HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Mayıs 2017 Salı Saat: 10:13

EMEKÇİLER BAYRAMINI KUTLADI

Dünya'nın her yerinde Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı Ordu’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu tarafından düzenlenen program ile kutlandı.
EMEKÇİLER BAYRAMINI KUTLADI

Dünya'nın her yerinde Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı Ordu’da,  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu tarafından düzenlenen program ile kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle  Ordu'nun  Altınordu İlçesi'nde,  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu tarafından düzenlenen programa siyasi parti ve sendika üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda katılırken, katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.

Ordu KESK Şube Binası önünde toplanan vatandaşlar çeşitli sloganlar atarak Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

KESK Dönem Sözcüsü ve SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, meydanda toplanan vatandaşlara seslenerek, ‘’ Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca işçi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gündür. Yok, sayılan emeğin, dünyanın dört bir yanında görkemli bir biçimde varlığını gösterdiği gündür 1 Mayıs. Türkiye’de 1 Mayıslar iktidarın getirdiği yasaklar ve devlet şiddetinin gölgesi altında kutlanmaktadır. 365 gün bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlere bir gün dahi saygı gösterilmemiştir. Siyasi iktidar bir gün için dahi işçilerin taleplerine kulak vermemekte, yıllardır 1 Mayıs mitinginin kendi istediği yerde yapılmasını dayatmaktadır.’’ Dedi.

“MÜCADELEMİZ İÇİN MEYDANLARDAYIZ”

Tek adam rejimine karşı durmak için meydanlardayız diyerek konuşmasına devam eden Ceylan, ‘’ 2017 1 Mayıs’ı, hile-hurda ile dayatılan tek adam rejimine karşı demokrasi için giderek derinleştirilen ve bizi Ortadoğu’daki çatışmaların ateşine sürüklemek savaş politikalarına karşı barış için, giderek pervasızlaşan emek düşmanlığına karşı emeğin hakları için, milyonların Hayır’lı buluşmaları olarak örgütlenecektir. Olağanüstü Hal’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere ve tek adam rejimine Hayır demek için 1 Mayıs alanlarındayız. Kıdem tazminatının gaspına Hayır demek için meydanlardayız. Taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına Hayır demek için meydanlardayız. İşsizliğe, kiralık işçiliğe, iş cinayetlerine, kentlerin ve doğanın yağmalanmasına, içeride ve dışarıda savaşa, çocuk istismarına, cinsiyetçiliğe, kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine, gazetecilerin, gençlerin, siyasetçilerin hapishanelere doldurulmasına, akademinin ve bilimin bitilmesine, sömürüye, diktaya Hayır demek için meydanlardayız. ‘’ diye konuştu.

 Vatandaşlar daha sonra söylenen türküler eşliğinde eğlenirken, polisin etkinlik alanında ve çevresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Öte yandan

 


Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Temsilciliği, 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler kaydedildi;

      “Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. İçinde bulunduğumuz karanlıklardan bizlere mutlu bir geleceğin kapılarını açacak tek anahtar, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Bu birlik ve dayanışma ruhu bizlere; yapılmaz denileni yaptıracak, olmaz denileni olduracak güç vermektedir.

    1 Mayıs bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır. Ülkemizi gerginliğe sürükleyerek, memurun, işçinin, emeklinin sorunlarını hasır altı etme,  gündemi saptırma amacı güdenler, çalışanlara ve sendikacılığa en büyük darbeyi vurmaktadır.

     Çalışanların örgütlü mücadelesini zayıflatarak, küresel saldırılar karşısında bizleri çaresiz bırakmak isteyenler var. Ne yazık ki bugün, çalışanlara karşı uygulanan hukuksuzluk var. Bugün, kamu görevlilerine verdiği sözleri unutanlar, attıkları imzaya sahip çıkamayanlar var. Koltuklarını koruyabilmek için yüz binlerce kamu görevlisini oradan oraya savuran sözde siyasetçiler var. Bugün en küçük ekonomik olumsuzlukta işten çıkarılan, sendika üyesi olduğu için sürülen, tehdit edilen, iş akdi feshedilen çalışanlar var. Bugün çalışanları devletin ve işverenin omuzlarında yük, gereksiz bir maliyet unsuru olarak gören ve kaderine terk eden bir iktidar var. Bugün emeğinin karşılığını alamayan, alın terini akıtan ama kıymeti bilinmeyen çalışanlar var.

      Birlikteliğimizi kaybettikçe haklarımızı da kaybediyoruz. Bizler birlik oldukça, hiç bir güç çalışanların haklarını gasp etmeye yetmeyecektir. 

M. Akif Ersoy;

 “Girmeden tefrika millete, düşman giremez

  Toplu vurdukça yürekler; onu top sindiremez” diyor.

 

     Bu nedenle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hak aramak kutsal bir mücadeledir. Bizler bu mücadeleyi yalnızca bir alanda değil; her alanda, her platformda veriyoruz. Sorunumuz gelirin adil taksimi, hakların adil taksimi, hukukun adil taksimi, külfetin de nimetin de adil taksimidir. Umudumuz ve dileğimiz, gelirin de, hakların da, hukukun da, adaletin de, nimetin de, külfetin de adil taksim edildiği bir ülkedir.

      Bizim mücadelemiz, taksimin adil yapılması içindir. Gerçek anlamda toplu sözleşme ve grev hakkı olmayan sendika, sendikalı olmayan çalışan kalmasın diyen milyonlarca emekçinin iradesine kulak verilmelidir. Baharın kurumuş dallara hayat verdiği gibi bu 1 Mayıs da çalışanın mücadelesine yeni bir soluk, yeni bir hayat verecek inşallah.

      Türkiye Kamu-Sen olarak, 1 Mayıs’ta bizler; Memurlarımız adına, huzurlu ve insan onuruna yaraşır bir yaşam istiyoruz. Yıllardır ihmal edilmiş, haksızlığa uğramış memurlarımıza, haklarının iade edilmesini istiyoruz. Nimette de külfette de adalet istiyoruz. Büyümeden pay istiyoruz. Adil bir gelir dağılımı istiyoruz. Memurun da vatandaş olduğunun; demokratik, siyasi ve ekonomik hakları olduğunun unutulmamasını istiyoruz. Artık, memurlarımızın yüzünün gülmesini, geleceğe umutla bakmasını istiyoruz. Güçlünün haklı olduğu değil; haklının güçlü olduğu bir ülke istiyoruz. Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere saygı duyulan bir ülke istiyoruz. Özgürlükler alanının genişletildiği, kamu görevlileri ile birlikte tüm çalışanların örgütlenme, toplu sözleşme ve grev haklarını özgürce kullanabildiği bir ülke istiyoruz. Değerlerimize saygılı, dünya standartlarında bir yaşam tarzı istiyoruz. Kendisi ve ailesinin, insanca yaşamasına yetecek düzeyde ücret alan kamu çalışanı görmek istiyoruz. Şeffaf ve adil bir yönetim istiyoruz. Baskılardan kurtulmuş, çalışma barışını sağlamış, yönetime katılma hakkı olan çalışanlar görmek istiyoruz. Geleceğe güvenle bakan, birbirine saygılı, mutlu, müreffeh bir toplum istiyoruz Kararlıyız: Biz haklıyız; biz kazanacağız. Yaşasın hak mücadelemiz, yaşasın kardeşliğimiz, yaşasın 1 Mayıs." (Ordu Yeni Haber)

                                                                            

 

 

 

Anahtar Kelimeler : EMEKÇİLER, BAYRAMINI, KUTLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız