HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Kasım 2017 Perşembe Saat: 07:49

“SAĞLIK ÇALIŞANI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

“SAĞLIK ÇALIŞANI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

 

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, 2018 yılında daha fazla sağlık çalışanı almak için gayret gösterdiklerini, sayının bütçeyle birlikte netleşeceğini kaydetti. Bakan Demircan, tütünle mücadele kapsamında, "Halkın sağlığını koruyacak, içenlerin de fazla zarar görmesini engelleyecek tedbirler almak istiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Katar Sağlık Bakanı Hanan Mohammed Al Kuwari ile bir araya geldi. Ortak toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Demircan, soruşturması tamamlanmadığı için ataması yapılmayan sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin soruya, "Yaklaşık 12 bin kişinin ataması olmuştu, onların KHK gereği soruşturma yapılarak atanması gerekiyordu. Soruşturması bitenler atandı, soruşması devam edenlerin sayısı da giderek azalıyor. Soruşturmalar daha tamamlanmış değil, bu yüzden beklemek durumunda kalıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Bakan Demircan, tütünle mücadele kapsamındaki düzenlemelere ilişkin ise yeni bir çalışma olduğunu ancak şuan net olmadığını kaydederek, "Halkın sağlığını koruyacak, içenlerin de fazla zarar görmesini engelleyecek tedbirler almak istiyoruz" dedi. Demircan, elektronik sigara ile ilgili Türkiye’de bir yasak gelip gelmeyeceğine ilişkin ise,  ne yapılacağının netleştikten sonra açıklama yapılacağını söyledi.

Bakan Demircan doktorların çalışma şartlarına ilişkin soru üzerine, “Doktorların çalışma şartlarının iyileştirilmesi bizim görevimiz. Sadece ücretler konusu değil, çalışma şartlarının da iyileştirilmesi için fiziki mekanlardaki iyileştirme yetmiyor. Çalışan sayısını da optimum düzeye çıkarmamız gerekiyor. Pratisyen hekim açığımız 5 yıla kadar kapanacak, gelen mezunlar açığı kapatma noktasında ciddi imkan sunuyor. Uzman hekim açığının devam etme durumu var. Biz son kura sürecinde Türkiye’nin bu olumlu istikamette gelişmesini gördük, pratisyen hekim sayısını TUS’ta 6 binden 8 bine çıkarttık. Türkiye bugünkü eğitim gücüyle 10 yılda uzman ve pratisyen hekim açığını çok rahat kapatmış olacak. Kadro geldikçe bunları dolduracağız" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “SAĞLIK, ÇALIŞANI, İÇİN, GAYRET, EDİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız