HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Eylül 2017 Perşembe Saat: 11:25

ORÇEV: Şehir içindeki kumsal da mı yok ediliyor?

         Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’da ‘Ayışığı Düğün Salonu’ çevresinde yaptığı yeni düzenleme nedeniyle başlattığı deniz dolgusuna tepki gösterdi.          Ordu Çevre Derneği yönetim k
ORÇEV: Şehir içindeki kumsal da mı yok ediliyor?

         Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’da ‘Ayışığı Düğün Salonu’ çevresinde yaptığı yeni düzenleme nedeniyle başlattığı deniz dolgusuna tepki gösterdi.

         Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, ‘Çirkinliğin kaldırılacağı duyurusuyla sevinmiştik ama böyle bir projeyle değil.”  diyerek şunları söyledi. “Yapılan proje tartışıldı mı, nasıl yapıldı bilmiyoruz ama sonuç vahim. Ordu için önemli sembol olan Atatürk’ün şehre çıkış iskelesi ortadan kaldırıldı. Bu uygulama tarihe de bir saldırıdır. Deniz dolduruluyor. Eskiden yapılan dolgu yanlışlığı büyütülüyor.”

         Kumsal yok mu ediliyor?

         Dolgu çalışmaları nereye kadar devam edecek? Yavaş yavaş şehir içi kumsalı daralıyor. Belki de tümüyle yok edilmek isteniyor. Ordu’nun yaşanabilir olması için yalnızca ORÇEV yeterli olmaz.

Tüm partiler, sendikalar, odalar, dernekler ve tek tek bireyler düşüncesini dile getirmeli. Sahil dolgusuna karşı çıkıldığı için bu kadarı ile yetinmek zorunda kaldılar. Yoksa dolgu üzerine başka yapılar da yerleştirilecekti.” dedi.

         Her ‘yeni’ yapılan yeni ve güzel değildir

         Yapılan her şeyin ‘yeni’ olmadığını vurgulayan Gönül, “Eski yapılanların ‘eskidiği’, yeni yapılanlarında ‘yeni’ olduğu anlayışı egemen hale getirilmek isteniyor. Bu nedenle de tarihi değerler, şehrin hafızası da yok ediyor. Zaferi Milli Mahallesi’nde su boruları döşenmesi için beyaz taşlarla döşeli tarihi merdivenler yok edildi, yıkık biçimde bırakıldı.

Burası eski haline bir an önce getirilmelidir. Beyaz taşlar gelişi güzel bırakılmış, kaybolmaması için koruma altına alınmamış. Tarihi güzellikler, değerler bu kadar mı önemsiz?” diyerek tepki gösterdi. 

Anahtar Kelimeler : ORÇEV:, Şehir, içindeki, kumsal, da, , yok, ediliyor?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız