HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Nisan 2016 Pazar Saat: 11:15

“ORDU YATIRIM ALAMIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun sorunlarını TBMM Genel Kurulunda anlattı.
“ORDU YATIRIM ALAMIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun sorunlarını TBMM Genel Kurulunda anlattı. Gündem dışı aldığı konuşmasına Ordu’nun kamu yatırımlarından da, milli gelirden de yeterince pay alamadığına değinen Torun, ilin potansiyel bir işgücüne sahip olması ve ülke ekonomisine sağladığı katkıya rağmen illerin gelişmişlik sıralamasında 53, Eğitim endeksinde 49, altyapı hizmetlerine erişim sıralamasında 61, yaşam memnuniyeti sıralamasında 52. sırada olduğunu belirtti.

YATIRIMCI GELMİYOR,

Torun yaptığı konuşmasında “Yatırımcı Ordu’ya gelmiyor, Orduda Araplara verilen değer kadar sanayicilere değer verilmiyor, yatırımcıya yer lazım, sanayi bölgeleri yetersiz; yatırımcıya kolay ulaşım lazım, liman yok. Karayolunu tercih edecek, ama yapımına yıllar önce başlanılmış olan Karadeniz- Akdeniz Yolu, Ulubey-Gürgentepe- Gölköy Yolu, Ünye-Akkuş- Niksar Yolu hala bitirilemedi.  Yaptık dediğiniz yollar Ordulu için artık memleketten gurbete ekmeklerini aramaya gittikleri yol oldu. Kısacası istihdamı arttıramadığımız için işsizliği çözemiyoruz.

Yatırımcı gelmeden işsizlik çözülmez, bunun içinde bu alt yapıların biran önce hazırlanması, özellikle işsizliğin yüksek oranda olduğu illerde yatırımcılara cazip imkanlar sunulması gerekiyor. Ordu’nun fındığa dayalı ekonomisinin hayvancılık, arıcılık, balıkçılık ve ormancılık gibi önemli alt sektörlerin, alternatif sanayi yatırımlarıyla desteklenip istihdamın artırılması ve ekonominin canlandırılması gerekiyor” dedi.

KAŞ YAPALIM DERKEN, GÖZ ÇIKARDINIZ

Potansiyel işgücü üretime dönüşemiyor ve karşımıza işsizlik olarak çıkıyor diyen milletvekili Torun, “Özelikle kırsal ilçelerimizde yaşanılan işsizlik göçü durmadan artırıyor. En çok göç veren illerin başında geliyor Ordu. Faturasını vatandaşımız ödüyor. Evinden toprağından çok uzaklarda ekmeğini aramak zorunda kalıyor.” Dedi.

Seyit Torun Ordu’nun taşıma nüfusla apar topar Büyükşehir yapıldığı belde belediyelerinin kapatıldığını, köylerin mahalleye dönüştürüldüğünü, köyde yaşayan vatandaşın, şehirde yaşıyormuş gibi vergi ödemeye mahkum edildiğini, hizmetin vatandaştan uzaklaştırıldı, yakınında derdini anlatacağı bir tane belediyesi kalmadığını söyleyerek, hala pek çok köyde içme suyu sıkıntısı yaşandığını, Pek çok köyün okulunun kapatıldığını da belirtti.

Sözlerine   “Köyleri boşalttınız, köylerden şehirlere gelen vatandaşlarımız işsizlikle, yoksullukla karşı karşıya bırakıldı,  yani kaş yapalım derken göz çıkardınız” şeklinde konuştu.

Sağlık sorunlarına da değinen Torun, “Sağlıkta dönüşüm dediniz. Sağlık sorunu bitti dediniz. Aybastı’ da, Ünye’ de ve pek çok ilçe hastanemizde uzman doktor yetersiz.  Bir çocuk doktoru günde 80-90 çocuk hastaya bakıyor. İlçe devlet hastanelerindeki aile hekimlerimiz yüzlerce hastayı muayene etmek zorunda bırakılıyor, yeterli sağlık hizmeti alamayan vatandaş doktora şiddet uygulamaya kalkıyor. Böyle mi bitirdiniz sağlıkta sorunları anlamıyorum” diye konuştu.

HER PROJENİZ RANT VE YAĞMA PROJESİ

Ülkenin terör cehennemine döndüğünü ifade eden Torun, “Türkiye’nin cennet köşelerinden biridir diyoruz Ordu için, hakikaten müthiş bir doğa ve kıyı turizmi potansiyelimiz var. Ama bu potansiyeli stratejik bir sektöre dönüştürecek projeler yok, turizmi bitirdiniz, iktidarın yapıyoruz diyerek ortaya attığı projeler tamamen yağma ve rant projesi. Ülke terör cehennemine döndü. Komşularımız başta olmak üzere dünya ülkeleri Türkiye’ye gitmeyin diye vatandaşlarını uyarıyor” ifadelerini kullandı.

 

Torun konuşmasının son bölümün de ise şunları söyledi: “Ordu’ya yatırım gitmediği gibi, bir de sahip olduğu doğasını da bitirmeye çalışıyorsunuz, Ordu Kalkınmada öncelikli yöreler kapsamında. Bunun için kurulan DOKAP’ın öncülüğünü üstlendiği hepinizin yakından bildiği Yeşil Yol Projesiyle yaylalarımızın doğal güzelliği yok ediliyor. HES yapılmayan nehir kalmadı. Bu eşsiz doğayı, bölgenin ekosistemini yerle bir ettiniz.

Ne yazık ki, sadece siyasi çıkarları için çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız.

Sözlerime son verirken sizleri tarımımıza, hayvancılığımıza, doğamıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu Meclise oylarıyla geldiğimiz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, gelişmiş ülkeler arasında yerimizi almak istiyorsak üreticimize de, yatırımcımıza da sahip çıkalım.” (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “ORDU, YATIRIM, ALAMIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız