HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Mart 2016 Salı Saat: 15:06

TÜBİTAK, ORDU’DA TOPLANDI

TÜBİTAK, “AB Ufuk 2020 Programı” kapsamında ‘Bilgi Günü’ etkinliği düzenlendi.
TÜBİTAK, ORDU’DA TOPLANDI

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘AB Ufuk 2020 Programı Bilgi Günü’ etkinliğine Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkan Vekili ve AB Ufuk 2020 Programı Türkiye Ulusal Koordinatörü Hakan Karataş, akademisyenler ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Ordu Valiliği ve Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, ”Bu toplantı hem ilimiz, hem de ülkemiz için önemli bir toplantı. Dünyada politik metinlere de girmiş olan herkesin çok iyi bildiği yenilikçilik, inovasyon ve ar-ge kelimeleri var. Bunlar dünyada söz sahibi olmak isteyen tüm ülkelerin gayret içinde olduğu konular. İlimizde düzenlenen  bu önemli toplantıdan da güzel  neticelerle ayrılacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, ”İnovasyon ve ar-ge çalışmaları bütün dünyada güç gösterisi haline gelmiş, üniversite ve sivil toplum örgütlerini de işin içinde olmasını zorunlu kılan çalışmalardır. Amerika ve uzak doğu ülkeleri başı çekiyor. Ar-ge çalışmalarına çok büyük pay ayırıyor. Ülkemiz de önemli bir atılım içinde. Sivil toplum örgütlerinin, sanayi kuruluşlarının, üniversite ile nasıl işbirliği yapmaları gerektiğini de hep birlikte müşahede edeceğiz. Burada hangi sektörlere değer yada önem vermemiz gerektiğini belirlememiz gerekiyor. Her üniversite belli bir alanda uzmanlaşmalı ki o uzmanlığın gerektirdiği piyasayı şirketlerde işgal edebilmeli, kendi maddi kaynaklarını üniversite ile paylaşabilmeli. Özellikle patent konusunda bütün dünyada  Amerika’da şirketlerin üniversitelerle ortak patent sahibi olduklarını görüyoruz. Bu şu anlama geliyor,  tek başına devletin yapacağı bir şey değil. Dünyadaki gelişmelere de gözümüzü devamlı açık tutmamız gerekiyor” dedi.

Vali Vekili Varıcıer, ”Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Bu nüfusun genç olması piyasa anlamında beklentileri karşılama anlamında bize ışık tutuyor. Biz o zaman nüfus potansiyelimizi, zengin doğal kaynaklarımızı ve iş gücü potansiyelimizi daha çok fikir üretme anlamında kullandığımız takdirde dünya ile rekabet edebilecek noktaya geleceğinizi ümit ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç ise yaptığı konuşmada, ”Burada özel bir gün. Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi ve  TÜBİTAK’ında ciddi bir desteğiyle bugün bu programı hazırlıyoruz. Bizim gibi yeni üniversitelerin  sanayisi,  teknolojisi fazla ilerlememiş tarıma dayalı olan ve birazda aileden görme yüzyıllardır geleneksel tarımın ticaretin her türlüsü sanayileşmenin çok ucunda olan küçük mesafeler ve esnaf zihniyeti ile devam eden müesseslerin bu işlere profesyonelce el atması gerekiyor. Bunu yapmamız için de gerçekten oturup uzun süreçlerde proje üretmemiz, bu işi ciddiye almamız  gerekiyor” dedi ve toplantının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Toplantı daha sonra, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkan Vekili ve AB Ufuk 2020 Programı Türkiye Ulusal Koordinatörü Hakan Karataş; ‘Ufuk 2020 Programı Hakkında Genel Bilgiler’ ve ‘TÜBİTAK Uluslar arası İşbirlikleri Destek ve Ödül Programları’ Konusundaki sunumuyla devam etti.

Karataş, ar-ge ve inovasyon  ekosisteminde özel sektör boyutunun önem kazandığını belirterek, özellikle sanayi ve uluslar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Toplantı, TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası, AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Çınar Öner; ‘Ufuk 2020 Programı’nda Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Ormancılık, Denizcilik ve İç Su Araştırmaları ve Biyoekonomi Alanı, 2017 Çağrı Başlıkları’ ve ‘Ufuk 2020 Programı’nda Hakemlik’,TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası, AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Tolga Bülbüloğlu; ‘Ufuk 2020 Programı’nda KOBİ Yenilik Programı’,TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası, AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Burak Tiftik; ‘Ufuk 2020 Programı’nda Nanoteknoloji, İleri Malzemeler ve İleri İmalat ve İşletme Teknolojileri Alanı ve 2017 yılı Çağrı Konuları’, TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası, AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Furkan Çiftçi; ‘Ufuk 2020 Programı’nda Marie Sklodowska Curie Burs ve Destekler’,TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğünden Murat Tıltak; ‘Akademiye Yönelik COST Programı’ konularında  yapılan sunumların ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler : TÜBİTAK, ORDU’DA, TOPLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız