HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Mart 2016 Cuma Saat: 08:26

“HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR”

YÜKSELMEYEN FINDIK FİYATLARINA CHP’Lİ ŞAHİN’DEN SERT TEPKİ;
“HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, fındıkta don hasar çalışmalarının ilgili kurumlar tarafından neden hala kamuoyu ile paylaşılmadığına sert tepki gösterdi.

Üretici temsilcisi Ziraat Odaları mühendislerinin ve Tarım İl Müdürülüğünün arazide hasar tespit çalışmaları yaptığını basın yoluyla duyduklarını ancak bu çalışmaların neden bu günlerde kamuoyu ile paylaşılmadığını merak ettiklerini dile getiren Şahin; “Fındık fiyatları bu tablo karşısında hala 9.30 Lira’dan işlem görüyor. Fiyatı yabancı sermayenin tekeline bırakan insiyatif hala neyi bekliyor. Bu kurumlar fiyatın yükselmesi için hükümeti harekete geçirerek Fiskobirlik üzerinden alım yapımını sağlamaları gerekirken sessizliklerini korumalarına da bir anlam veremiyoruz” dedi.

Şehrimizde son günlerde meydana gelen iklimsel değişikliklerin yöremiz ürünü fındık üzerinde nasıl bir etkisi olduğu konusunda her kafadan bir ses çıkmaktadır diyen Şahin gazetemize yaptığı açıklamada önemli tespitlerde bulundu.

Şahin şöyle devam etti; “Yöremizde don olmuş mudur, olmamış mıdır olmuşsa ne orandadır, bu konuda her kesimden insanlar farklı söylemlerde bulunmaktadır.

Bu konuda üreticinin yanında olması gereken Ziraat odalarından ise herhangi bir ses çıkmamaktadır. Ziraat Odası ve Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü adeta üreticinin karşısında olan bir kuruluş gibi hareket etmektedir. Bu konuda hemen ve derhal tespitlerde bulunmalı ve eğer don felaketi yaşandıysa ve hangi oranda üreticiyi etkilemişse bunu kamuoyu ile paylaşmalıdırlar. Aldığımız duyumlara ve basında çıkan haberlere göre ise her iki kurumun arazi de kurum mühendisleri tarafından hasar tespit çalışmalarının yapıldığı ancak bu çalışmaların sonuçlarının açıklanmamasını da çok manidar bulmaktayız.

Alınan duyumlara göre özellikle 200 m.nin üstünde olan fındık bahçelerinde %50 nin üzerinde bir zaiyat olduğu söylenmektedir.Böyle bir durumda fındık fiyatlarının hareketleneceği herkesin malumudur. Aklimiza bu süreci geciktirerek fındık fiyatlarının bir süre daha stabil kalmasını sağlanmak istenmektedir sorusu gelmektedir” diye konuştu.

Fındık üzerinden spekülasyon yapılmasına karşı olduklarını da sözlerine ekleyen Şahin; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak fındık üzerinde spekülasyon yapılmasına karşıyız. Hükümetin bir an önce hukuki alt yapısını kurarak lisanslı depoculuğun hayata geçmesini sağlaması gerekmektedir.Ve ayrıca Fiskobirlik aracılığıyla fındık fiyatlarının üretim maliyetlerinin altına düşmesini engellemelidir.Fındık sanayicisi için bir takım teşvikler düzenlenerek çikolata sanayinin kurulması ve geliştirilmesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu. (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

 

Anahtar Kelimeler : “HER, KAFADAN, BİR, SES, ÇIKIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız