HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 07:59

Katliama herkes seyirci

                       ORÇEV Başkanı Gül Ersan dere kirliliğine dikkat çekerek, dereyi kirleten araç iki aydır duruyor diyerek tepki gösterdi,                 Ulubey Kumanlar köyüne giderek inceleme yaptığ
Katliama herkes seyirci

      

                ORÇEV Başkanı Gül Ersan dere kirliliğine dikkat çekerek, dereyi kirleten araç iki aydır duruyor diyerek tepki gösterdi,

                Ulubey Kumanlar köyüne giderek inceleme yaptığını söyleyen Gül, “Derneğimize yapılan şikâyet üzerine Ulubey’in Kumanlar Mahallesine gittik. Şikâyet, uzun zamandır dere yatağından kaldırılmayan tanker kamyonla ilgiliydi. Kamyon, mahalledeki asfalt çalışması nedeniyle zift taşıyormuş, geri geri giderken devrilip dere yatağına düşmüş. Kamyonun yerini bize göstermesi için mahalleden birilerini aradık; sokaklarda ve kapısını çaldığımız evlerde kimseler yoktu. 15-20 dakikalık bir dolaşmadan sonra yolda karşılaştığımız bir kişi sayesinde dere yatağındaki kamyonu bulduk.” dedi.

                Balıklar ölmüş

                Zift in balık ölümlerine neden olduğunu belirten Gül,”Kumanlar Mahallesinde yaşayan Galip Özdemir’den öğrendiğimize göre geçtiğimiz Ağustos ayının ilk haftasında 17 ton zift taşıyan tanker kamyon, 5 tonunu boşalttıktan sonra dere yatağına düşmüş. Düştüğü anda bir patlama olmuş, tankerde kalan 12 ton zift dereye ve çevresine dağılmış. Su zehirlenmiş, deredeki balıklar ölmüş. Bu suyu insanlar da kullanıyorlarmış. Tankeri kullanan yaralı şoförü mahalleli kurtararak hastaneye göndermişler. Jandarma gelmiş, tutanak tutup gitmiş. O günden sonra kimse uğramamış tankerin yanına, üç aydır öylece dere yatağında duruyormuş. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ya da DSİ’den kimsenin gelip gelmediğini sorduk, gelmemişler. Muhtarın herhangi bir girişimi oldu mu diye sorduk, bildiği kadarıyla olmamış. Yol çalışmasını yapan müteahhit de ilgilenmemiş kamyonla.” dedi.

                İlgilenen yok

                Kamyonla vğ zararla ilgilenenin olmadını söyleyen Gül,”Zincirleme olarak suç işlenmiş burada, hâlâ da işleniyor; dereyi kirletenler ve kirletmeye devam edenler, bu suçtan haberdar olup hiçbir şey yapmayan kurumlar. ORÇEV olarak biz de buradan suç duyurusunda bulunalım: “Ulubey Kumanlar Mahallesinde doğa katlediliyor, insanların sağlığı tehlikeye atılıyor. Lütfen görevinizi yapın.”dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : Katliama, herkes, seyirci

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız