HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Kasım 2017 Pazar Saat: 12:18

“Hijyen belgelerinin geçerlilik süresi söz konusu değil”

ÜTSO’nun düzenlediği “Sizleri Dinliyoruz” adlı meslek grubu toplantısına katılan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Karadeniz Bölge Başkanı ve Karadeniz Unlu Mamulleri Ekmek Üreticileri Derneği Kurucu Başkanı Murat Yüksel hijyen
“Hijyen belgelerinin geçerlilik süresi söz konusu değil”

ÜTSO’nun düzenlediği “Sizleri Dinliyoruz” adlı meslek grubu toplantısına katılan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Karadeniz Bölge Başkanı ve Karadeniz Unlu Mamulleri Ekmek Üreticileri Derneği Kurucu Başkanı Murat Yüksel hijyen belgelerine ilişkin yaptığı açıklamada; “Şuan mevcut elimizde belgelerimiz var, belgelerin geçerlilik süreleri söz konusu değil” dedi.

ÜTSO tarafından düzenlenen ‘Sizleri Dinliyoruz’ adlı meslek grubu toplantısında bu hafta 1. 2. ve 5. Meslek grubu olan gıda maddesi imalatçıları, gelir geçer maden ve taş ocakları, gıda maddesi toptan ve perakende satıcılar bir araya geldi.

 

-“Ünye Bölgesinde sıkıntı yok olarak görüyoruz”-

 

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, ilçede meslek gruplarının ciddi problemlerin olmadığını belirterek, “ÜTSO olarak 2017 yılı meslek komitelerimizin son programını yaptık. Ünye bölgesinde meslek gruplarımızın pek sıkıntıları yok olarak görüyoruz. Çünkü ne basına yansıyan ciddi problemlerimiz var, ne de yönetimimize gelen herhangi bir sıkıntı yok gibi duruyor. Yine de biz araya ‘Sizleri Dinliyoruz’ adıyla bu toplantılarda bir araya geliyoruz” dedi.

 

-“Belgeleri siz belirleyin, biz yardımcı oluruz”-

 

Üyelerinden yaptıkları işlerle ilgili eksik veya ihtiyaç olunan belgeleri getirmeleri gerektiğini belirten Durmuş Zor; ”Bizim meslek gruplarında ki kişilerin yasalara uyma adına yapmak istedikleri ya da yapılması gereken bir şey varsa orada sıkıntı olmaz. Biz en pratik karar veren grubuz. Meclis kararı almakta ve yönetim kurulu kararlarımızda sıkıntı yoktur. İhtiyacınız olan belgeler nelerse siz belirleyin, biz yardımcı oluruz.” diye konuştu.

 

- Hijyen belgesinde kafalar karışık! -

 

ÜTSO Genel Sekreteri Aydın Ekmekçi, meslek grubu üyelerinden gelen soru üzerine, geçmişte fırıncılara düzenledikleri kurs sonunda yeniden hijyen belgesinin verilip verilmeyeceğine ilişkin şu bilgiyi verdi:

 

“Hijyen belgeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir protokol nezdinde düzenlendi. O protokolde şimdi kafaları karıştıran soru, ‘hijyen belgelerinin süresi doldu, yeniden hijyen belgesi almamız gerekiyor mu?’ Bu soruya TOBB’dan net bir cevap alamadık. Görüşmelerimiz devam ediyor. Hijyen belgelerinin herhangi bir süresi yok. Yani belge yenileme gibi bir durum söz konusu olabilir ama yeniden almak gibi bir durum söz konusu değil. Ancak sektöre yeni girmiş, yeni çalışmaya başlamış insanlara hijyen belgesi eğitimi verme konusunda ne yapabiliriz? Sorusu görüşülüyor. Birkaç güne kadar o konuyla ilgili cevap gelecek. Fırıncılarımıza o konu hakkında dönüş yapılacak. Geçmişte olduğu gibi hala biz yetkili isek, Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim düzenleyerek hijyen belgelerini vereceğiz.”

 

Meslek grubu toplantısına katılan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Karadeniz Bölge Başkanı ve Karadeniz Unlu Mamulleri Ekmek Üreticileri Derneği Kurucu Başkanı Murat Yüksel, mevcut hijyen belgelerinin bir bitiş tarihinin olmadığını belirterek; “Protokol 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu’nu kapsıyor. Biz 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’na tabi olduğumuz ve sizi ilgilendirmediği için araştırıp baktık. Tarım Bakanlığı üzerindeki müsteşarın TESK Başkanı ile imzalamış olduğu şey tamamen esnaf grubunu ilgilendiriyor. Bizim Odamızdan öyle bir talep gelirse ancak Ankara’dan bir yazı gelir, o yazı esnasında bizde yolumuza devam ederiz. Fakat bizim belgelerimizin üzerinde bir tarih yok. Şu tarihe kadar geçerliliği vardır diye bir ibare olsaydı bizde ona tabii olurduk. Alınan belgelerimiz bizi ilgilendiriyor ve hakkı saklı kalıyor. O konuda sizler rahat olun. Şuan mevcut elimizde belgelerimiz var, belgelerin geçerlilik süreleri söz konusu değil.”

Ünye KENT Haber


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız