HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2016 Pazar

TORUN: TERÖRÜ VE TERÖRİSTLERİ ÖVMEK SUÇTUR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün akşam iftar yemeğinde terörle ilgili mücadele açıklamalarına tepki gösterdi.
TORUN: TERÖRÜ VE TERÖRİSTLERİ ÖVMEK SUÇTUR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün akşam iftar yemeğinde terörle ilgili mücadele açıklamalarına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Torun; “Ülkenin birliğine bütünlüğüne değil ayrıştırmaya, ötekileştirmeye vurgu yapan sözlerle her akşam iftar yemeği yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; 24 Haziran tarihli iftar yemeğinde “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur” demek suretiyle teröristleri öven, onları gururlu ve onurlu gören,  akla ziyan bir söylemde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Torun’un açıklaması şu şekilde kaydedildi; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilinçaltında ne düşündüğü bu sözleriyle açıkça ortaya çıkmıştır. Siyasi çıkarları uğruna devletin gücünü ayaklar altına alarak, Oslo, Dolmabahçe, Kandil, Habur ve İmralı’da, terör örgütüyle pazarlığa oturduğunu unutmuş, terörün karşısında artık sözün bittiği yere gelmiş, terörü ve teröristi övme gafletine dahi düşmüştür.

Teröristlerle “Görüşen şerefsizdir” diyen kişi sonra “Evet, görüşme talimatını ben verdim” demiş, bugün de “Görüştüklerimiz kadar gururlu ve onurlu olalım” sözüyle makamına ve milletine ihanet etmiş, onurlu ve gururlu Türk Milletini inciterek,  İmralı, Oslo, Kandil ve Habur skandalına bir yenisini daha eklemiştir.

Her gün şehit düşen vatanın evlatlarımızı bir bir toprağa verirken, geride gözü yaşlı anaların, babaların, eşlerin canları tarifsiz acılarla yanarken, artık babalarını sadece resimlerinde görebilecek nasıl avutabileceğimizi bilemediğimiz çocuklarımız gözlerimizin içine bakarken, terör saldırılarıyla yüzlerce masum insan hayatını kaybetmişken;

Devletin tepesinde oturan bu kişi bu ifadesiyle Türk Milletinin onursuz, gurursuz olduğunu mu söylüyor?

2002 yılında 7 şehit veren Türkiye 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar 1 yılda 600’e yakın şehit vermiştir. Buna sebep olan teröristler mi onurlu ve gururludur?

“SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİDİR”

 Yaptığı açıklamayla teröre ve teröriste onur ve gurur bahşeden, açıkça bir kez daha terörü öven Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröre yardım ve yataklık suçu işlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Türk Ceza Kanununa göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Cumhuriyetin savcıları harekete geçip bu durumu araştırmalı, teröristlere moral destek veren, onları onurlu ve cesur gören Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatmalıdır.

Bu söylemi şiddetle kınıyor ve asla kabul etmiyoruz. Bu talihsiz ve şuursuz açıklamasıyla askerimizi, polisimizi ve milletimizi kahreden, derinden yaralayan Cumhurbaşkanı, Türk Milletinden, Türk Askerinden ve Türk Polisinden  derhal özür dilemelidir.” (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, TERÖRÜ, VE, TERÖRİSTLERİ, ÖVMEK, SUÇTUR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız