HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mayıs 2016 Pazartesi Saat: 09:15

Destek, Haziran’da geliyor

Bakan Çelik, dekar başına 170 lira olan alan bazlı desteğin 2016 yılı Haziran ayında yapılmasının planlandığını açıkladı.
Destek, Haziran’da geliyor

“Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi” başlatıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projenin Giresun, Trabzon ve Ordu illerinde pilot proje şeklinde uygulanacağını söyledi.

Bakan Çelik, dekar başına 170 lira olan alan bazlı desteğin 2016 yılı Haziran ayında yapılmasının planlandığını açıkladı. 

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, fındıkta verim ve kalitenin artırılması için fındık bahçelerinin yenilenmesine ilişkin olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

- Giresun, Trabzon ve Ordu pilot bölge -

CHP’li Bektaşoğlu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik, verimsiz fındık bahçelerinin yenilenmesi konusundaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

“Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi” başlatıldığını kaydeden Çelik, bununla ilgili kriterlerin belirlendiğini belirterek, “2013 yılında Trabzon İl Müdürlüğü ve Giresun Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ortak çalışması ile fındık bahçesi yenileme çalışmasının öncelikle 1’inci standart bölgede yer alan Giresun, Trabzon ve Ordu illerinde pilot proje şeklinde uygulanması planlanmaktadır” dedi.

Çelik, “Proje ile; 2013-2014 yıllarında 50 yaş ve üzeri verimden düşmüş toplam 23,5 dekar fındık bahçesi sökülmüş ve modern dikim teknikleri kullanılarak 10 adet demonstrasyon bahçesi tesis edilmiştir” diye konuştu.

Fındık destekleme ödemesi ne zaman yapılacak?

Çelik, “Fındık ürününün desteklenmesine ilişkin uygulamanın rasyonel hale getirilmesi amacıyla 2009-2014 yıllarında Yeni Fındık Stratejisi uygulanmıştır. Bu kapsamda, üreticilerimize toplam 4.4 milyar TL alan bazlı gelir desteği verilmiştir. Fındıkta alan bazlı gelir desteği uygulamasına 2015 yılı ürünü için de devam edilecek olup, dekar başına 170 TL verilecektir. Destek ödemesinin 2016 yılı Haziran ayında yapılması planlanmaktadır. Ayrıca fındık üreticilerine mazot ve gübre gibi destekler de verilmektedir.” ifadelerinde bulundu.  (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : Destek, Haziran’da, geliyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız