HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Aralık 2016 Perşembe Saat: 10:23

“6,5 MİLYON İŞÇİYİ OYALIYORLAR”

Hükümet, işveren ve işçi sendikalarından oluşan komisyon toplantılarında gerçekçi bir asgari ücretin belirlenemeyeceğini savunan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “İşçilerin taraf olmadığı toplantılardan bu zamana kadar
“6,5 MİLYON İŞÇİYİ OYALIYORLAR”

Hükümet, işveren ve işçi sendikalarından oluşan komisyon toplantılarında gerçekçi bir asgari ücretin belirlenemeyeceğini savunan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “İşçilerin taraf olmadığı toplantılardan bu zamana kadar olduğu gibi işverenler kazançlı çıkar.” dedi.

            Taşeronların da oyalandığını vurgulayan Poyraz, “Hükümet yıllardır ‘taşerona kadro’ iddiasıyla taşeron işçileri oyalıyor. Yüz binlerce taşeron asgari ücretle iş güvencesi olmadan çalışıyor. Şimdi de asgari ücret toplantılarıyla 6,5 milyon işçiyi oyalıyorlar.” dedi.

            Sonucu belli toplantı

            En büyük toplu sözleşme görüşmesi olarak da kabul edilen ‘Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’ çalışmalarını değerlendiren Poyraz, “5 Hükümette, 5 işveren sendikalarından, 5 kişi de işçi sendikalarından temsilcilerle yapılan toplantıda her yıl Hükümet üyeleri ve işveren sendikalarının oylarıyla belirlenen asgari ücret, bu yıl da aynı biçimde belirlenecek. İşçileri memnun eden bir sonuç çıkmayacaktır. İşveren sıfır artışı savunurken Hükümet yetkilileri de destekleyen açıklamalar yapıyor. İş sendikalarının itirazı da kağıt üzerinde kalıyor.” dedi.

            Bu gelenek bozulabilir

            Asgari ücret komisyonu toplantıları ‘tiyatro oyununa’ döndü diyen Poyraz, “Göstermelik toplantıların sonucu belli. Ancak bu gelenek bozulabilir. İşçi sendikaları işçilerini ve toplumun diğer kesimleriyle birlikte ortak mücadeleyi örgütlemeyi planlasa farklılık hemen belli olacak. Asgari ücret işçiler arasında tartışılmadan, talepler için mücadeleyi görünür yapmadan hak ede edilemeyeceği biliniyor. Sendikalardan partilere, gazetelerden emekten yana yazarlara, aydınlara kadar her kesim bu konuda sorumluluk üstlenmeli ki, ‘tiyatro oyunu’ bozulup işçiler hak ettikleri ücreti elde edebilsinler.” dedi.(ORDU YENİ HABER)

 

                

Anahtar Kelimeler : “6, 5, MİLYON, İŞÇİYİ, OYALIYORLAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız