HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Mayıs 2017 Perşembe Saat: 10:30

“ARAZİYE ARTIK GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ HAKİM”

Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 59’uncu maddesi gereğince oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu, 2017 yılının ilk toplantısını gerçe
“ARAZİYE ARTIK GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ HAKİM”

Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 59’uncu maddesi gereğince oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 Valilik toplantı salonunda, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısına, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gönüllü vatandaşlardan oluşan kurul üyeleri katıldı.

 İl’in genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, huzurlu bir kentin sadece emniyet ve jandarma güçleri ile sağlanamayacağını söyledi.

 “Vatandaşlarımız Hiç Çekinmeden İhbarda Bulunabilir”

”Vatandaşlarımız herhangi bir olay karşısında hiç çekinmeden, deşifre edilme korkusu yaşamadan, rahatlıkla emniyet birimlerine gidip meramını anlatabilmeli. İhbar mekanizmaları iyi çalışmalı” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Vatandaşların çekinceleri var. Doğu ve Güneydoğu’da görevlerde bulundum. Görev yaptığım yerlerde gözlemlediğim vatandaşın emniyet güçleri ve güvenlik güçleri ile aralarındaki diyaloğun kopması ya da çeşitli iletişim kanallarının çok açık olmamasıydı” şeklinde konuştu ve huzurlu bir kentin sadece emniyet ve jandarma ile sağlanamayacağını, bu konuda herkesin kendini görevli addetmesi gerektiğini ifade etti.

 

“Sizlerden Gelecek Görüş ve Öneriler Çok Önemli”

Kent Güvenlik Danışma Kurulu’nun değişik meslekten, değişik kurumlardan kişilerin katılımıyla oluştuğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Sizlerden gelecek görüş ve öneriler neler olabilir? Huzurlu bir kent oluşumunda ne gibi farkındalık oluşturabiliriz? Herkesin bir görüşü, bir önerisi olsun istiyoruz” diye konuştu.

 “Huzurlu Bir Kent İçin Güvenlik Güçlerimize Destek Olalım”

Vali Balkanlıoğlu, ”Güvenlik güçlerimiz hakikaten çok daha stabil ve hareketli bir hale geldi.  Araziye artık güvenlik güçlerimiz hakim. Polis, jandarma sizler için burada. Onlar,  sizin evladınız, kardeşiniz, amcanız, dayınız. Hiçbir işiniz olmasa bile güvenlik güçlerimizin yanına giderek, derdinizi paylaşın, çayını için. Herhangi bir sıkıntınız olduğunda da yardım isteyebilirsiniz” diyerek, güvenlik güçlerine destek olmanın ve onlara önerilerde bulunmanın daha güvenli ve huzurlu bir kent olması noktasında  son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

 Toplantıda, Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin tanıtımı yapıldıktan sonra 2017 yılı içerisinde kurumlar arası işbirliğine dayalı olarak ne tür faaliyetler ve projeler yapılabileceği konusunda görüş alış-verişinde bulunuldu. Alınan kararlar kapsamında tüm kurumların  proje ve faaliyet önerilerini hazırlayarak, tekrar değerlendirme toplantısı yapılması kararlaştırıldı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız