HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Eylül 2019 Perşembe Saat: 08:11

BAL LİGİ STATÜSÜ YAYINLANDI

Spor Toto BAL’da 2019-2020 futbol sezonu statüsü yayınlandı.                 Statüyü göre, 2012020 futbol sezonun da Spor Toto BAL’da yükselme ve düşme sistemi ile Baraj müsabakaları  şöyle organize edilecek: Spor Toto
BAL LİGİ STATÜSÜ YAYINLANDI

Spor Toto BAL’da 2019-2020 futbol sezonu statüsü yayınlandı.

                Statüyü göre, 2012020 futbol sezonun da Spor Toto BAL’da yükselme ve düşme sistemi ile Baraj müsabakaları  şöyle organize edilecek:

Spor Toto BAL’DA YÜKSELME ve DÜŞME SİSTEMİ

(1) 2019–2020 Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 9 takım yükselir.

 (2) 11 grupta oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak olup, müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan takımlar play off oynayacaklardır. Play off müsabakaları sonunda 11 grup birincisinden 9’u TFF 3.Lig’e çıkmaya hak kazanır.

 (3) Play off müsabakaları tarafsız sahalarda, tek maç eleme usulüne göre 3 kademede oynanır.

(4) 11 grup birincisi takım arasında öncelikle sıra kurası çekilir. Sıra çekim kurasına göre takımlar 1. kademede BAY kalacak 3 takım ve müsabaka oynayacak 8 takımın belirlenmesi için kura çekimi yaparlar. Kura çekiminde ayrıca 2. Kademede oynanacak olan müsabakalar için kura çekimi yapılır. 1. Kademede oynanacak 4 müsabakada mağlup olan 4 takımdan hangi 3 takımın müsabaka oynayacağı ve hangi takımın BAY olacağı belirlenir.

1.Kademe Müsabakaları

* Kura çekimi sonucunda 1.kademede müsabaka oynayacak olan 8 takım, küçük grup numarasından başlayarak büyük grup numarasına doğru birbirleriyle eşleşerek müsabaka oynarlar.

* 1.kademede oynanacak olan 4 müsabakada galip gelen 4 takım TFF 3. Lig’ine yükselir. 2.Kademe Müsabakaları * 1.kademe müsabakalarında mağlup olan 4 takım arasında kura ile belirlenecek 3 takım ile BAY olan 3 takım olmak üzere toplam 6 takım, küçük grup numarasından başlayarak büyük grup numarasına doğru birbirleriyle eşleşerek müsabaka oynarlar.

* 2. kademede oynanacak olan 3 müsabakada galip gelen 3 takım TFF 3. Lig’ine yükselir.

3. Kademe Müsabakaları

* 2.kademe müsabakalarında mağlup olan 3 takım ve 2. kademede BAY olan 1 takım olmak üzere toplam 4 takım, küçük grup numarasından başlayarak büyük grup numarasına doğru birbirleriyle eşleşerek müsabaka oynarlar.

 * 3.kademede oynanacak olan 2 müsabakada galip gelen 2 takım TFF 3. Lig’ine yükselir. Mağlup olan 2 takım ise şayet ilinde baraj müsabakası oynaması gerekiyorsa, bu müsabakayı oynamadan 2020-2021 sezonunda direkt Spor Toto BAL’da yer alır. Bu takımla baraj müsabakası oynayacak yerel lig takımı da 2020-2021 sezonunda Spor Toto BAL’da direkt yer alır.

 (5) 11 grupta son iki sırayı alan takımlar Spor Toto BAL’dan bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşerler.

 (6) TFF 3. Lig’den düşmeden kaynaklanan kontenjan artışı veya belirlenen kontenjanın altında takımla lige katılınması durumlarında ve illerin belirlenen kontenjanlarına göre Spor Toto BAL’dan TFF 3.Lig’ine yükselme, Spor Toto BAL’da kalma, Spor Toto BAL’dan yerel lige düşme ve yerel ligden Spor Toto BAL’a yükselme aşağıdaki belirtilen yöntemlerle meydana gelir.

  a) Spor Toto BAL Kontenjanı 1 (bir) Takım Olup, Spor Toto BAL’da Temsil Edilmeyen Niğde İli: 2019 – 2020 sezonunda Spor Toto BAL’da bir takımla temsil edilme hakkı olup bu hakkını kullanmayan Niğde ilinin 2019 – 2020 sezonunda yerel liginde birinci olan takımı 2020 – 2021 sezonunda Spor Toto BAL’a direkt katılır.

 b) Spor Toto BAL’da 1 (bir) Takımla Temsil Edilen İller (Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Isparta,,Kars, Kastamonu, Kırşehir, Mardin, Muş, Nevşehir, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli,, Uşak, Van, Yozgat, Kırıkkale, Aksaray, Bayburt, Karaman, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Karabük, Kilis ve Osmaniye): 2019-2020 sezonunda Spor Toto BAL’da bir takımla temsil edilen illerde, bu takım ; TFF 3. Lig’e yükselirse veya küme düşerse, o ilin 2019-2020 sezonu en üst yerel liginde birinci olan takım 2020-2021 sezonunda Spor Toto BAL’a katılma hakkı kazanır.

                TFF 3. Lig’e yükselemeyen veya küme düşmeyen Spor Toto BAL’daki takımın sıralaması ne olursa olsun (Grup birincisi olan hariç) o ilin en üst yerel liginde birinci olan takım ile müsabakaların sona ermesinden sonra kendi ilinde baraj müsabakası oynar. Bu müsabakada galip gelen takım bir sonraki sezon Spor Toto BAL’da oynamaya hak kazanır.

c) Spor Toto BAL Kontenjanı 1 (bir) Takım Olup, 2 (iki) Takımla Temsil Edilen İller (Adıyaman, Burdur): 2019-2020 sezonunda Spor Toto BAL’da bir takımla temsil edilme hakkı olup, 2 takımla temsil edilen illerin 2020-2021 sezonunda bir takımla temsil edileceği dikkate alınarak, bu illerin; 2 takımdan biri TFF 3. Lig’e yükselir, biri de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci olan takım Spor Toto BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşmezse, küme düşmeyen takım ile ilin yerel ligi birincisi olan takım baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşer, diğer takım küme düşmezse, küme düşmeyen takım ile ilin yerel lig birincisi olan takım baraj müsabakası oynar. 2 takımın her ikisi de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci olan takım Spor Toto BAL’a yükselir. 2 takımın her ikisi de TFF 3.Lig’e yükselmez veya küme düşmezlerse, sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım yerel lige düşer. Üst sırada olan takım ise yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar.

 d) Spor Toto BAL’da 2 (iki) Takımla Temsil Edilen İller (Afyon, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kayseri, K.Maraş, Kırklareli, Malatya, Muğla, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak, Yalova ve Düzce): 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir biri de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar Spor Toto BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir biri de küme düşmezse, ilin yerel liginde birinci olan takım Spor Toto BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım Spor Toto BAL’da kalır. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım Spor Toto BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel ligin birincisi ile baraj müsabakası oynar.2 takımdan biri küme düşer, diğer takım TFF 3.Lig’e de yükselmez ve küme de düşmezse, ilin yerel liginde birinci olan takım Spor Toto BAL’a yükselir. Diğer takım Spor Toto BAL’da kalır. 2 takımda küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar Spor Toto BAL’a yükselir.

 SPOR TOTO BAL BARAJ MÜSABAKALARI

 (1) Spor Toto BAL baraj müsabakaları, TFF tarafından yetki verilen kişi ve kuruluşlarca il merkezlerinde belirlenen sahalarda oynanır.

(2) Spor Toto BAL baraj müsabakaları Spor Toto BAL takımı ile yerel lig takımı arasında oynanır.

(3) Baraj müsabakaları tek maç eleme usulü ile oynanır.

 (4) Baraj müsabakalarının hakem ve gözlemcisi MHK tarafından atanır.

(5) Spor Toto BAL baraj müsabakaları zorunlu durumlar hariç müsabakalarının tamamlanması sonrası 15 gün içinde oynatılır.

 (6) Spor Toto BAL takımları ile oynanacak baraj müsabakalarında yabancı uyruklu futbolcular oynayamaz.

 

 

Anahtar Kelimeler : BAL, LİGİ, STATÜSÜ, YAYINLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız