HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 10:44

SÜPER LİG START ALIYOR

Trendyol Süper Lig'de yeni sezon 11 Ağustos 2023 Cuma günü saat 21:00’da oynanacak Trabzon-Antalyaspor maçıyla start alacak.
SÜPER LİG START ALIYOR

Trendyol Süper Lig'de yeni sezon 11 Ağustos 2023 Cuma günü saat 21:00’da oynanacak Trabzon-Antalyaspor maçıyla start alacak.

            Trendyol Süper Lig’de 1.haftada oynanacak diğer maçların programı da şöyle:

            12 AĞUSTTOS 2023 CUMARTESİ: Kasımpaşa-MKE Ankaragücü, Konyaspor-İstanbulspor, Kayserispor-Galatasaray ve Pendikspor-Hatayspor.

            13 AĞUSTOS PAZAR: Sivasspor-Samsunspor, Adana Demirspor-Rizespor ve Fenerbahçe-Gaziantep FK.

            14 AĞUSTOS PAZARTESİ : Alanyaspor-Başakşehir ve Karagümrük-Beşiktaş.

            Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonu sonun da Süper Ligde 17, 18, 19 ve 20'inci sıraları alan 4 (dört) takım TFF 1. Lige düşecek.

            Öte yandan Trendyol Süper Lig’de sporseverleri ilgilendiren, müsabaka sistemi, kupa ve madalyalar, uluslararası kupa  müsabakalarına katılım, video yardımcı hakem ve oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak:

 MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Süper Lig 20 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) Sezon sonunda Süper Ligde 17, 18, 19 ve 20’inci sıraları alan 4 (dört) takım TFF 1. Lige düşer.

KUPA ve MADALYALAR

(1) Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

(2) Kupanın nasıl tasarlanacağına ve ne şekilde üretileceğine TFF tarafından karar verilir.

(3) Kupa seremonisi organizasyonu TFF tarafından yapılır. Ev sahibi kulüp seremoni kurallarına uymak zorundadır.

(4) Kupa seremonisi saha içerisinde TFF tarafından hazırlanacak platformda gerçekleştirilir.

(5) Şampiyon olan kulüp kupa seremonisine katılmak zorundadır. Seremoniye kulüp başkanı, teknik heyet, müsabaka isim listesinde yer alan futbolcular, kadroya giremeyen diğer futbolcular ve yedek kulübesinde bulunma hakkı olan görevliler olmak üzere en fazla 40 kişi katılır. Kupa törenine futbolcuların tescilli formaları ile katılmaları zorunludur.

(6) Kupa seremonisine katılacak ve bu maddenin 5. fıkrasında yer alan kişiler, öncelikle TFF Başkanı veya TFF Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Vekili ve/veya Yönetim Kurulu Üyesinden madalyalarını aldıktan sonra platformda kendileri için ayrılan bölüme geçerler. Son olarak takım kaptanı platforma gelerek madalyasını aldıktan sonra kendisine kupa takdim edilir.

(7) Seremoni sonrasında, diğer yönetici ve görevlilerine dağıtılmak üzere, TFF tarafından 35 adet madalya daha kulübe teslim edilir.

(8) Kulüp, TFF’den izin almak koşulu ile TFF tarafından yapılacak olan kupa seremonisi sonrasında aynı veya farklı bir günde şampiyonluk kutlamaları yapabilir. Şampiyonluk kutlamalarının yayın hakkı bedelsiz olarak münhasıran ligin resmi yayıncı kuruluşuna aittir.

ULUSLARARASI KUPA MÜSABAKALARINA KATILIM

(1) UEFA tarafından belirlenecek kriterlere ve listeye göre 2023-2024 sezonu sonunda uluslararası müsabakalara katılım sağlanır. UEFA’nın belirleyeceği UEFA kulüpler arası müsabakalara katılım listesi kulüplere bildirilir.

(2) UEFA’nın, UEFA Kulüplerarası Müsabakalara katılma şartlarında yapacağı değişiklikler aynen uygulanır.

(3) Sportif başarı neticesinde UEFA Kulüplerarası Kupa müsabakalarına katılım hakkı elde ettiği halde, UEFA’nın, kupa müsabakalarına katılım ile ilgili kriterleri karşılamaması nedeniyle bu müsabakalara katılamayan takımların yerine; bu kriterlere uygun olmak şartıyla Lig sıralaması gereği takip eden diğer takımlar katılır.

VİDEO YARDIMCI HAKEM

Süper Lig müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

 

 

Anahtar Kelimeler : SÜPER, LİG, START, ALIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız