HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ağustos 2017 Çarşamba Saat: 09:26

“ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE BİZİM HEDEFİMİZDİR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan, Avrupa’ya çocuk işçiliği konusunda tokat gibi cevap geldi.  Fındık sezonunun başlaması ile birlikte fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu’dan, Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerini Uzunisa Mahall
“ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE BİZİM HEDEFİMİZDİR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan, Avrupa’ya çocuk işçiliği konusunda tokat gibi cevap geldi.  Fındık sezonunun başlaması ile birlikte fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu’dan, Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerini Uzunisa Mahallesinde ki konaklama alanında ziyaret eden Vali Yavuz, burada çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekti.

Vali Yavuz, burada yaptığı açıklamada; “Çocuk işçiliği ile mücadele bizim hedefimizdir. Sırf Avrupa istiyor diye, AB emrediyor diye biz bu mücadeleyi yapmıyoruz. Burayı özellikle herkesin görmesini istedim. Biz kimseden emir almayız. Büyük bir milletiz ve dünyadaki son evrensel imparatorluğun sahibiyiz. O yüzden bu dünyada bizim söyleyeceğimiz çok söz var yapacağımız çok iş var. O yüzden ülkemizin doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden her kim olursa olsun ülkenin eşit vatandaşıdır ve bu ülkede her türlü hizmeti saygıyı hak eder. Bu vesile ile ben Ordu’lu hemşerilerime çocuk işçiliğine karşı göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uzunisa konaklama yerleşkesinde yapılan çalışmalara da değinen Vali Yavuz; “Mevsimlik tarım işçilerinin ilimize gelmesi ile beraber tarım işçilerimizin eğitimlerini sağlamak ve konaklamasına kadar altyapı hizmetleri dahil birçok konuda geçmişten günümüze kadar devletimiz tarafından alınmış tedbirler var. Bugünde bunlardan birisi olan Uzunisa Mahallesi geçici yerleşim alanında bulunuyoruz. Bu alanda Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmaları hep birlikte gördük.

Öncelikle bu alanda Bin 551 kişinin barındığını söylemek isterim. Şu ana kadar üç yüz otuz kayıtlı çocuğumuza ulaşılmış, çocuklarımızın eksik kalan eğitimlerinin tamamlanması noktasında tamamlayıcı eğitim uygulaması devam ediyor. Bu uygulama özellikle ilkokuldaki ortaokuldaki çocuklarımızın matematik becerisi Türkçe becerisinin yanında sosyal hayata uyum, sorun çözme becerisi, kendilerini ifade etme gibi birey oluşmasında en önemli faktörler olan hususlar konusunda da arkadaşlar rehberlik servislerimizde yoğun bir çalışma yapıyor.

Tabi buraya gelen vatandaşlarımızın özellikle sağlık hizmetlerine yönelik gebe takibi başta olmak üzere, çocuklarımızın aşılanması, kanser takibi olmak üzere önemli çalışmaların yapıldığına bizzat şahit olmaktayız” diye konuştu.

Yerleşkede bulunan 330 çocuk içinde yapılan çalışmaları dile getiren Vali Yavuz; “Özellikle okul öncesi eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. O anlamda burada da eğitimle ilgili sınıflarımız oluşturulmuş ve çocuklarımızın temel becerileri kazanması konusunda ki gayretleri de hepimizin malumu.

Tabi ki hayat sadece eğitimden ibaret değil özellikle kişilik gelişiminde zekanın rolü olan müzik gibi el becerilerinin kazandırılması gibi bir alanda da sportif faaliyetlere de dahil olmak üzere önemli bir çalışmaları burada memnuniyetle görüyoruz” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Vali Yavuz; “Şunu söylemek isterim ki ulaşamadığımız her insan, bizim için bir kayıp demektir. Seksen milyona ulaşmalıyız. Sadece seksen milyona ulaşmakta yetmez gönül coğrafyamıza da ulaşmalıyız. Büyük bir milletiz ve dünyadaki son evrensel imparatorluğun sahibiyiz. O yüzden bu dünyada bizim söyleyeceğimiz çok söz var yapacağımız çok iş var.

O yüzden ülkemizin doğusundan batısından kuzeyinden güneyinden her kim olursa olsun ülkenin eşit vatandaşıdır ve bu ülkede her türlü hizmeti saygıyı hak eder. O yüzden biz hiçbir etnisiteyi ve mezhebi bir ayrım olarak kabul etmedik etmiyoruz. O yüzsen seksen milyon vatandaşı aynı gözle görüyor aynı şefkatle kucaklıyoruz. Bizi büyük millet yapan hususlardan bir tanesine budur.

Bana denilse ki kürt medeniyeti nedir diye sorsalar ben sevgi medeniyeti olarak ifade ederim. Biz sevgi ve insanı her zaman odak noktası haline koymuş bir milletiz. O yüzden bugün yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz inşallah daha iyilerini daha güzellerini hep birlikte yapacağımızı inancımız var” diye de konuştu.

Yerleşkede hizmet veren kurumlara da teşekkür eden Vali Yavuz; “Bu yerleşkede birçok kurumun kuruluşun emeği var. Özellikle Büyükşehir Belediyemize ve tüm belediyelerimize, kaymakamlarımıza Milli Eğitim Teşkilatımıza güvenlik birimlerimize, müftülük teşkilatımıza sağlık teşkilatımıza herkese teşekkür etmek istiyorum.

Dolayısıyla bu ilin ortak aklı, birlikte yönetimi ve istişare kültürünü bir prensip haline getirilmelidir ve hep beraber bir işi başarmanın ve birlikte sevinmenin, birlikte üzülmenin en önemli unsur olduğunu hep birlikte öğrenmeliyiz.

Eğer hayatımızı böyle şekillendirebilirsek bu şehrin önümüzdeki yıllarda adeta Karadeniz de parlayan bir yıldız olmasına hiçbir engel yoktur” dedi. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız