HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ağustos 2017 Cuma Saat: 09:26

ZENGİN; “SAĞLIK PERSONELLERİ TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYOR”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Sağlık personellerinin tükenmişlik sendromu yaşadığını söyledi. Sağlık çalışanlarının sorunlarını sık sık gündeme getiren Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih
ZENGİN; “SAĞLIK PERSONELLERİ TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYOR”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Sağlık personellerinin tükenmişlik sendromu yaşadığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını sık sık gündeme getiren Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını ve çözülemeyen sorunlar nedeniyle yorgun düştüklerini belirterek amaçlarının; sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek, olduğunu söyledi.

Zengin , “Sağlık çalışanları hem bedenen yorgun, hem de ruhen yorulmaktadırlar. Personel yetersizliği nedeniyle iş yükü ve iş yoğunluğu artıyor. Bu da sağlıkçıyı yorgun düşürüyor ve enerjisini tüketiyor. Yaşanan haksızlıklar, sağlık çalışanlarının karamsarlığına ve ümitsizliğine neden oluyor” dedi.

Sağlık çalışanlarının çalışma hayatı gün geçtikçe zorlaşmakta ve katlanılmaz bir hal almaktadır diyen Zengin, şöyle devam etti; “Bulaşıcı hastalıklar, şiddet, yoğun iş yükü ve sonu gelmeyen nöbetler nedeniyle çalışanlar tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. Çalışanın emeğinin karşılığının verilmemesi, geleceğinin belirsiz, emekliliğinin sıkıntılı olması da çilenin bir başka adı olmuştur.

Çalışan memnuniyeti için hiçbir çalışma yapılmaması, konu çalışanın hakkına gelince düzenlemelerin sadece sözde ve iyi niyet temennisi olarak kalmaması nedeniyle çalışanların ümidi de kırılmaktadır. Sağlık çalışanları, işyerlerinde hastalardan, hasta yakınlarından ve idarecilerden baskı görmektedirler. Mesleki, sosyal ve kültürel olarak bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor.

Bugüne kadar açıklamış olduğumuz sorunlar çözülmüş değil. Sağlık çalışanlarının beklentilerine cevap verilmiyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk sağlık sen olarak sağlık çalışanlarının yanında yer alacak olan sendikamız, sorunları gündeme taşımaya ve çözüm önerilerini sunmaya devam edecektir. Bundan sonra da sendikal mücadelemizde ilkelerimizden taviz vermeden sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz” (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız