HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 08:31

“Geçici değil, kalıcı çözüm istiyoruz”

SMMM Odası Başkanı Baş, üreticilere sahip çıktı;
“Geçici değil, kalıcı çözüm istiyoruz”

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, fındık üreticisinin sorunlarının doğrudan gelir desteği ile değil üreticinin yaşamını etkileyen bir anlayışla fındığın çözülmesi, tarım politikalarının değiştirilmesi gerekiyor. Fındık üreticisi bu şartlar ve bu durumda fındık üretimine devam etmez. Bu sorunun geçici olarak değil kalıcı olarak çözülmesini talep ediyoruz‘ dedi.

Ordu SMMM Odası ‘‘Muhtasar aylık prim hizmet belgesi birleştirilmesi, işçi özlük dosyası, e-denetim, e-fatura, e-defter, e-arşiv’’ konulu seminer düzenlendi.

Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, Eski Maliye Baş Müfettişi-şu an Vergi Baş Müfettişi Hikmet Çakır, E.Gelirler Baş Kontrolörü-E.Vergi Baş Müfettişi Burhan Düz, Gelirler Kontrolörü Derneği Genel Başkanı Yasin Eryılmaz, Ordu İlinde şu an teftişte bulunan Vergi Müfettişleri, İstanbul SMMM Odası SGK Danışmanı Gülsüm Öksüzömer Yılmaz, İstanbul SMMM Odası Eğitim Müdürü İnci Şalcı, meslek mensupları ile stajyerler katıldı.

Seminerde açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Bahadır Baş; “2 Aylık bir aradan sonra yeni eğitimlerimizle bir aradayız. Bu eğitimin gerçekleşmesinde çok büyük katkısı, emeği olan, bütün Anadolu’ya yüreğini gönlünü açan, eğitimlere katkı sunan İstanbul Odası’nın değerli başkanı Sayın Yücel Akdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

Fındık üreticisinin yaşadığı sorunların kalıcı olarak çözülmesini talep ediyoruz diyen Baş,

“Fındık bu salonda oturan herkesin gözünün nuru, elinin emeğidir. Biz fındık sayesinde evimize ekmek götürüyoruz. Hepimiz mali müşaviriz ama hepimiz fındık üreticisiyiz. Fındık bizim için ortak ve değerli bir üründür. Fındık üreticisinin son zamanlarda yaşadığı sorunları hep beraber kamuoyunda izliyoruz. Geçen dönem 15-16 liraya sattığı ürününü bu dönem 8 liranın altında bir fiyata satmak durumundadır. Tabii bu üreticinin fakirleşmesine, üreticinin yoksullaşmasına, üreticinin tepki göstermesine sebep oluyor. Bizler de birer üretici olarak bu durumdan rahatsızız. Belirli dönemde doğrudan gelir desteği vererek fındığın sorunları çözülmüyor. Dünya’da fındığın 4/3’ünü biz üretiyoruz. Bundan üç milyar dolara yakın bir ihracat elde ediliyor.  Biz çözümün bu şekilde gidemeyeceğinin farkındayız. Doğrudan gelir desteği ile değil üreticinin yaşamını etkileyen bir anlayışla fındığın çözülmesi, tarım politikalarının değiştirilmesi gerekiyor. Köklü bir reforma, fındığın toplanmasında, fiyatın artırılmasında avantajlarından yararlanılmasını umut ediyoruz. Fındık üreticisi bu şartlar ve bu durumda fındık üretimine devam etmez. Bu sorunun geçici olarak değil kalıcı olarak çözülmesini talep ediyoruz.‘’ diye konuştu.

ORTA GELİR TUZAĞINA YAKALANMIŞ DURUMDAYIZ

Türkiye ekonomisi uzun zamandır on bin dolar civarında kişi başına düşen milli gelire sahip olduğunu vurgulayan Baş şunları söyledi: “2010 yılından 2017 yılına kadar yaklaşık olarak on bin yedi yüz elli ile on bin üç yüz arasında gidip gelen genel bir ortalama kişi başı milli gelire sahiptir. Orta gelir tuzağı dediğimiz bir tuzağa yakalanmış durumdayız. Hedefimiz yirmi beş bin dolarsa, buna ulaşabilmemiz için orta gelir tuzağından çıkmamız gerekiyor. Teknoloji yatırımlarına ihtiyacımız var. Elli beş kişinin çalıştığı whatsapp Türkiye’nin bütün kurumlarından daha fazla ekonomik büyüklüğe sahiptir. Bizimde bu alanda üretim, yatırım, gelişme ve teknolojik hamleler yapmamız lazımdır. Dünya’nın birinci, ikinci, üçüncü sanayi devrimini kaçırmış bir ülkeyiz. Dördüncü sanayi devrimini kaçırmamalıyız.

Mesleki sorumluluk konusuna da değinen Baş; meslek mensupları yaptıkları her işlemin, her kaydın, her muhasebe olayının bir bedeli ve bir muhasebe sonucu olduğunu bilmelidir.  Meslektaşlarım yaptığı her kaydı her işlemi bir belgeye dayandırmalıdır. Bu anlamda muhasebenin özü, en önemli fonksiyonu belgeye dayanmak, duyguculuğa kapılmamaktır. Belge bizim için en önemli yol haritasıdır. Belge, beyanname ve defter birbirini tutuyorsa muhasebecinin sorumluluğu burada bitmiştir. Ama belge başka beyanname başka, defter farklı ise o meslektaş için denetimlerde sorunlar başlayacaktır diyebiliriz.

İzaha davet yeni bir müessesedir. Mükellefleri incelemeyi haklarında denetim sorunlarını inceleme düzenleme, çeşitli imkanlardan yararlandıran ve kayıtlarını düzenleme imkanı sunan bir uygulamadır. İzaha davetin meslek mensuplarımızın fonksiyonunu da ortaya çıkaracağını düşünüyorum.’’

 ‘‘Burada olmaktan çok mutluyum. Ordu Oda Başkanı Bahadır Baş’ a vesile olduğu için teşekkür ediyorum” diyen İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir ise; “Dünya’da, bizde ve meslekte çok hızlı bir gündem var. Irak, Suriye, Amerika, Japonya, Kore, füzeler, doların inişli çıkışlı hareketleri bizleri etkiliyor. Olağanüstü durumlardan geçiyoruz. Maalesef ülkenin sıkıntılarından dolayı demokrasiyi de tam anlamıyla uygulayamıyoruz. Parlamento devre dışı, hukuk devre dışı şuanda her şey tartışılıyor. Kanun hükmü kararnamelerle yönetiliyoruz.  Benim dileğim biran önce taşların yerine oturması olağanüstü halin, kararnamelerin kalkması, parlamenter hayatın biran önce düzene girmesi, huzurun, barışın biran önce sağlanmasını diliyorum. Bu konuda bize düşen ne varsa tabiki yerine getireceğiz.

Bugüne kadar giderden incelendik, gelirden incelenmeye hazır olun. Tarifelerle eşleştirilmelere hazır olun. Buna hepimizin hazır olması lazım. 2019’dan sonra bu meslek gruplarının tamamı e-fatura, e-deftere geçecekler. Ordu olarak buradaki meslektaşlar ne İstanbul’dan geri ne Ankara’dan gerisiniz. Ordu Odası kadar eğitim alan, sizler kadar bu işin üstüne düşen, salonları bu kadar dolduran ben hayatımda başka bir yer görmedim. Ben bu salonları bir kez olsun boş görmedim. Siz bu işlerin üstesinden gelmeye çok daha hazırsınız. Bütün Türkiye’de olduğu gibi her yere gitsekte buraya gelmenin tadı başkadır’’ diye konuştu.

Bu arada sınavlarda başarılı olarak ruhsat almaya hak kazananlara tören düzenlendi. Yeni Meslek Mensupları Murat Ergin’e belgesini İstanbul Odası Başkanı Yücel Akdemir, Emel Azdeniz’e belgesini, Eski Maliye Baş Müfettişi-şu an Vergi Baş Müfettişi Hikmet Çakır, Döndü Şener’e belgesini Gelirler Kontrolörü Derneği Genel Başkanı Yasin Eryılmaz ve Hüseyin Arıca’ya belgesini Oda Başkanı Bahadır Baş ve Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel takdim etti.

Öte yandan İstanbul SMMM Odası SGK Danışmanı Gülsüm Öksüzömer Yılmaz Muhtasar Aylık Prim Hizmet Belgesi Birleştirilmesi, İşçi Özlük Dosyası, İstanbul SMMM Odası Eğitim Müdürü İnci Şalcı e-denetim, e-fatura, e-defter, e-arşiv konularında sunumlarını gerçekleştirdi. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : “Geçici, değil, kalıcı, çözüm, istiyoruz”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız