HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ekim 2017 Cuma Saat: 09:42

YÜCE: TÜRKİYE BU AYIBI UNUTMAYACAK!

İşadamı ve siyasetçi Sefa Yüce, Alman hükümetinin, havalimanlarında Türk vatandaşları güvenlik araması bahanesiyle köpeklere aratması uygulamasını sert eleştirdi.
YÜCE: TÜRKİYE BU AYIBI UNUTMAYACAK!

İşadamı ve siyasetçi Sefa Yüce, Alman hükümetinin, havalimanlarında Türk vatandaşları güvenlik araması bahanesiyle köpeklere aratması uygulamasını sert eleştirdi.

Yüce, ortaya koyduğu tepkide Almanya ile Türkiye’nin özellikle 2. Dünya savaşından bu yana ekonomiden kalkınmaya, kültürden turizme bir çok alanda köklü bir ağ oluşturduklarına dikkat çekerek uygulamaya onay veren Alman hükümetine tepki yağdırdı.

Yüce; “Birilerinin iktidar olma hevesi veya iktidarlığı kaybetme korkusu yaşamaları, bir başka ülke insanlarına baskı ve zulüm yaparak kendi halkına sırf bir şeyler yapıyor çabasında görünmek adına böyle bir hakka sahip değildirler. Bu uygulamaya onay veren insanlar, iktidar olma yolunda insanlık adına işledikleri baskı ve zulümlerde her zaman irtifa kaybederler. Bu insanlar şunu unutmasınlar ki, Türkiye bu ayıbı asla unutmayacaktır” dedi.

Bu arada, Almanya’da yaşayan başta Ordulu vatandaşlar olmak üzere Türk vatandaşlar da Yurdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Sefa Yüce’yi telefon yağmuruna tuttu.

Gelen telefonlara kayıtsız kalamayacaklarını da aktaran Yüce, burada yalnız Türk vatandaşları değil, bunların yanı sıra Alman vatandaşlığına geçerek çifte pasaport hakkına sahip olan insanlarında aynı muameleye maruz kaldıklarını ifade etti. Alman vatandaşlarında uygulamaya karşı olduklarının altını çizen Yüce; “Bizim burada masum Alman halkı ile hiçbir problemimiz yok. Onlarında zaten bizimle bir sorunları yok. Sorun yönetimde, sorun mevcut yönetimin zihniyetinde. Tepkiler çığ gibi büyüyor. Temennimiz odur ki, Alman hükümeti bu insanlık dışı uygulamadan bir an önce geri adım atarak bulaşmış oldukları hataya bir son verirler. Aksi takdirde masum Türk halkı da, Alman halkı da tarih boyunca asla bu ayıbı unutmuyor olacaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : YÜCE:, TÜRKİYE, BU, AYIBI, UNUTMAYACAK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız