HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:50

OSKİ, 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), 2017 yılında hayata geçirdiği proje, yatırım, içme suyu temini ve kanalizasyon faaliyetleriyle, Ordu tarihinde görülmemiş önemli çalışmalara imza attı.
OSKİ, 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), 2017 yılında hayata geçirdiği proje, yatırım, içme suyu temini ve kanalizasyon faaliyetleriyle, Ordu tarihinde görülmemiş önemli çalışmalara imza attı.
METRELERCE İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATLARI DÖŞENDİ
Ordu’ nun 19 ilçesini tek tek ele alarak, içme suyu ve kanalizasyon  sorunlarını çözmeye yönelik yatırımlarını gerçekleştiren OSKİ, 2017 yılında; 12 adet su alma yapısı, 15 adet kaptaj ve kuyu, 4 adet içme suyu deposu, 16 adet depo bakım ve onarımı,  2 adet yeni içme suyu arıtma tesisi inşa edildi. Altınordu İlçesindeki yoğun alt yapı yatırımı dahil 58.000 metre kanalizasyon hattı ve 685.000 metre içme suyu hattını da tamamlayarak, Ordu’nun geleceği olan modern  altyapı sistemine dahil etti.
MEYDANA GELEN ARIZALARA MÜDAHALE EDİLDİ
Yeni yapılan veya yenilenen içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yanında, mevcut işletilen hatlarda ise 2017 yılı içerisinde toplam 37.040 adet içme suyu arızasına ve 4.014 adet kanalizasyon arızasına müdahale edildi.
TANKERLERLE 8.790 SEFER İLE 80. 164 TON SU TAŞINDI
Özellikle yaz aylarında, nüfusun yoğunlaşması ve havaların sıcak ve kurak olmasından dolayı mevcut su kaynaklarında ciddi bir azalma meydana gelmektedir. Bunun yanında fındık hasat döneminin başlaması ve beraberinde gurbette yaşayan Ordulu vatandaşların Ordu’ya gelmesiyle birlikte ciddi bir oranda nüfus artışı yaşanmaktadır. Özellikle kırsal ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde içme suyuna ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için OSKİ ekipleri, 2017 yılında tankerlerle 8.790 sefer ile 272.308 km yol giderek, 80.164 ton içme suyu taşımıştır.
ESKİYEN SAYAÇLAR YENİLENDİ
On yılı doldurmuş veya kullanım ömrü biten ve sağlıklı su ölçümünü gerçekleştiremeyen su sayaçlarına müdahale edilmiş olup, OSKİ ekipleri 2017 yılında, 28.661 adet su sayacını yenilemiştir.
İÇME VE ATIK SULAR SÜREKLİ DENETİM ALTINDA TUTULMAKTADIR
İçme sularını sürekli denetim altında tutan ve OSKİ Altınordu içme suyu laboratuvarını uluslararası geçerliliği olan akreditasyon çalışmalarını tamamlama başarısı gösteren OSKİ ekipleri, 2017 yılında içme suyundan toplam 5.862 adet numune aldı, ayrıca kanalizasyon sularının çevreye zarar vermeden arıtarak, sağlıklı bir biçimde doğaya geri dönüşümünü sağlayan tesislerde 2017 yılı içerisinde 1.939 adet atık su numunesi alınarak içme suları ve atık sular gözlem ve denetim altında tutulmuştur.

 

Anahtar Kelimeler : OSKİ, 2017, YILINI, DEĞERLENDİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız