HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ocak 2018 Pazartesi Saat: 11:24

Kıranlı: Başarılı bir yıl olmasını diliyorum

  Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı, Her yeni yılın umutların tazelendiği, yepyeni bir başlangıç olduğunu söyledi. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyeli olan nitelikli insa
Kıranlı: Başarılı bir yıl olmasını diliyorum

 

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı, Her yeni yılın umutların tazelendiği, yepyeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyeli olan nitelikli insanların oluşturduğu Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak;  2018 yılının ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ediyorum diyen Kıranlı şunları söyledi.

“2017 senesi maalesef pek çok üzüntü verici hadiseyi üst üste yaşadığımız bir yıl oldu, başta şehitlerimiz olmak üzere kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin geçip giden koca bir yıl gibi, geride kalması umuduyla alın teri ve emeğin değerinin olduğu, kazançlı, keyifli, sevgi dolu, başarılı bir yıl olması dileğiyle her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. 

Tarihte başarıya ulaşan her hareket, sadece bir kişinin ayağa kalkmasıyla başlamıştır. Şu an sadece bir il temsilcisi olarak görülüyor olsam da Edirne’den Kars’a tüm il temsilcilerimizin ve İlimizde ilçelerimizde bulunan potansiyel olarak tüm branş teknikerlerin yanımda olduğundan emin olarak çalışmalarımı sürdürerek hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam ederek teknikerlerin uğradıkları haksızlıklar ile yaşamın her alanındaki başarılarını varlığını anlatarak, teknikerlik ünvanını hafızalara kazıyacağım. Unutmayınız ki, parlak bir gelecek bizi bekliyor. Bunun için birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmak zorundayız.

Tüm Meslek Yüksek Okulu Mezunları Tekniker meslektaşlarımızın gasp edilen tüm yasal haklarının geri iade verilerek tekniker arkadaşlarımızın sahadaki yerlerini almaları umuduyla sesimizi duyan herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

Doğduğumuz memleketimize ve birlikte yaşadığımız toplumun ortak sorunlarında STK’ları olarak gücünüzü birleştirdiğinizde sergilediğiniz duruş hiç kimsenin bizleri görmezden gelemeyeceği kadar etkin olacağına ve sorunlarımızın çözüleceğine inanıyorum. Müşterek paydalarda buluşmak suretiyle hukuk ve demokratik haklarımız ile sesimizi gür bir şekilde duyurmaya devam etmemiz için Ordu da, Fatsa da, Ünye de diğer ilçelerde beldelerde olan Tekniker-Teknisyen meslektaşlarımızı hiçbir ayrım yapmaksızın derneğimize birliğimize üye olmaya davet ediyorum.

Mesleğin ve Meslektaşlığın karşılıklı sevgi saygı ile değer kazanacağını, birlikte yaşama becerisiyle ilerleyeceği düşüncesi ile çoğu zaman kendi sorunlarımızdan daha çok toplumun yaşadığımız yerin sorunları ile ilgileniyoruz. Çünkü bizler teknikerler memleketin kalkınmasında önemli rol alan endüstri ve sanayinin, toplumun her kesimini ilgilendiren meslek konularında teknik eğitim almış kişileriz. Bu nedenle sürekli olarak kamuoyu bilgilendirme basın açıklamalarımızla adım adım kendimizi teknikerleri hafızalara yerleştirmeye çalıştık. Tabii ki başaramadık, basın mensupları sağ olsunlar, bizlere, fikirlerimize, görüşlerimize değer verdiler, dahası aldığımız teknik eğitimi önemsediler ve bizlerin teknikerlerin sesi oldular, Ordu ve Ünye basın mensuplarına şükranlarımızı sunuyorum. Ordu ve Ünye olarak ilimiz ve ilçemizi Edirne’den Kars’a tüm teknikerler birliği kurul toplantılarında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak çalışmalarımızdan dolayı takdir, teşekkür başarı belgeleri, madalya aldık. Fakat üzülerek ifade ediyorum ki; ilimizde ve ilçemizde bizlere ihtiyaç duyulan konularda, seminerlerde, toplantılarda çoğu kez davet edilmedik çağrılmadık, amma üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinciyle davet edilmezsek de memleketin kalkınması ve birlikte yaşadığımız insanların yaşam seviyelerinin yükselmesi için yapılan her yerde olmaya çalıştık, fikirlerimizi beyan ettik.

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak asla siyasi kimlik taşımadan, tarafsız bir şekilde herkesle barışık, başarıyla tamamladığımız 1999 yılından bugüne  kadar emek ve katkıları için başta Genel Başkanımız Ertan Kılıç ve yönetim kuruluna, Edirne’den Kars’a ülkemizi karınca misali çalışarak, örümcek ağı gibi ören tüm illerimizde teknikerleri temsil eden İl başkanlarımıza, üye olmasalar da her zaman bizlere destek veren tüm tekniker meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Teknolojik anlamda dünya tarihinin en hızlı dönüşümüne tanık oluyoruz. Bu nedenle, gelişmiş ülkelere baktığımızda, mesleki ve teknik eğitim hükümetlerim çözmesi gereken öncelikli politikaları arasında yer almaktadır. Ülkemizde de mesleki eğitime ve mesleki eğitim öğrencilerine yapılan iyileştirmeler 2018’de umutlarımızı güçlendiriyor.

Teknoloji  hayatımızı şekillendiriyor. Ekonomik büyüme de, teknolojideki değişimle paralel bir gelişim gösteriyor. Dolayısıyla, yarının güçlü ekonomileri arasında yer almanın tek yolu, mesleki eğitim ve mezunlarının istihdam edilmesi ya da serbest piyasada çalışmalarının önündeki engeller kaldırılarak sahadaki yerlerini almaları sağlanmalıdır.

Dünyadaki teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmamak ve ülke olarak fark yaratmak için üstümüze düşen; bilimsel, akılcı ve katılımcı bir süreçle, teknolojinin bize sağladığı olanaklarla yeni bir eğitim sistemi tasarlamaktır. Ülkemizi her alanda ileri taşımak ancak bu yolla mümkün olacaktır. Genç nüfus avantajını kullanarak, gereken yetkinliklerle bugünden donanmış nesiller yaratmak hedefimiz olmalıdır.

İnşallah;  yeni yılda KHK ler ile 28 şubat süreci mağdurları olan MYO mezunları teknikerlerin gasp edilen haklarının iadesi ile bugün ülkemizde her mesleğin bir odası varken 2 yıl Üniversite teknik eğitim almış olan teknikerlerin odasının kurulmasına izin verilmesini, MYO ları mezunlarının Lisans tamamlamanın önündeki engellerin kaldırılmasını, okurken üniversiteli sayılan mezun olduktan sonra ortada bırakılan teknikerlere hizmet etme fırsatı verilir.

Doğduğumuz yaşadığımız bölgemiz adına da Önceki dönem Başbakan Yrd. şimdi Kültür ve Turizm Bakanımız olan Sayın Numan Kurtulmuş ile birlikte bölge milletvekillerimiz, devletin gücü ve şefkatinin göstergesi olan daha önceki görev yerlerinde üstün hizmet başarı ödülüne layık görülen sayın Valimiz Seddar Yavuz’un ve Ünye ilçe kaymakamımız Sayın Hüseyin Güney’in ilgi ve girişimleri, halkın tepkilerine ortak değerlerine karşı gösterdikleri hassasiyetlerdeki duruşlarında halkın yanında oluşları ile İlimiz ve ilçelerimize verdikleri müjdeli haberler, yatırımlar özellikle de OSB hayata geçirilerek, ilimizin ilçelerimizin ülkemizin ihtiyaç duyduğu büyük çapta bir üretim dönüşümüne ve yeni istihdam yaratma ihtiyacına yanıt olacağına inanıyoruz.

Yorulmadan, yılmadan her tür olumsuzluğa rağmen 2017 yılı içinde, doğduğu memleketine ve birlikte yaşadığı insanlara topluma hizmet eden tüm tekniker meslektaşlarıma, kamu kurum ve kuruluş amir ve yöneticilerine, STK ve Oda başkanlarımıza herkese teşekkür ediyor, aileleri birlikte sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir yıl diliyorum.

Yaşanılan olumsuzluklara rağmen, OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüme oranı ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 ile son 6 yılın en hızlı büyümesi memnuniyet verici olup bu rakamın tüm göstergelere yansıyarak sürdürülebilir olması tüm vatandaşlarımıza bireylere, emek ve alın terine yansıması beklentimizdir.

Bunca yaşadığımız sorunlarımıza rağmen doğduğumuz memleketimize ve birlikte yaşadığımız toplumun ortak sorunlarında sergilediğiniz duruş hiç kimsenin bizleri görmezden gelemeyeceğinin bir göstergesi olup toplumun huzurunu bozmadan herkese gösterdiğimiz saygımız, gasp edilen haklarımız için hukuk çerçevesinde vermeye çalıştığımız mücadelemizde gitmediğimiz, dosya vermediğimiz mevki makam yok gibi. Dahası gittiğimiz anlattığımız yerlerde de hiç kimse bizlere haksız diyemedi.

Bugün mezun sayıları Üç milyona olup, aileleri ile birlikte YEDİ milyona ulaşan tekniker ailesi için artık geldiğimiz nokta, haklısınızla ya da haklısınız demekle olmuyor. Bizler kimseye el açmıyor, karnımızı doyuracak güce bilgiye sahibiz. Bizler sadece kendi karnımızı doyurma derdinde değiliz. Bizler Ülkemizin kalkınması için üretmek çalışmak istiyoruz. İnşallah uzattığımız el kimsesizlerin kimsesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tutulacaktır. Toplumun her kesimini temsil eden STK lar ile yaptığı istişarelerin Ülkenin kalkınmasında sanayinin ve endüstrinin can damarı olan üniversite teknik eğitim almış, bugün sayıları üç milyona ulaşan teknikerleri temsilen Türkiye Teknikerler Birliği olarak bizleri de misafir ederek dinleyeceğine ve sorunlarımızın çözüleceğine inanıyoruz.

İnşallah “2018” Yeni yılda TERÖR, Ekonomik sorunlar, işsizlik,  yoksulluk, yolsuzluk, şiddet, uyuşturucu, gelir dağılımındaki sorunlar ve daha benzer birçok sorunlar gibi teknikerlerin sorunlarının da konuşulmadığı, genç ve nitelikli nüfusuyla ön plana çıkan Tartışan değil dünya ile yarışan bir ülke arzu ediyoruz.

İyisiyle kötüsüyle, türlü ekonomik sıkıntıları, terör saldırıları ile acı ve tatlısıyla, çok çok çalıştığımız, Teknikerler olarak Edirne’den Kars’a Ülkemize birlik ve beraberliğimize karşı oynanmak istenen her tür oyunlara gelmeyerek Cumhuriyetimize ve kazanımlarına sahip çıkarak, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru ilerleme gayretleri içerisinde bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’nun yaşadığı en umutsuz dönemde yaptığı “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır.” çağrısının yol göstericiliğinde yürümeye devam edeceğiz. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : Kıranlı:, Başarılı, bir, yıl, olmasını, diliyorum

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız