HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mart 2016 Salı Saat: 10:56

KURT: KADIN KİMLİĞİ SON DERECE ÖNEMLİDİR

Türkiye’de 1921 yılından bu yana kutlanmakta olunan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gün geçtikçe daha fa önem taşıyor.
KURT: KADIN KİMLİĞİ SON DERECE ÖNEMLİDİR

Yıllardır Ordu’da da çeşitli svil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya çalışılan günde, kadınlarımızın aile ve toplumda ki farkındalıklarına dikkat çekilmeye çalışılıyor.

 

Ordu’da her yıl binlerce kadın, genç kız ve kız çocuklarının çeşitli nedenlerden dolayı mağdur edildiği gerçeği de hala gözler önünde.

 

Boşanma davaları, nafaka davaları, boşanma nedenleri, evden kaçan (terk eden) evli ve bekar kadın ve kızlarımız, sığınma talebinde bulunan kadınlarımız, taciz (Cinsel taciz, sözlü taciz vb.), Aile içi şiddet (Fiziksel ve sözlü şiddet), gayrimeşru çocuk, tütün ve alkollü içki içme yaş başlangıcı ve bağımlılığı gibi etkenlerden dolayı mağdur duruma düşen çocuk, genç kız ve kadın sayımız ve suça teşvik edilen çocuklarımız maalesef her yıl daha da artmaya devam ediyor.

 

Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt ise konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada kadınların sosyal adalet kavramında ki eşitlik haklarına dikkat çekti.

 

Kadın kimliğinin önemine özellikle vurgu yapan Başkan İlhan Kurt yaptığı açıklamada; “Bugün dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının dile getirildiği, çözüm üretilmeye çalışıldığı değerli bir gün. Biliyorum ki kadınlarımız toplumumuzun yönlendirici, birleştirici ve koruyucu en önemli unsurudur.

 

Bu manada Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini rahatça kullanabilmesi, sosyal ve ekonomik anlamda en iyiye ulaşması sağlandığında Ülkemiz ve toplumuzda o derece ileriye gidecektir. Bu aynı zamanda hukukçu gözüyle sosyal adaletin bir gereğidir. Ve aynı zamanda sosyal ve ekonomik eşitsizlik içinde olması sadece kadınımızın sorunu olmaktan çıkmıştır. Adil ve kalkınmış bir Türkiye inşa etmenin tek yoludur.

Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi kadın kimliği ve düşünceleri bizler için son derece önemlidir.  Ne kadar çeşitlilik arz eder ve özgürlük içinde ifade serbestliği tanınırsa o derece demokratik ve sosyal bir hayat hayali gerçekleşebilir” dedi.

 

Ülkemize de yön veren cefakar ve çalışkan ne istediğini bilen kadınlarımızın varlığı ve bu kadınlarımızın desteklenmeleri ile mümkün olmuştur, olacaktır diyen Kurt; “Bu manada devlet kurumlarının ve STK larınişlerliği, Kadınlarımıza bu alanlarda çalışma hakkının daha çok verilmesi , daha fazla kadın STK ların faaliyet göstermesi son derece önemli olacaktır” diye konuştu.

 

Toplumda kadın erkek eşitliğinin başta demokrasi olmak üzere hak, hukuk ve adaletle tesis edilebileceğinin de altını çizen Kurt; “Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. 

 

Kadınlarımızın olduğu yerde demokrasi, hak- hukuk ve adalet olacaktır. Kadının mağdur edildiği, ötekileştirildiği, çalışma hakkının elinden alındığı, ifade özgürlüğünün kısıtlandığı bir ortamda yaşamak istemiyoruz. Bizler Ordu Barosu olarak bu manada toplumsal bilinçlendirmeye katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

 

Hayatın ağır yüklerini, hayatın her alanında taşıyan, sevgi dolu yürekleri ile her türlü zorlu mücadelen yılmadan çalışan ve savaşan kadınlarımızın bu güzel günlerini saygı ve sevgilerimle kutluyorum” şeklinde konuştu. (ŞAFAK DELİÇAKAR-OYH)

 

 

Anahtar Kelimeler : KURT:, KADIN, KİMLİĞİ, SON, DERECE, ÖNEMLİDİR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız