HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Mayıs 2017 Cuma Saat: 09:54

“HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardimcisi Ordu Milletvekili Seyit Torun Engelliler Haftasi nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Torun mesajinda şu görüşlere yer verdi:
“HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardimcisi Ordu Milletvekili Seyit Torun Engelliler Haftasi nedeniyle mesaj yayınladı.

Milletvekili Torun mesajinda şu görüşlere yer verdi:

Engelliler Haftasını kutlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, insanlar eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğduklarını, çağdaş dünyada saygın bir konumda yer almanın temel koşulunun da bireylerin mutluluğunu, refahını esas alan prensiplerle yürütülen bir devlet anlayışından geçtiğini belirtti. Çağdaş bir devletin en önemli görevlerinden birinin, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm bireylere insanca yaşayabilecekleri ortamı sunmak, yaşam koşullarının iyileştirmek ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak düzenlemeleri sağlamak olduğunu söyledi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Sosyal devletin ilkesi engelli-engelsiz tüm yurttaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam sorunlarının çözülmesi, sosyal haklarının güvence altına alınmasını gerektirir. “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” düşüncesini aklımızdan çıkarmamalıyız. Engelsiz bireylerin, engelli bireylere karşı anlayış ve hoşgörüyle yaklaşmaları son derece önemlidir. Engellilerin özgüvenlerini kazanmalarına ve toplumsal yaşamda daha üretken bir rol üstlenmelerine yönelik düzenlemeleri yapabilirsek, onlara sağlıklı ve mutlu bir yaşamın kapılarını da açmış oluruz.” dedi.

 

CHP olarak engelli yurttaşlarımızın sosyal haklardan en kapsamlı biçimde yararlanmaları her zaman önceliğimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir. Hepimizin onlara sahip çıkması gerekiyor. Onların yaşama daha sıkı bağlanmaları için bizlerin ilgisine ve desteğine ihtiyaçları var. Başta devlet olmak üzere,  tüm yurttaşlarımızdan sivil toplum örgütlerine kadar hepimize görev ve sorumluluk düşüyor. Bu duygularla, Engelliler Haftası’nda tüm yurttaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “HER, SAĞLIKLI, İNSAN, BİR, ENGELLİ, ADAYIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız