HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ekim 2017 Cumartesi Saat: 13:49

“ÜNYE’DEKİ DEĞİŞİM DEVAM EDECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ONEY Flash Fm’de yayınlanan “Haftanın Yorumu” adlı programa telefonla canlı yayın bağlantısı yaparak Hakan Korkmaz ve Musa Özgür Kıroğlu’nun sorularını cevapladı.
“ÜNYE’DEKİ DEĞİŞİM DEVAM EDECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ONEY Flash Fm’de yayınlanan “Haftanın Yorumu” adlı programa telefonla canlı yayın bağlantısı yaparak Hakan Korkmaz ve Musa Özgür Kıroğlu’nun sorularını cevapladı.

“BU İŞİ YAPMAK İSTEYENLER BU BELGEYİ ALACAK”

S plaka konusunda Ünye’deki sorunun kısa süre içerisinde çözüleceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Altınordu ve Fatsa ilçemizde S plaka sorununu çözüme kavuşturduk ancak Ünye’de bunu tamamıyla gerçekleştiremedik. Az sayıda arkadaşımız S plakasını almış ve bazı arkadaşlar da bu konu hakkında idare mahkemesine dava açmıştı. Açılan dava sonrasında İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyemizin bu konuda yetkili olduğunu ve sürecin işletilmesi gerektiğini açıkladı. Arkadaşlarımızın ihaleye katılmayan şoför esnafıyla karşılıklı görüşmesi devam ediyor. 20 civarında arkadaşımız, aldığı S plaka nedeniyle çalışmalarına başlayacak ancak S plakasını almayarak kanuni çalışmayanlara da hukuki süreç uygulanacak. Kanun ne diyorsa o olacak. Bu işi yapmak isteyenler bu belgeyi alacak. Bu durum, üzerinde çok tartışılacak bir konu değil” diye konuştu.

“TOPLU TAŞIMA ARTIK BİR İHTİYAÇ OLDU”

Geçtiğimiz gün yapılan Altınordu ilçesindeki Toplu Taşıma Projesi protokolünün yeni bir sistem ve kolaylık ortaya çıkaracağını belirten Başkan Enver Yılmaz, Ünye ve Fatsa için de aynı uygulamayı yakında görüşmeye başlayacaklarını söyledi. Altınordu’da Toplu Taşıma Projesi protokolünün karşılıklı olarak imzalanarak resmiyet kazandığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Altınordu’muzda 342 dolmuş esnafımız ittifakla araç sayısını 177’ye düşürme kararı aldı. Yakında yeni sisteme geçiyoruz. Araçlarımızın tamamı yerli üretim olacak. Aralık ayı gibi yeni araçlar ilimize gelecek ve yeni sistem işlemeye başlayacak. Altınordu ilçemizdeki şoför esnafımız bu sistemi ittifakla kabul ederek hareket etti. Ünye ve Fatsa ilçelerimiz için de aynı uygulamayı yakında görüşmeye başlayacağız. Toplu taşıma artık bir ihtiyaç oldu” dedi.

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANINA YOLCU TAŞIMA YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR'DE”

Programda Ordu - Giresun Havalimanına yolcu taşıma yetkisinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Havalimanımıza yolcu taşıma işinin ihalesini gerçekleştireceğiz. Yapılacak ihale, 10 yıllık takvimi kapsayacak. Kanuna uygun hareket eden her firma bu ihaleye girebilir. Kontrol ve denetimlerin tamamını Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçemizde hangi duraklardan yolcu alınacağını daha sonra açıklayacağız” şeklinde konuştu.

“SICAK ASFALT İŞİN FİNALİDİR”

Asfalt yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, sıcak asfaltın sürdürülen çalışmaların final aşaması olduğunu söyleyerek, “Yollarımızda bu finalden önce doğal gaz, içme suyu ve altyapı gibi devasa işlemleri tamamlamak gerekiyor. Biz de bu çalışmaları tamamladığımız yollarımızda sıcak asfalt işini hallettik. Tüm işlemleri tamamlanan ve asfaltla buluşturulan bu yollarımız en az 25 yıl hizmet verecek.  Büyükşehir olmadan önce 1 adet finişerle hizmet verilirken, bugün 12 adet finişerle hizmet yürütüyoruz.  Önümüzdeki hafta Ünye ilçe merkezinde sıcak asfalt çalışmalarımıza tekrar başlayacağız. Mevsimsel koşullar lehimize olursa işlemlerimiz aralıksız devam edecek. Ünye’mizdeki değişim devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ÜNYE - AKKUŞ - NİKSAR CADDESİ’NDE KAVŞAK DÜZENLEMESİ OLACAK”

Başkan Yılmaz programda son olarak, Ünye - Akkuş - Niksar Caddesi’ndeki trafikle ilgili bilgi vererek, “Yeni kavşak düzenlememiz için teknik ekibimiz gerekli çalışmayı yaptı. Altınordu ilçemizde olduğu gibi Ünye’mizde de kavşak düzenlemeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “ÜNYE’DEKİ, DEĞİŞİM, DEVAM, EDECEK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız