HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Nisan 2017 Perşembe Saat: 10:34

OMMO’DAN KURUMLAR VERGİSİ SEMİNERİ

Ordu Mali Müşavirler Odası, 11 Nisan Salı Günü 13.30 – 16:30 saatleri arasında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Kurumlar Vergisi konulu seminer düzenledi.
OMMO’DAN KURUMLAR VERGİSİ SEMİNERİ

Ordu Mali Müşavirler Odası, 11 Nisan Salı Günü 13.30 – 16:30 saatleri arasında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Kurumlar Vergisi konulu seminer düzenledi. 

Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, TÜRMOB Genel Sekreteri Dr. Yahya Arıkan, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı YMM Nazım Anıl, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Kurucu Oda Başkanı Orhan Ümit Felek, Trabzon Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Demir, Giresun Mali Müşavirler Odası Başkanı Fikri Çalçalı, Samsun Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar, Giresun Mali Müşavirler Odası Önceki Dönem Oda Başkanı Muzaffer Ejder, Samsun, Giresun, Trabzon ve Ordulu meslek mensupları İle stajyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Bahadır Baş;‘‘Bu toplantıları anlamlı kılan, bu toplantıları verimli kılan bu toplantıların yapılmasına sebep olan sizlersiniz katıldığınız geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. TÜRMOB Genel Sekreterimiz Dr. Yahya Arıkan buradalar. Kendisi 1990 yılından bu yana örgütlü mücadelenin her tarafında olmuş, elini, gövdesini, yüreğini taşın altına koymuş, bu meslek örgütü için dişini tırnağına takarak mücadele etmiş değerli bir üstadımızdır. Buraya gelerek aramızda olduğu için sizler adına bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

Baş, konuşmasının devamında ise; “İlimiz kurumlar vergisi alanında 2015 yılı verilerine baktığımızda ilimiz Orta ve Doğu Karadeniz illeri arasında nüfus yoğunluğu açısından üçüncü sırada fakat Kurumlar Vergisi tahakkuku ve matrahı anlamında maalesef dördüncü sıradayız. Ordu ilinde iki bin altı yüz altmış kurumlar vergisi mükellefi elli beş milyonluk kurumlar vergisi tahakkuk yapmış iken, Rize ilinde bin sekiz yüz kurumlar vergisi mükellefi doksan altı milyon liralık kurumlar vergisi tahakkuku gerçekleştirmiştir.

Toplam kurumlar vergisi 2015 yılı için otuz sekiz milyar dokuz yüz seksen üç milyon olarak tahakkuk etmiştir. Bu verginin %33 ilk yüz firma ödemiştir. Yedi yüz bin kurumlar vergisi mükellefinin yüz tanesi toplam verginin %33’nü geri kalanı diğer altı yüz doksan dokuz bin şirketse kalanı ödüyor. Bu veriler kurumsallaşmadan uzak, şirket kültürüne sahip olmayan sermaye şirketlerimizin var olduğunu gösteriyor. Muhasebe dünyası olarak bunu en iyi bilenlerdeniz.

TÜRMOB’un fazlasıyla mesleğimiz, meslektaşlarımız için yoğun çaba sarf ettiğini görüyorum. Beyan süreleri konusunda yaklaşık 13 yıldır bu meslek örgütü sorun yaşıyor. 13 yıldır nerdeyse her ay KDV beyan süreleri uzatılsın diye talepte bulunmuş. 3 ayda bir geçici vergi uzatımıyla ilgili talepte bulunmuş. Ama maalesef bu talepler bu konudaki sorunlar görmezden geliniyor.

 Bu sorunun kaynağı TÜRMOB değildir. Bu sorunun çözümü konusunda çalışan üreten TÜRMOB dur. Bunun bilinmesini istiyorum. Haksız eleştiriler ile, önyargılı düşüncelerle TÜRMOB’u güçsüzleştirmeyi doğru bulmuyorum. TÜRMOB çatı örgütümüzdür. Çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Beyan süreleri ile ilgili kalıcı bizlerin talebi doğrultusunda bir adım atılmasını bekliyoruz’’ diye konuştu.

Seminerde ayrıca 2016 yılı Kurumlar Vergisinde Özellik Arz Eden Hususlar, Örtülü Sermaye Faizi ve Transfer Fiyatlandırması, Kurumlar Vergisi Matrahının Saptanması, İlaveler, İstisnalar KKEG, Geçmiş Yıllar Mali Zararları konulu sunumunu gerçekleştirildi.

Seminerin Bitiminde TÜRMOB Genel Sekreteri Dr. Yahya Arıkan’a Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı YMM Nazım Anıl’a Samsun Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar tarafından günün anısına Plaket takdim edildi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : OMMO’DAN, KURUMLAR, VERGİSİ, SEMİNERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız