HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Temmuz 2018 Cuma Saat: 09:08

BAĞIMLI OLMA SPORCU OL PROJESİ START ALDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile Ordu Valiliğinin himayesinde Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen risk grubunda bulunan gençlerin kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyerek
BAĞIMLI OLMA SPORCU OL PROJESİ START ALDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile Ordu Valiliğinin himayesinde Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen risk grubunda bulunan gençlerin kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyerek topluma yararlı bireyler olması amacıyla hazırlanan ‘Bağımlı Olma Spor Ol’ toplumsal projenin startı verildi.

Ordu Durugöl Spor Tesislerin de Ordu Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi, Ordu Yeşilay Şubesi, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere yedi kurum temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren toplantıda alınan kararlarla ilk bölümü geride kalan projen şimdi gençlerle buluşacak ve risk grubunda yer alan gençleri topluma yararla birer birey olmaları noktasında yardımcı olacak.

Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle Ordu Valiliğimizin himayesinde başlatılan ‘Bağımlı Olma Sporcu Ol’ projemizin startını verdik. Proje kapsamında projede bize ortak olan kurumlarımızla birlikte ilk toplantımızı geride bıraktık. Özellikle risk grubunda bulunan gençlere yönelik yapılacak faaliyetler konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Emniyet kayıtlarında olan, diğer kurum kayıtlarında olan uyuşturucu madde bağımlılığına yeni başlamış, madde bağımlısı olmuş ya da madde bağımlısı olma riskinde bulunan gençleri proje kapsamında sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yaptırarak gençlerimizi bağımlılıktan kurtarmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız da bu şekilde devam edecek” açıklamasını yaptı.

Gençler yeteneklerine göre eğitim alacaklar

Proje kapsamında Gençlik Merkezilerini aktif şekilde kullanacaklarını ifade eden Spor İl Müdürü Mustafa Genç “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilimizde yaptığı Gençlik Merkezlerimizi de bu proje kapsamında aktif bir şekilde kullanacağız. El sanatları, müzik, resim gibi gençlik merkezi bünyesinde bulunan her türlü aktivite içinde gençlerimiz faydalanacaklar. Kimin hangi sanata ya da spora yeteneği varsa ona göre eğitim vermeyi düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Toplumsal olarak iyileşmeye hizmet etmiş olacağız

Ülkemizin var olan gençlerin enerjilerini kötü yönde değil de iyi yönde kullanabilmek için ve ülkemizin gençlerinden daha olumlu bir şekilde faydalana bilmek için bu projeye imza attık diyen Genç: “Projeyle birlikte gençlerimiz inşallah sokakları mesken etmek yerine spor salonlarını, Gençlik Merkezlerini dolduracaklar böylelikle sosyal ve kültürel yönden de gelişmiş olacaklar bizde bir bakıma toplumsal olarak iyileşmeye hizmet etmiş olacağız” açıklamasını yaptı.

Projeye katılım gönüllülük esaslı olacak

Projenin gençler üzerinde herhangi bir baskısı olmayacağına dikkat çeken Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç: “Hiçbir kimse ben bağımlıyım demiyor. Biz bu kategoride olan gençlerimizi geniş çaplı bir araştırma ile kendimiz bulacağız ve kendilerine hayatlarına yön vermeleri için bir seçenek sunacağız. Onlara sadece Gençlik ve Spor Bakanlığımız olarak değil ortak çalıştığımız kurumlarla birlikte yapılan çalışmanın faydasını ve önemini göstereceğiz. Bu faydalarla birlikte gençlerin gönüllü olarak projeye katılımını sağlayacağız ve bu konuda da başarılı olacağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler : BAĞIMLI, OLMA, SPORCU, OL, PROJESİ, START, ALDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız