HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mart 2016 Çarşamba Saat: 08:19

55 ÖĞRENCİ DOKTORLUĞA ADIM ATTI

ODÜ TIP’TA ‘BEYAZ ÖNLÜK’ HEYECANI:
55 ÖĞRENCİ DOKTORLUĞA ADIM ATTI

Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ordu Tabipler Odası birlikteliğinde düzenlenen "14 Mart Tıp Bayramı" etkinliğinde 55 ODÜ Tıp Fakültesi öğrencisi "Beyaz Önlük" giydi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Ordu Vali Vekili Niyazi Erten, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Altınordu Belediye Başkan Vekili Aydın Şaşmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Fakülte Dekanları, İl Sağlık Müdürü  Dr. İsmet KOLOMUÇ, Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, akademisyenler ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Beyaz Gömlek Saflığı ve Temizliğin Simgesi

Bütün konuşmacılar ilk olarak Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısını kınayarak sözlerine başladılar. İlk konuşmasını Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, “Saflığın ve temizliğin simgesi olan beyaz renkli önlükleri giyen doktorlarımız beyaz renkli önlükleriyle huzur ve güven verir. Üzerlerinde gururla taşıyacakları tıp fakültesi birinci sınıf öğrencilerimize beyaz önlüklerini hep birlikte giydireceğiz. İnşallah ailelerine, vatanlarına yakışır birer hekim olurlar. Bir tepki niyetiyle ortaya çıkan tıp bayramını bizler hastalarımızı mağdur etmeden, sessiz bir şekilde tepkilerimizi dile getirmek zorundayız. Dolayısıyla doktorluk kutsal bir meslektir.” şeklinde konuştu.

İhtiyacımız 3. Basamak Eğitim ve Araştırma Hastanesidir

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır, “Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi gelecek yıl ilk mezunlarını verecektir. Kıvanç duyarak dile getiriyorum ki mezun olacak öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren fakültemizde öğrenim görmektedir. Bu vesileyle üniversitemiz yönetimine ve tıp fakültesi akademisyenlerine teşekkür ediyorum. Ancak Üniversitemizin ve Ordu halkının yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihtiyacı halen karşılanamamıştır. Mevcut hastane sağlık açısından ve verdiğimiz eğitim açısından ihtiyaçları karşılamamıştır. İsteğimiz tam donanımlı ihtiyaçlarımıza cevap verebilen 3. basamak eğitim ve araştırma hastanesidir.” ifadelerini kullandı.

Programda yaptığı konuşmasında sözlerine 14 Mart Tıp Bayramının tarihinden bahsederek başlayan üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Hangi koşul içinde olursa olsun, hekim savaşta ve afette olduğu gibi hiç düşünmeden görevini elinden geldiğince en iyi yapmak için çalışır. Bunun unutulmaz örneği Cumhuriyet sonrası hekimlerimiz savaştan çıkmış yoksulluk içindeki ülkede başta sıtma ve verem eradikasyonu olmak üzere hastalıklar cephesinde savaşmışlar ve bugün sahip olduğumuz sağlıklı topluma ulaşma hedefinde ağır bir sorumluluk sağlıklı topluma hedefinde ağır bir sorumluluk üstlenmişlerdir” dedi.

“Derdine derman olan hekimin değerini çok iyi bilir”

Hekimlere uygulanan şiddetin yaygınlaşan bir eğilim haline geldiğinin altını çizen Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan “Toplumsal yaşantının tüm alanlarında şiddet giderek yaygınlaşan bir eğilim haline gelmiştir. Gün geçmemektedir ki, bir sağlık çalışanı hiç haketmediği bir şiddet eylemi ile karşılaşmasın. Acil servisler, yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere hekimler neredeyse her gün bazen ölümle sonuçlanan şiddete maruz kalmaktadır. Hekim ve sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik hukuki yaptırımları ve şiddete karşı sıfır tolerans politikaları destekliyor.

Günümüzde hekimlere yönelik birçok olumsuzluğa karşın hastalarımız karşılık beklemeden ‘derdine derman olan hekimin değerini çok iyi bilir’ minnet, sevgi ve saygı duyar, kendi kültürü içinde hekimine ve hizmet aldığı kuruma bu duygusunu yansıtır. Bu hemen hemen hiçbir meslek üyesinin göremediği bir davranıştır ve hekimlik mesleğinin kutsal olmasının en önemli nedenidir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Noyan, Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım protokolü kapsamında Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine 10 öğretim üyesi ile başlandığını, bugün ise bu sayının 61 öğretim üyesi ve 11 asistana ulaştığını belirtti. Öte yandan 2011 yılında 37 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Tıp Fakültesinin bugün toplam öğrenci sayısının 240’ları bulduğunu ve önümüzdeki yıl ilk mezunlarını vereceğini vurguladı.

Mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesinin fiziki alanlarının yetersiz olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Noyan, “İlimizin acil olarak yeni bir Tıp Fakültesi Hastanesine ihtiyacı vardır. İnşallah 14 Mart 2019 tarihinde kutlayacağımız Tıp Bayramı törenlerini yeni hastanemizin konferans salonunda kutlama hedefimiz ve arzumuz gerçek olur.” dedi.

Üniversitemizin Sözcüsü Olacağız.

Ordu Üniversitesi’ni ve akademik camiayı yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Ordu AK Parti Milletvekili Ergün Taşçı, “Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi kendisini ifade etme açısından çok güzel bir çalışma içerisinde yoluna devam ediyor. Biz bundan sonra üniversitenin şehirle bütünleşmesinde, üniversitenin YÖK ile iletişiminde ve üniversitenin devletle kurumlarıyla olan ilişkilerinde Ordu Üniversitesi’nin sözcüsü olacağız.

Üniversiteyi markalaştırma yolunca üstün gayretleri olan üniversite yönetimiyle, üniversitenin ihtiyaçları hep dile getireceğiz. Üniversitenin sayısal rakamlarıyla değil niteliği ve kalitesiyle kendinden söz ettirmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Eğitim ve araştırma hastanesiyle ilgili gerekli konuları bakanlıklara görüşülerek her zaman takipçisi olacağız.” dedi

Sağlık Personelimizi Takdir Etmek ve Mesleki Zorluklarını Görmek Gerekli

Tüm sağlık personellerinin 24 saat esasına göre özverili bir şekilde hizmet verdiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Niyazi Erten, “Hekimliğin pek çok meslekten ayrılan yönü 8-5 mesai kavramına göre çalışan bir meslek değil. Uzun eğitim süresi, her türlü koşulda büyük gayretlerle çalışan sağlık personelimizi takdir etmek ve mesleki zorluklarını görmek gerekiyor. Son yıllarda özellikle sağlık alanında uzun mesafeler alındı.

Bunun neticesinde halkımızın sağlık sorunlarına ulaşmasını büyük ölçüde kolaylaştırmış oldu. Akabinde beklentilerde çoğaldı. İlimizde de bu beklentileri karşılamak için sağlık personeli sayımızı gön geçtikçe artırmaya devam ettik. İlimize yeni binalar da kazandırdık ve eğitim ve araştırma hastanesi de bu kazanımlardan birisi olacaktır. Temennimiz ihale sürecinin hızla tamamlanarak inşaatımızın bir an önce başlamasıdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin tıp fakültesi öğrencilerine doktorluğa ilk adımlardan birisi olan beyaz önlüklerini giydirdi. Doktor adaylarının hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program sona erdi. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : 55, ÖĞRENCİ, DOKTORLUĞA, ADIM, ATTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız