HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Haziran 2020 Pazar Saat: 12:00

“YURTLAR ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE"

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, pandemi sürecinde 76 ildeki 177 bakanlık yurdunda, dünyanın 97 farklı ülkesinden gelen toplamda 77 bin 441 vatandaşa ev sahipliği yaptıklarını bildirirken, Yurtlarımızı, asıl sahipleri gençleri
“YURTLAR ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE"

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, pandemi sürecinde 76 ildeki 177 bakanlık yurdunda, dünyanın 97 farklı ülkesinden gelen toplamda 77 bin 441 vatandaşa ev sahipliği yaptıklarını bildirirken, "Yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık" dedi.

Bakan Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarıyla ilgili istatistiki bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde  kamuoyuyla paylaştı.

Paylaşılan bilgide şunlar kaydedildi:

"Gururla ifade etmeliyim ki ülkemiz sağlık altyapısı ve tedavi uygulamalarında dünyanın nasıl en başarılı ülkelerinden biriyse yine bu salgın sürecinde karantina uygulamalarıyla ve öğrenci yurdu altyapısıyla da en nitelikli karantina uygulaması açısından model bir ülke olmuştur. Son 18 yılda hayata geçirilen sessiz devrimler sayesinde aynı tarımda, teknolojide, savunma sanayiinde, eğitimde, ulaştırmada olduğu gibi sağlıkta da ne seviyelere yükseldiğimizi bütün dünyaya gösterdik. Bununla birlikte karantina uygulamasıyla da öğrenci yurtları açısından ne kadar müthiş bir altyapımızın olduğuna da tüm dünya şahit oldu.”

2002 yılında 190 olan öğrenci yurdu sayısının 18 yılda 774'e yükseldiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, bununla birlikte yurt ve oda kalitesinin arttığını, 5 yıldızlı otellerle rekabet eden bir altyapıya kavuşulduğunu vurguladı. Bunların hiçbirinin bir günde gerçekleştirilmiş başarılar olmadığını dile getiren Bakan Kasapoğlu, daha sonra şunları kaydetti:

"Türkiye, bir kilim misali milim milim, düğüm düğüm, ilmek ilmek işlenerek bugünlere geldi. 18 yıldaki ilerleme, akıllı bir stratejiyle, derinlikli vizyon ve güçlü hedeflerle sağlandı. Kalıcı temeller üzerinde yükselen ülkemizin, bugün bütün dünya için güvenli bir liman olduğunu gururla ifade edebilirim. Elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı avantajlar, süreç içerisinde hızlı karar alma ve güçlü işbirlikleri gerçekleştirmek noktasında ülkemizin elindeki en önemli fırsat oldu. Türkiye, sahip olduğu yeni yönetim sistemiyle nitelikli koordinasyon ve ivedi uygulamalar hususunda da farkını ortaya koydu."

Anahtar Kelimeler : “YURTLAR, ÖĞRENCİLERİN, HİZMETİNDE"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız