HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mart 2016 Perşembe Saat: 10:53

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Ordu’da, Bayırbucak Türkmenleri ve ihtiyaç sahibi Suriyeli aileler için yardım seferberliği sürüyor. Dün sabah Huzurevi önünde içerisi gıda ağırlıklı olmak üzere sağlık ve giyecek malzemelerinin yüklü olduğu 2 Tır yola çıktı.
BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Başta Ordu Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere, hayırsever kişi, kurum, şirket, meslek odası ve sivil toplum örgütleri tarafından Bayırbucak Türkmenleri ve ihtiyaç sahibi Suriyeli aileler için bağışlanan giyecek ve yiyeceklerden oluşan yardım Tırlarının Suriye’ye yola çıkması için tören düzenlendi.

 

Ahmet Cemal Mağden Huzurevi önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Vali Yardımcısı Engin Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar,  Sagra Gıda Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel, yardımda bulunan diğer kişi ve kurum temsilcileri katıldı.

 

Bayırbucak Türkmenleri ve ihtiyaç sahibi Suriyeli aileler için bağışlanan giyecek ve yiyeceklerden oluşan yardımların uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer,” Ordu İli olarak üzerimize düşen görevi yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bugün 2 tırımız  Yayladağ üzerinden Türkmen kardeşlerimize yardım götürecek.

Bu yardımlar içerisinde gıda maddeleri, giyim eşyaları, bebek mamaları ve çocuk bezleri bulunuyor. İlimiz Sosyal Yardımlaşma Vakfı dışında Sanset gıda kurumsal olarak katılırken,  Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Servet Şahin de katkı sağladı. Çok teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Son iki Tır ile birlikte Ordu’dan toplam da 9 Tır gönderildiğini de anımsatan Varıcıer şöyle devam etti; “Amacımız insanlarımızın tarih ve geleneksel bağları olan kardeşlerimizle bütünleşmelerini sağlamak. Bunların maddi bir değeri yok, maddi değerinin hiçbir önemi yok. Önemli olan dünyaya bir insanlık mesajı verebilmek, halkımızın fedakarlığını, duyarlılığını bir kere daha gösterebilmektir. Bir mazlum millete, sıkıntı içerisinde olan millete ya da afete maruz kalmış bir topluma anında elini uzatabilmek önemli.

Büyük devlet olmak demek bu demek.  Eğer siz kendinizin ihtiyacı olan kendi halkınızın ihtiyacı olan bir şeyi bir başka insanlara verebiliyorsanız, paylaşabiliyorsanız bundan daha büyük bir zenginlik bundan daha büyük bir mutluluk olamaz.

 

Biz bu organizasyonu yapan bütün arkadaşlarımıza başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından sorumlu Vali Yardımcımıza, il yöneticilerimize, Sanset Gıdaya,  Ticaret Sanayi Odası yönetimimize ve Ordu halkına teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonların yapılışında bize güç veren, kuvvet veren Ordu halkıdır. Allah onlara da bereket, işadamlarımıza bol kazançlar, sıhhat versin. Bu sıkıntılar kısa zamanda bitecek ve komşularımızla daha sağlıklı huzurlu ortamlarda kucaklaşma şansı bulacağız. Katılımınız için çok  hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer’in konuşmalarının ardından 13 bin 854 adet bebek maması, 214 paket hasta ve çocuk bezi, 5 bin 646 kg gıda maddesi, 80 adet battaniye, 48 bin 985 adet giyim malzemesi ile OTSO Başkanı  Servet Şahin tarafından şahsi olarak yapılan hasta ve çocuk bezi yardımı  2 tır dolusu malzemeler, Bayırbucak Türkmenlerine ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edilmek üzere dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı. 

(ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız