HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mayıs 2017 Cumartesi Saat: 04:44

“AYNI SOFRADA BİRLİKTE ORDU’YUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi, Ramazan Ayı süresince iftar çadırı ve iftar programları geleneğini bu sene de sürdürüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, “Aynı Sofrada Birlikte Ordu’yuz” sloganıyla 19 ilçe ve 6 b
“AYNI SOFRADA BİRLİKTE ORDU’YUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi, Ramazan Ayı süresince iftar çadırı ve iftar programları geleneğini bu sene de sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, “Aynı Sofrada Birlikte Ordu’yuz” sloganıyla 19 ilçe ve 6 büyük mahallede iftar programları düzenleyecek. Organizasyon kapsamında meydanlarda kurulacak iftar sofralarında binlerce vatandaş, bir arada iftar yapmanın manevi hazzını yaşayacak.

Bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek iftar etkinlikleri kapsamında, ilçe halkıyla bir araya gelerek binlerce vatandaşla aynı sofrada orucunu açacak olan Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere yapılan yatırımları da yerinde inceleme fırsatı bulacak.

VATANDAŞLARA İFTAR ÖNCESİNDE ETKİNLİKLER SUNULACAK

Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek iftar etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara dini ve sosyal konulu sohbetlerden tasavvuf musikisine, mehteran gösterilerinden Hacivat ve Karagöz oyununa kadar birçok etkinlik sunulacak.

BAŞKAN YILMAZ, 10 HAZİRAN’DA İSTANBUL’DAKİ ORDULULARLA İFTAR YAPACAK

İstanbul’da geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen iftar programları bu yıl da düzenlenecek olup Başkan Yılmaz, 10 Haziran’dagurbette yaşayan Ordulular ile bir araya gelerek iftar yapacak.

İLK İFTAR ÇATALPINAR’DA, SON İFTAR AKKUŞ SALMAN’DA

İlk olarak Çatalpınar ilçesinde başlayacak olan iftar programları, Akkuş ilçesi Salman Mahallesi’nde son bulacak. Ramazan ayı boyunca devam edecek programların tarihleri ve düzenleneceği ilçe ve mahalleler şu şekilde: 28 Mayıs Çatalpınar- Kent Meydanı, 29 Mayıs Çamaş-100.Yıl Ortaokulu Bahçesi, 30 Mayıs Kumru-Yeni Pazar Yeri, 1 Haziran İkizce-Cumhuriyet Meydanı, 2 Haziran Çaybaşı-Pazar Yeri, 3 Haziran İkizce/Yoğunoluk, 4 Haziran Korgan/Çayırkent, 5 Haziran Çaybaşı/İlküvez, 6 Haziran Akkuş-Cumhuriyet Meydanı, 7 Haziran Perşembe-Kent Meydanı, 8 Haziran Gülyalı-Belediye Binası Önü, 9 Haziran Kabadüz-Kabadüz İlkokulu Bahçesi, 10 Haziran Kabataş/Alankent, 11 Haziran Gölköy/Güzelyurt, 12 Haziran Fatsa-Özgürlük Meydanı, 13 Haziran Ulubey-Kent Meydanı, 14 Haziran Ünye-Yunus Emre Parkı, 15 Haziran Gürgentepe- Kent Meydanı, 16 Haziran Gölköy-Kent Meydanı, 17 Haziran Mesudiye-Belediye Meydanı, 18 Haziran Korgan- Belediye Meydanı, 19 Haziran Altınordu-Cumhuriyet Meydanı, 20 Haziran Kabataş-Belediye Meydanı, 22 Haziran Aybastı-Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi ve 23 Haziran Akkuş/Salman.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “HER AKŞAM BİN 200 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERECEĞİZ”

Öte yandan hoşgörü ve yardımlaşma dini İslam’ın güzelliklerini yansıtan ve 11 Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı için hummalı bir çalışma sürdüren Altınordu Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı.

Bu kapsamda kurulan iftar çadırı ve mahalle iftarları ile bir araya gelecek olan on binlerce Altınordulu, kardeşlik ve dayanışma duygularını hep birlikte yaşayacak.  

 

Altınordu Belediyesi, ilçenin her köşesine Ramazan’ın huzurunu taşımak için sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık bin 200 kişilik iftar çadırı, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlar ve belirlenen bazı mahallelerde iftar programları düzenleyecek olan Altınordu Belediyesi, tüm Altınordulular ile  iftarlarda  buluşmayı hedefliyor.

Birlik ve beraberlik duygularının arttığı Ramazan Ayı’na yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Tayfun Gürsoy Parkı’nda kurulan iftar çadırında incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kurulan çadır ile Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yemek verileceğini söyledi.

 

Her yıl Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını, yapılan çalışmalar ile kardeşlik duygularını arttırmak istediklerini ifade eden Başkan Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Tayfun Gürsoy Parkı’nda iftar çadırımızı kuruyoruz.

Bunun dışında ayrıca planladığımız mahallelerimizde de buluşmalar olarak adlandırdığımız iftar sofralarımız aynı şekilde devam edecek. Asıl önemli olan sokakta kalmış, ihtiyaç sahibi ve dışarıdan gelmiş ziyaretçilerimizi nereye gideceğim korkusu olmadan iftar çadırımıza davet ediyoruz. İftar çadırında günlük yaklaşık bin 200 kişiye iftar verilebilmesi için hazırlık yapıyoruz. Bu yıl yemek firmamızın da değişik çalışmaları ile farklı bir uygulamalar olacak” dedi.

 

“TÜM İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Ramazan boyunca ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşacaklarını vurgulayan Başkan Tekintaş, “Ramazan ayı içerisinde yalnızca iftar çadırı ile değil, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi de ziyaret edeceğimiz bir çalışma olacak. Bu süreçte bize katkı sunan hayırsever vatandaşlarımız var onlara teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla, yardımseverliğin ön plana çıktığı, kardeşlik duygularının önem kazandığı bir Ramazan ayı geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladığını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, güzel bir Ramazan ayı geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “AYNI, SOFRADA, BİRLİKTE, ORDU’YUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız