HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 08:42

SAGRA; "ARTIK BİZ KONUŞACAĞIZ"

Tüm Köy Sen'de, "FINDIK" için alana iniyor:
SAGRA; "ARTIK BİZ KONUŞACAĞIZ"

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi üreticilerle yüz yüze gelerek mitinge çağrı yapmaya başladı. 23 Eylül 2017 Cumartesi günü Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Emeğimize, ürünümüze sahip çıkıyoruz’ adıyla yapacakları miting için sokağa çıkan Tüm Köy Sen yöneticileri mitinge katılım çağrı bildiri dağıtmaya başladı.

Altınordu Cumartesi Pazarı’nda ve köy, ilçe duraklarında bildiri dağıtımı sırasında ilgiyle karşılandıklarını dile getiren Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “Fındık üreticileri yapılacak mitinge katılım sağlayacaklarını dile getirdiler. Yıllardır mağdur edilmeyeceklerini duyduklarını ama sürekli mağdur edildiklerini vurguladılar" dedi.

"Artık biz konuşacağız"

         Bildiri dağıtımı sırasında konuşan Sağra, “Yıllardır üretici yerine başkaları konuştu. Üretici hep çözüm üretilmesini bekledi. Bekledikçe mağduriyet yaşadı. Artık bekleme yerine biz konuşacağız ve isteklerimizin gerçekleşmesi için her yol deneyeceğiz. Zaten Hükümet suskun, milletvekilleri suskun. Üreticilerin karşısına çıkmaya yüzleri yok. Taleplerimizi yüksek sesle haykıracağız, duymak istemeyen kulakları gerekirse patlatacağız.” diye konuştu.

"Tarım Bakanı oyalamaya devam ediyor"

         Tarım Bakanı Fakıbaba’nın son açıklamasını da değerlendiren Sağra, “Bakan yeni açıklama ile TMO’nun alım koşullarında küçük iyileştirmeye gittiklerini söylüyor. Bu bir oyalama taktiğidir. Üretici fındığın fiyatın 15 TL olmasını bekliyor. Acil olarak çözüm bekleyen sorun fiyattır. TMO, üreticinin fındığının tümünü almasının yanında fiyatı da 15 TL’ye çıkarmalıdır. Bunun dışındaki çözümler üreticiyi aldatma-oyalama anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

"Çabamız tarım politikasını değiştirmeye yöneliktir"

         Fındık fiyatının 15 TL olmasının sağlanmasıyla mücadelelerinin bitmediğini belirten Sağra, “Sendika olarak bu yılın soruna çözüm aramak ama asıl olarak tarım-fındık politikalarının üretici lehine yeniden değiştirilmesini sağlamaktır. Bu nedenle üreticileri sendikalarında örgütlenmeye çağırıyoruz. Üreticilerin çıkarına yönelik tarım-fındık politikalarının neler olması gerektiğini zaman zaman anlattık. Bundan sonra daha fazla anlatarak üreticilerin kazanmasını sağlayacağız. Bu nedenle üreticileri 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Altınordu BORSA önünde saat 12.00’deki basın açıklamasına; 23 Eylül 2017 Cumartesi günü Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00’de yapılacak mitinge çağırıyoruz.” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : SAGRA;, "ARTIK, BİZ, KONUŞACAĞIZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız