HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Mart 2017 Cuma Saat: 08:25

U-13 LİGİ, 1.AMATÖR GİBİ

2016-2017 Ordu Amatör U-13 Ligi fikstür kura çekimi ve lig statüsü Pazartesi günü kulüplerin katılımı ile Futbol İl Temsilciliğinde yapıldı. İlk defa bu sezon 19 takımın katılacağı U-13 Liginde 1.Amatör Lig Statüsü uygulanmasına k
U-13 LİGİ, 1.AMATÖR GİBİ

2016-2017 Ordu Amatör U-13 Ligi fikstür kura çekimi ve lig statüsü Pazartesi günü kulüplerin katılımı ile Futbol İl Temsilciliğinde yapıldı. İlk defa bu sezon 19 takımın katılacağı U-13 Liginde 1.Amatör Lig Statüsü uygulanmasına karar verildi.

         U-13 Ligi fikstür kura çekimi ve lig statüsü Pazartesi günü yapılan toplantıda belirlendi. İl Futbol Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hasan Vayni, Tertip Komitesi Üyesi Haydar Demir ile U-13 ligine katılacak kulüp idarecilerinin katıldığı toplantıda ligin hangi şekilde oynanacağı ve statüsü konusu masaya yatırıldı. Futbol İl Temsilcisi Hasan Vayni, ligin hangi koşullarda oynanması ve statünün nasıl belirleneceği hususlarına yönelik açıklamalarının ardından kulüplerin ortak karar alması gerektiğini vurguladı. Çeşitli önerilerin gündeme gelmesi sonrası Ünye Gücü Futbol Kulübü idarecilerinin maçların 2 grupta ve Ordu Merkez Grubu, Ünye-Fatsa Grubu şeklinde oynanması önerisi kulüp yetkililerinin görüşlerine sunuldu. Yapılan oylamada Ünye Gücü Futbol Kulübü’nün önerisi çoğunluğun onayıyla kabul edildi. Lige geçtiğimiz sezon ilk defa katılan Mesudiyespor’un Ordu Merkez Grubu’na daha yakın olması nedeniyle bu gruba verilmesi önerini de getiren Ünye Gücü Futbol Kulübü yönetiminin bu önerisi de oy çokluğuyla kabul edilirken Kumruspor’un da Ünye-Fatsa Grubu’na katılması yine oy çokluğuyla kabul edildi.

         Daha sonra fikstür kura çekimine geçildi ve A Grubu (Ordu Merkez) Altınordu Belediyespor, Akyazıspor, Demirspor, Esnafspor, Güzelorduspor, Kirazlimanıspor, Mesudiyespor, Orduspor, Ordu İdmanyurdu ve Rusumat şeklinde gruplandırılarak fikstürü belirlendi.

         B Grubu ise Dolunayspor, Fatsaspor, Fatsa Anadoluspor, Fatsa Belediyespor, Fatsa Yaşamspor, Kumruspor, Ünye Gücü F.K, Ünye 1957 Spor, Ünye F.K olmak üzere 9 takımdan oluştu ve kura çekimi ile fikstürü belirlendi.

         U-13 Liginin TFF’ye 5 Haziran tarihinde sonuç bildirileceği için Nisan ayının hemen ilk haftasında başlaması konusunda fikir birliğine varıldı. U-13 Liginin 1 Nisan 2017 tarihinde başlaması, hafta içi  ve hafta sonu maçları oynanması konusunda prensip kararına varıldı.

         Ayrıca toplantıda ligin statüsü de belirlenirken, aynen 1.Amatör Lig’de uygulandığı üzere ilk 5 takımın play of oynama şansı verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre ligin bitiminde ilk üç takımın play of oynaması kesinleşirken grubunda 4. ve 5. Olan takımların çapraz eşleşme yöntemi ile tek maç usulü 4.’lük maçında karşı karşıya gelecekler. Maçı kazanan takım grup 4.’sü olarak play of oynama hakkı elde etmiş olacak. (Spor Aksiyon)

 

 

Anahtar Kelimeler : U-13, LİGİ, 1.AMATÖR, GİBİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız