HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Haziran 2022 Çarşamba Saat: 10:04

PLAJ FUTBOLU LİGİ STATÜSÜ

TFF Yönetim Kurulu'nun 24.05.2022 tarihinde yapılan toplantısında 2022 Sezonu Plaj Futbolu Ligi Statüsü kabul edildi. Kabul edilen statü TFF'nin resmi internet sitesi TFF.Org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.
PLAJ FUTBOLU LİGİ STATÜSÜ

TFF Yönetim Kurulu'nun 24.05.2022 tarihinde yapılan toplantısında 2022 Sezonu Plaj Futbolu Ligi Statüsü kabul edildi. Kabul edilen statü TFF'nin resmi internet sitesi TFF.Org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

            Plaj futbolu severleri ilgilendiren, futbolcuların uygunluğu, müsabaka sistemi ve Avrupa şampiyonasına katılım şöyle uygulanacak:

“FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Takımlar sezon başında, etap maçları başlamadan önce en az 10 ve en fazla 20 kişilik takım kadrosunu TFF’ye bildirirler. Takım kadrosunun TFF’ye sunulması, bu futbolcuların futbolcu uygunluklarının TFF tarafından onaylandığı anlamına gelmez.

 (2) Müsabakalara katılacak futbolcular, 2021–2022 sezonunda vize ettirilmiş profesyonel ve amatör lisanslarını, lisansı bulunmayan futbolcular ise ilgili evraklarını yetkili birimlere ibraz ederek kayıt yaptırmak suretiyle oynayabilirler. Amatör ve/veya Profesyonel futbolcular tescilli oldukları kulüplerin muvafakatnamesini (EK-3) almak zorundadır.

(3) Müsabakalara katılacak sporcuların, plaj futbolu milli takım futbolcuları hariç 01.01.1982 (dahil) ilâ 31.12.2005 (dahil) tarihleri arasında doğmuş olmaları zorunludur. Futbolcu uygunluğunun belirlenmesinde yaş tashihleri dikkate alınmaz. Takımların listesinde, Plaj Futbolu Milli Takım futbolcuları hariç, 01.01.1982 ile 01.01.1992 tarihleri arasında doğmuş en fazla 3 futbolcu yer alabilir ve müsabakalarda oynayabilir.

(4) Amatör veya profesyonel lisansı bulunmayan futbolcular, istenen evrakları (her futbolcu tarafından imzalanmış katılım formu, sağlık raporları, 18 yaş altındakiler için veli muvafakatnameleri ve istenecek diğer belgeler) yetkili birimlere teslim etmek zorundadırlar.

Evraklarını eksiksiz teslim eden futbolcular yetkili birimlerin evrak üzerinde yapacağı kontroller dahilinde ligde yer alabileceklerdir. Müsabaka esnasında TC Kimlik Numarası bulunan resmi kimlik belgeleri veya yabancılar için pasaport katılımcılar tarafından ibraz edilmek zorundadır.

(5) PFL takımları bu maddede belirtilen şartlara sahip olmak koşuluyla en fazla 3 yabancı uyruklu futbolcuyu kadrolarında bulundurabilir ve oynatabilir.

(6) PFL takımlarında yer almak isteyen tüm futbolcular gerekli evraklara ek olarak, futbol oynayabileceklerine dair alacakları sağlık raporunu da etap organizatörü aracılığı ile TFF Bölge Müdürlüklerine ibraz etmek zorundadırlar. Söz konusu raporların fotoğraflı olması zorunludur.

(7) Türkiye Finallerine katılacak takımlar, final karşılaşmalarının başlamasından en geç 10 gün önce finallerde oynayabilecek en az 10 en fazla 12 kişilik final takım kadrosunu TFF’ye bildirmek zorundadırlar. Final takım kadrosunda, etaplarda diğer takımlarda yer almış veya almamış 3 yerli futbolcu değişikliği yapılabilir. Yerli futbolcular etaplarda farklı bir PFL takımında yer almış ise, ilgili takımdan muvafakat almak zorundadır. Yabancı futbolcuların ise tamamı final için sunulacak takım kadrosunda değiştirilebilir ancak bu futbolcuların etaplarda başka bir takımda oynamamış olması gerekmektedir.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Her etapta 4 takım yer alabilir. Evraklarını tamamlayarak organizasyonu gerçekleştirecek etap organizatörüne teslim eden 4 takım ilgili etapta yer alabilir. Etaba katılacak takımların belirlenmesi hususunda nihai kararı TFF verir. 4’ten daha az sayıda takımın başvuru yapması halinde etap organizasyonu yapılmaz 4’ten fazla takım olması durumunda etap organizatörü TFF’ye yazılı olarak bildirmek ve onay almak koşuluyla etapta yer alacak 4 takımı belirlemek üzere ön eleme oynatır.

(2) Etap müsabakaları tek devre lig usulüne göre oynanır. Tek devre oynanan müsabakalar sonrasında en fazla puana sahip takım etap şampiyonu olur ve Türkiye Finallerinde yer almaya hak kazanır.

(3) Finallerin ne şekilde yapılacağı ve takvimi TFF tarafından belirlenerek ilan edilir. Türkiye

Finallerinin kura çekimi, müsabakalardan en az bir gün önce takım temsilcilerinin iştiraki ile TFF tarafından gerçekleştirilir. 2019 TFF Plaj Futbolu Ligi Finallerinde yarı finale kalmış takımların dahil olduğu etapların 2022 TFF Plaj Futbolu Ligi’nde tekrar düzenlenmesi halinde bu etapların birincileri, 2022 TFF Plaj Futbolu Ligi Türkiye Finalleri kurasında seri başı olarak yer alır.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA KATILIM

(1) Türkiye Finallerini Şampiyon olarak tamamlayan takım, FIFA’nın düzenlediği, ülke şampiyonlarının katıldığı turnuvaya katılmaya hak kazanır.

(2) İlgili uluslararası turnuvaya katılım için gereken pasaport, vize, ulaşım ve konaklamaya dair sair işlemler ve organizasyon katılım hakkı kazanan takım tarafından yapılır.

(3) Katılım hakkı kazanan takıma ulaşım ve konaklama masrafları için TFF tarafından 90000-TL destek sağlanır. Söz konusu destek takımın kulüp hesabına veya takımın bağlı olduğu şirket, kurum, belediye ya da üniversite hesabına yatırılır.”

 

Anahtar Kelimeler : PLAJ, FUTBOLU, LİGİ, STATÜSÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız