HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Mart 2016 Perşembe Saat: 10:52

“HEMŞERİLERİMİN SORUNU, BENİM SORUNUMDUR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık üreticisine verilen dönüm başına destek için TBMM’ ne kanun teklifi verdi.
“HEMŞERİLERİMİN SORUNU, BENİM SORUNUMDUR”

Dönüm Başına verilen Gelir Desteği için “Fındık üreticimiz bundan sonra acaba bu yıl da destek verilecek mi? diye düşünmeyecek. Verdiğimiz kanun teklifiyle artık bu destek kanunlaşacak.” dedi.

 

Kanun teklifinde fındığın Türkiye ekonomisine verdiği katkıları ve üretici için ne kadar önemli olduğuna değinen Torun, fındığa dönüm başına 2016 yılı için 180 lira, 2017 yılı için 190 lira ödeme yapılmasını talep etti.

 “Genelde Karadeniz Bölgesi’nin özelinde Ordu’nun en önemli geçim kaynağı fındıktır ve fındık 8 milyon kişiyi ilgilendiren bir üründür diyen Milletvekili Torun, Fındık üreticimiz son yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşadı. Hükümet bu yıl fındık üreticisini perişan etmiştir. Üretici de, esnaf da isyan noktasına gelmiştir. 8,75 liraya düşen fındık fiyatı için hiçbir girişimde bulunmamıştır. Üreticinin emeğinin karşılığını alması yönünde hiçbir destek sunmamıştır. Tabiki bu konuda iktidarın peşini bırakmayacağız.

 

Alan Bazlı Gelir Desteği fındık üreticisinin elbette emeğinin karşılığı değildir. Bir dönemde olsa,rahat bir nefes almasını sağlamaktadır. Teklif yasalaştığında artık üretici Bakanlar Kurulunun bu konuda karar alıp almayacağını, onların iki dudağından çıkacak haberi beklemeyecek. Zamanı geldiğinde gidip dönüm başına destek parasını alacak.”

“Benim önceliğim de, sevdam da Ordu’dur, Ordu’lulardır. Beni buraya taşıyan hemşerilerimin her türlü sorunu, benim sorunum, derdi benim derdimdir. Amacım sadece onlara hizmet etmektir.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız