HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Şubat 2018 Salı Saat: 08:00

“ÇOCUK İZLEME MERKEZİ” İÇİN YER ARANIYOR!

Ordu’da, Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM), için yer arayışları sürüyor. 2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulan projede hemen her ilde Çocuk İzleme Merkezleri için yer tahsisi yapılırken, Or
“ÇOCUK İZLEME MERKEZİ” İÇİN YER ARANIYOR!

Ordu’da, Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM), için yer arayışları sürüyor. 2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulan projede hemen her ilde Çocuk İzleme Merkezleri için yer tahsisi yapılırken, Ordu’da ise bu uygulama için henüz bir yer tahsisi yapılmadığı ve uygulamaya da bir türlü başlanamadığı öğrenildi.

Devletimizin bir şekilde olumsuz hadiselere maruz kalan, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde yanlış metotlarla ruhen ve bedenen örselenen çocukluklarımıza yenilerinin eklenmemesi adına yaptığı çalışmalardan birisi de Çocuk İzleme Merkezi’nin Ordu’da henüz faaliyete geçmemesinin doğru olmadığını belirten Ordulular Çocuk İzleme Merkezi’nin yapımı için arazinin bir an önce bulunup faaliyete geçmesini istediler.

İnsanlık tarihi ile yaşıt olan suç kavramı karşısında himayeye en muhtaç menfaat grubunun çocuklar olduğunun altını çizen Ordulular, gerekli adımın atılmaması halinde Ordu’nun çok şeyler kaybedeceğini belirttiler.

Bu arada Ordu’da ise ortaya çıkan istatistikler de günümüzde suç işleme yaşının kaygı verici seviyelere düştüğünü, suç oranlarında keza suçun mağduru olan çocuk sayısında ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor.Oysa geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın sağlıklı bir çocukluk mazisine sahip olabilmeleri istikbalimiz açısından hayati bir öneme sahiptir. Bu düşünce ile hareket edilecek olunursa, Ordu’da en kısa sürede Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) için bir yer tahsisi yapılması bekleniyor. (Haber Mehmet KESKİN)

Anahtar Kelimeler : “ÇOCUK, İZLEME, MERKEZİ”, İÇİN, YER, ARANIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız