HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 10:57

“TURİZM, BACASIZ SANAYİDİR“

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi İl Başkanı Musa Kıranlı, ‘27 Eylül Dünya Turizm Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada “İnsanların kültürünün gelişmesinde önemli rol oynayan turizm ülkeler için de kalkınmanın
“TURİZM, BACASIZ SANAYİDİR“

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi İl Başkanı Musa Kıranlı, ‘27 Eylül Dünya Turizm Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada “İnsanların kültürünün gelişmesinde önemli rol oynayan turizm ülkeler için de kalkınmanın anahtarıdır. Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur” dedi.

Turizm, ekonomik ve sosyal hayat için vazgeçilmez bir etkendir diyen Kıranlı, “Turizmin doğal sermayesi olan doğa ve kültürel miraslarımızı korumalı ve yaşatmalıyız.  Doğal güzellikleri, iklimi ve zengin bitki örtüsüyle her zaman ilgi duyulan bir bölge Ordu’muz, Ünye’miz, Fatsa’mız ve diğer tarih kokan ilçelerimiz…

Ordu ve Ünye diğer ilçeler tarihimiz fotoğraflarda saklı kalmamalıdır. Eski Ordu, hele hele Ünye fotoğraflarına baktığımızda, biz içinde yaşadığımız “cenneti” bir “cehenneme” çevirmişiz, halen de tereddütsüz, azimli adımlarla bu yola devam ediyoruz…

Bölgemizin evladı onurumuz gururumuz Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Numan Kurtulmuştan beklentilerimiz çok yüksek. Bu da en doğal hakkımız… Artık Ne üniversite, ne sanayi, ne liman, ne çöp gibi sorunlar konuşulmamalı, artık yapılmayanların tartışıldığı değil yatırımların konuşulduğu, tarihi değerleri ve doğal güzellikleri konuşulan bir kent, herkesin parmakla göstereceği, yaşayabilirim dediği kent istiyoruz” şeklinde konuştu.

İlimiz turizm zenginliği bakımından oldukça ilgi çeken, gezilecek görülecek yerleri olan bir turizm kenti olduğunu belirten Kıranlı, “Turizm bacasız fabrikadır. Bölgemiz ekonomisi için büyük önem taşır. Gerek bölgemizin gerekse Ülkemizin kalkınmasını ve zenginleşmesini sağlar. Turizm, dışarıdan gelen kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kendiliğinden birçok gelişmeleri zorlar. Şehirlerin doğal güzelliklerini ortaya çıkarır, buralarda yatırımlar; oteller, pansiyonlar, gazino, lokanta, plajlar, kamplar, eğlence yerleri, dinlenme v.b. tesisler gibi altyapı tesislerinin kurulmasını sağlayarak şehrin değişmesini sağlar. Tüm bu nedenlerle Turizm için, turizmin gelişmesi için bölgemizin tanıtımı için katkıda bulunmalıyız” diye konuştu.

Ordu’muzu Ünye’mizi, Fatsa’mızı bir bütün olarak önemsediklerini ifade eden Kıranlı, şunları söyledi: “Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak doğduğumuz memleketimizi, doyduğumuz, birlikte yaşadığımız, nefes aldığımız yeri kentimizi Ordu’muzu Ünye’mizi, Fatsa’mızı bir bütün olarak önemsiyoruz. Ve diyoruz ki; Kentler yaşayan organizmalardır. Kentleşip geliştikçe bireyler de değişiyor, sorunlar artıyor, beklentiler karmaşıklaşıyor. Bu beklentilere cevap verecek yönetimler ile sorunsuz kentler yaratılmalı. Bizler teknikerler yaşamın her alanında her taşın altında eli emeği alın teri olan nitelikli kişilerdir. Üniversite teknik eğitim mezunu teknikerler olarak bilgi paylaşıldıkça faydalıdır diyerek kendi sorunlarımızdan çok aldığımız teknik bilgileri toplumun sorunlarına yaşadığımız doğduğumuz kentimizin sorunlarına duyarsız kalmıyoruz. Herkesle paydaş olmak istiyoruz.

Terörün dili, ırkı, dini, mezhebi, ülkesi, milleti yok.

Tüm borç krizlerine, terör ve yaşanan doğal felaketlere rağmen, turizm gelişmeye devam ediyor. Kimse heveslenmesin; Avrupa şehirleri ne kadar güvenliyse Türkiye şehirleri de en az o kadar güvenlidir.

Ülkemizde ne yazık ki hain terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerlerimiz, polislerimiz şehit olmaktadır.” Terörün dili, ırkı, dini, mezhebi, ülkesi, milleti yok… Hangi coğrafyada yaşanırsa yaşansın terör olayları, savaşlar son bulmalı, insanların özgürce yaşayacağı mutlu bir dünya inşa etmeliyiz.

Tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz. Sokakların, tuzak çukurların değil, çocuklara oyun alanı olduğu, düğünlerde hep birlikte kol kola halayların çekildiği, barış türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği günler diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle turizm sayesinde kazanılanların, yerelden küresele sosyo-ekonomik refahı ve barışı zenginleştirmesi dileğiyle doğal kaynakların korunması ve toplumsal gelişme için önemli bir gelir olan turizme gönül veren tüm paydaşların '27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutluyoruz." (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : “TURİZM, BACASIZ, SANAYİDİR“

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız