HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mayıs 2017 Pazartesi Saat: 11:22

“SAHUR ÇADIRI DEVAM EDİYOR”

Fatsa Orta Büyük Camiinde geçen yıl başlayan “Sahurla Sabahı Buluşturalım” projesi ve beraberinde kurulan Sahur Çadırı bu yıl Fatsa Belediyesinin desteğiyle devam edeceği bildirildi.
“SAHUR ÇADIRI DEVAM EDİYOR”

Fatsa Orta Büyük Camiinde geçen yıl başlayan “Sahurla Sabahı Buluşturalım” projesi ve beraberinde kurulan Sahur Çadırı bu yıl Fatsa Belediyesinin desteğiyle devam edeceği bildirildi. 

Türkiye’de ilk olması nedeniyle örnek bir uygulama olan Sahur Çadırı uygulamasında sahur öncesi dev bir semaver yakılıyor, din görevlileri vatandaşlarla buluşup sohbet ediyor, çadırda yapılan sahur sonrası okunan ezanın ardından mukabele okunuyor ve sabah namazının kılınmasından sonra cemaat evine gidiyor. Fatsalı vatandaşlar projeye geçen yıl büyük ilgi göstermişlerdi. Geçen yıl özellikle öğrenci evinde kalan öğrenciler, yardıma muhtaç insanlar, uzaklardan cenaze gibi nedenlerle şehre gelen vatandaşlar sahur çadırı sayesinde mağduriyet yaşamıyorlar.

    Projenin fikrini oluşturan Fatsa Orta Büyük Camii İmam Hatibi Necati Ergül yaptığı açıklamada, “İftar programlarını kurum ve kuruluşlar bugüne kadar zaten kendi aralarında yapıyorlardı biz geçen yıl farklı proje olsun istemiştik. Özellikle sabah namazındaki cemaatimizi artırmak, sabah namazında mukabeleye gelen cemaat sayısını nasıl artırabiliriz diye bir düşünce oluştu sonra biz bunu İlçe Müftülüğümüz ile istişare yaptık. İlçe Müftülüğümüz de sahur çadırına onay vermişti. Sahur çadırında öncelikle şu hassasiyeti uyguluyoruz. Çevredeki çay ocağı işleten işletmelerin kapanma saatinden sonra semaveri yapmaya başlıyoruz. Burada semaver çayı ile birlikte gerek din görevlisi arkadaşlarımızla gerekse çevreden gelen vatandaşlarla sıcak samimi bir ortam meydana geliyor. Sahur çadırımıza gelen vatandaşlarımız da sahur yapıyoruz ezan okunduktan sonra mukabele okuyoruz, sabah namazını kıldıktan sonra evlerimize dağılıyoruz. Ben Fatsa Belediyemiz başta olmak üzere bizlere destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. 

    Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise Orta Büyük Camiinin Sahur Çadırı ile ilgili, “Sahur çadırının güzel bir birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Biz de ilk fırsatımızda vatandaşlarımızla birlikte sahur çadırında olacağız. Sahur çadırının devletimizin milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “SAHUR, ÇADIRI, DEVAM, EDİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız