideolojilerin uydusu hâline getirilmek istendiği görülmektedir. Fakat yine Türk Milliyetçileri tarihin her döneminde olduğu gibi devletine ve milletine sahip çıkmıştır” dedi.  

“ÜLKÜCÜ MİLLİYETÇİ HAREKET CANI PAHASINA MÜCADELE ETMİŞTİR”

Şanlıtürk, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Dönemin olaylarını basit bir sağ-sol kavgası gibi gösterip 'tatlı su canlısı' gibi yaşamaktansa tüm gerçekleri gelecek nesillere aktarmamız ise en doğru olandır. O dönemde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çeşitli maşalarca ele geçirilmek istendiği, milletin ise geçmişi ve tarihiyle olan bağının koparılmak istediği gerçeği unutulmamalıdır. Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in etrafında kenetlenen ülkücü-milliyetçi hareket ise tüm bu parazitlerle canı pahasına mücadele etmiştir'' diye konuştu.

“BAŞARISIZLIKLARININ İSPATI MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİDİR”

12 Eylül darbesini yapanların başarısız olduğunu da ifade eden Şanlıtürk; ''Yapılan bu mücadeleler neticesinde 12 Eylül günü yapılan askeri darbe ile Türk Milliyetçiliği zapturapt altına alınmaya çalışılmıştır. Karşılık veya taltif beklemeden yapılan vatan mücadelesinin sonucunda ülkücü-milliyetçi hareket mahkûm edilmiştir.

Sözde mahkemelerde oynanan hukuk tiyatrosunda ülkücülere idam sehpaları layık görülmüştür. Sonrasında milliyetçiliğin birçok parçaya bölünmesi hedeflenmişse de bugün görüldüğü üzere ülkücü-milliyetçi hareket MHP çatısı altında tek yürek olarak devlet, vatan, millet sevdasını sürdürmektedir. 12 Eylülcüler başarısız olmuştur, başarısızlıklarının ispatı da Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

Bu vesile ile cennet vatanımızı emperyalizmin ve komünizmin pençesine teslim etmemek için canından, cananından vazgeçen ülkücü şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum'' dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız