HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Aralık 2017 Pazar Saat: 11:05

ÇELENK: CANDA ENGEL OLMAZ

AK Parti Ordu İl Sosyal Politikalar Başkanı Özgür çelenk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Unutulmamalıdır ki her insan; bir engelli adayıdır. Canda engel olmaz, olursa yürekte olur” dedi. Her birey, t
ÇELENK: CANDA ENGEL OLMAZ

AK Parti Ordu İl Sosyal Politikalar Başkanı Özgür çelenk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Unutulmamalıdır ki her insan; bir engelli adayıdır. Canda engel olmaz, olursa yürekte olur” dedi.

Her birey, toplum yapısı içinde eşit haklara ve eşit imkanlara sahiptir diyen Çelenk; “Engellilerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun ve tüm insanlığın ortak bir sorunudur. Öyle ki 3 Aralık’ın önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Unutulmamalıdır ki her insan; bir engelli adayıdır.

 

Sosyal hizmet varsa, devlet vardır. Türkiye, sosyal devlet anlayışı ile AK Parti hükümetleri döneminde tanıştı. Bugün darda kalan, muhtaç olan, himayeye ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza her türlü sosyal devletin gereksinimleri sunuluyor ve sunulmaya devam edecektir. Hükümdar devlet anlayışı yoktur ve hizmetkar devlet anlayışı ile hareket edilmektedir” diye konuştu.

 

Çelenk, AK Parti hükümetleri döneminde; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, hayat standartlarını yükseltmek, istihdama katılmalarını sağlamak, onlara biraz olsun tebessüm edebilmelerine vesile olmak için birçok önemli çalışmalara imza atıldığını dile getirerek; “Onları toplumla bir ve beraber kılmak, daha fazla politikalar üretmek adına çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ediyoruz.

 

AK Parti döneminde ilk engelliler kanunu olan, 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ile engellilerimizin hayatını büyük oranda değiştirdik. 2010 yılında Anayasanın 10. maddesinde yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılık anayasal düzeyde güvence altına aldık.

Engelli memur sayısı 2002 yılında 5 bin 777 iken şu an bu rakam tam 50 bin den fazla bakıma muhtaç bütün engelliler ilk defa bakım hizmeti kapsamına alınmış, evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan bakım hizmetinin ücretlerinin devletçe ödenmesi sağlanmıştır.

Canda engel olmaz, olursa yürekte olur. Yürekteki tüm engellerin kaldırılması temennisiyle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün de, bu müstesna günün duyarlılığı arttırmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ÇELENK:, CANDA, ENGEL, OLMAZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız