HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Haziran 2017 Salı Saat: 10:26

ÇEVRECİLER ADLİYE MESAİSİNDE

Ordu Çevre Derneği yönetici ve üyeleri Ordu Adliyesi’nde yaptıkları basın açıklamasında doğaya ve yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını vurguladılar.
ÇEVRECİLER ADLİYE MESAİSİNDE

            Ordu Çevre Derneği yönetici ve üyeleri Ordu Adliyesi’nde yaptıkları basın açıklamasında doğaya ve yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını vurguladılar.

            Ordu Adliyesi Pazartesi günü (dün) çevre mücadelesi verenler için toplu dava günü oldu. Davalar nedeniyle Ordu Adliyesi’ne gelen çevreciler adına açıklama yapan Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, “Bugün Ordu Adliyesinin çeşitli mahkemelerinde görülecek olan, davacılar arasında üyelerimizin de bulunduğu davaların içerikleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.” diyerek şunları söyledi:

Tazminat davasını kazandık

“Altınordu ilçesindeki sahil dolgusu sırasında, projesi ve izni olmadığı nedeniyle çalışmanın durdurulmasını istemiş, ancak polis zoruyla karakola götürülerek saatlerce bekletilmiştik. Bu sırada dolgu çalışması devam etmişti. Savcılığa verdiğimiz ifade sonucunda, Anayasadan doğan hakkımızı kullandığımız ve üzerimize atılı suçları işlemediğimiz gerekçesiyle hakkımızda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmıştı. Gözaltına alınmamızın hukuksuzluğu nedeniyle tazminat davası açmıştık. Bugün dava sonuçlandı ve kazandık. Tazminatı yeterli bulmadığımız için itiraz hakkımızı kullanacağız.”

Dava sonuçları sonra belli olacak

İdare Mahkemesi’ndeki davalarının da görüşüldüğünü, kararın mahkeme tarafından daha sonra yazılı olarak yapılacağını belirten Ersan, davalar hakkında şu bilgileri verdi: “Altınordu ilçesinde Rıhtım Düzenleme Projesiyle ilgili, 1983 yılında onaylanan 1/5000 ölçekli Ordu Ana İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Kesin İmar Planının iptali talebiyle açtığımız iki davanın biri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, diğeri Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne karşıydı.

Ünye ve Fatsa ilçeleri sınırları içinde yer alan Gökçe, Kodalı ve Yalaklar mahallelerinde, MTA’nın, tarım ve orman arazisi olan 793 hektarlık ruhsat alanında yapacağı sondaj projesinin iptali istemiyle dava açılmıştı.

Perşembe ilçesi Çaka mevkiinde tarım alanında açılmak istenen andezit mermer ocağı projesiyle ilgili,Tarım İl Müdürlüğünün proje alanı hakkında “tarım dışı kullanılamaz” kararı olmasına rağmen verilen ÇED Gerekli Değildir kararının iptali için açılan dava geçen yıl kazanılmıştı. Ancak, projede yapılan değişiklikle yeniden alınan ÇED Gerekli Değildir kararına karşı bu yıl tekrar dava açıldı.”

Tarım ve ormanlık alanlar zarar görüyor

Açıklamasında Ordululara da seslenen Ersan, “İlimizde yapılmak istenen bazı faaliyetlerin doğaya, tarım ve ormanlık alanlara, yerleşim alanlarına zarar vereceği ya da yok edeceği konusunda, haklı nedenlerle açtığımız davaları tüm Orduluların takip etmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü iş makineleri her an her yerde. Doğanın ve yaşam alanlarımızın talan edilmesine karşı mücadelemiz sürecek.” dedi.

                                                                                  

 

Anahtar Kelimeler : ÇEVRECİLER, ADLİYE, MESAİSİNDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız