HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Mart 2016 Çarşamba Saat: 10:39

“KADINLARIMIZIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİ ÖNEMLİ”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde anlamlı bir etkinliğe imza attı. OTSO Başkanı Servet Şahin, Meclis Başkanı Ufuk Ünal ve OTSO Odası TOBB İcra Kurulu Başkanı Züleyda Çelebi ile Kadın Komisyon M
“KADINLARIMIZIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİ ÖNEMLİ”

OTSO Başkanı Servet Şahin günün önemine dair yaptığı kısa konuşmada; “Kadınlarımız yalnız yılda bir kez değil, yılın 365 gününde baş tacı edilmelidir. Hayatımızın önemli bir parçası olan analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız yılın her gününde sevgi ile hoşgörü ile sevilmeli ve sayılması gerektiğine inanıyoruz. Bu duygulardan hareketle bende başta Ordu’lu kadınlarımız olmak üzere bütün Türk ve Dünya kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

“PROJELERİMİZLE DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

OTSO Odası TOBB İcra Kurulu Başkanı Züleyda Çelebi ise düzenledikleri etkinlikte gazetemize verdiği demeçte şunları söyledi; “OTSO olarak her yıl kadın istihdamına ve kadın girişimcilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bizler gerek İŞ KUR, gerek Valilik gerekse Belediyelerimiz ve STK’ların da kadınlarımıza yönelik gerçekleştirdikleri her projeye destek vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra da kurumumuz zaman zaman kadınlarımıza yönelik meslek dallarında da eğitim çalışmalarında da yardımcı olmaya çalışıyor. Bizlerde çalışmalarımız neticesinde başarılı olabiliyor ve meyvelerini toplayabiliyorsak bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de bu güzel havada yüreği güzel bütün kadınlarımıza ve güzel insanlarımıza çikolata ve çiçek dağıtarak mesaj vermek istedik. Çünkü kadın girişimciliğini önemsiyoruz.”

“HER ZAMAN DESTEK OLUYORUZ”

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal ise kadınlara yönelik desteklerinin her zaman süreceğine dikkat çekerek verdiği demeçte; “Bizim ticaret ve sanayi odamızda genç girişimcilere olduğu gibi kadın girişimcilere desteğimiz var. Burada iş kadınlarımız bir araya gelerek istişarelerde bulunuyorlar. Devletin kadın girişimcilere yaptığı destekleri araştırarak gerekli yerler bunu özellikle bildiriyorlar. İstihdam sahibi olabilecek bayanlarında bu alanda ya mevcut işini geliştirebilecek ya da yeniden bir iş kuracak bayanlarla paylaşarak zaman zaman bu duyuruları basın yoluyla duyurmaya devam ediyorlar. Bizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadın girişimcilerimize her zaman destek oluyoruz” dedi.

“GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”

Kadın girişimcilerle ilgili Oda’da bir proje ekibi oluşturduklarını da anımsatan Ünal şöyle devam etti; “Kadınlarımıza yönelik projelerde yapıyoruz. Zaman zaman odamızın da içerisinde olduğu İŞ KUR’la ortak projelerimizde oluyor. Zaman zaman belediyelerle de oluyor. Bu şekilde faaliyetlerimiz devam ediyor. Fakat bunların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu sayısının daha da artırılması gerekir. Daha geniş projeler yaparak bu projelere ev hanımlarımızı çalışan bayanlarımızı dahil etmemiz gerekir. Devletimizin kadım girişimcilere pozitif yönde yaptığı bir ayrımcılık var. Bu yeni iş kuran bayanlar içinde geçerli işini büyütmek isteyen bayanlar içinde önemli destekler var.

Bu destekleri takip etmek lazım aslında bizim bayanlarımız çok çalışkan son yıllarda da iş anlamında önemli aşamalar kaydettiğini söyleyebilirim. Çünkü hanımefendiler daha disiplinli yapı gereği dikkatli olduklarından işlerinde daha başarılılar.  Bayanlarımız artık evde oturmamalı gelecekle ilgili planlar projeler yapmalı devletin desteklediği programlarda takip edip onlardan da istifade etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİ ÖNEMLİ”

Kadınların ekonomik özgürlüklerinin önemine de değinen Ünal; “Hayat müşterek geçim git gide daha da zorlaşıyor. Eğer evliyse paylaşmak durumda, değilse ayakta durmak zorunda. Dolayısıyla her şekilde kendi ayakları üzerinde duran bayanlar olmalı. Başarılı kadınlar oluştukça diğerlerine de örnek teşkil ediyor. Bende yapabilirim düşüncesiyle atılıma giren bayanlarımız var. Önceki yıllarda bu kadar desteklerde yoktu son yıllarda bayanlar için hibe destekleri faizsiz kredi destekleri var.

Ev işlerinde çalışan bayanlar için söylüyorum ev işi çalışma hayatından daha ağır. İş hayatında çokta daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Çünkü örneklerini görüyoruz. Ticarete atılan bayanlar içerisinde zarar eden yada işini yürütemeyen bayan sayısı oldukça az. Bayanlar işe daha konsantre olduğu için başarılı oluyorlar. Bizlerde çoğu zaman işyerinde bayanları tercih ediyoruz.

Evlenen ve çocuk sahibi olan bayanların iş hayatından kopmaması için bir takım hem annelik hem de işini yürütmesi için önemli kolaylıklar yapılıyor. Daha fazlası olabilir mi, tabiî ki olabilir ama geçmişle kıyaslanırsa bu anlamda çok yol katedildi” şeklinde konuştu. (Semra GENÇOSMANOĞLU/OYH)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız