HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Nisan 2017 Perşembe Saat: 08:32

Esnafın Rekabet Gücü Artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken, esnafın rekabet gücünü ve istihdama olan katkısını artırmak amacıyla işbirliği protok
Esnafın Rekabet Gücü Artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken, esnafın rekabet gücünü ve istihdama olan katkısını artırmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

 

TESK Genel Merkezinde gerçekleştirilen işbirliği protokolünün açılış töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, ülkemiz ekonomisi için esnaf ve sanatkarların önemine dikkat çekti. İmzalanacak protokolle Hükümetimizin esnaf ve sanatkarlarla olan iletişiminin bir adım daha ileri gideceğini ifade eden Müezzinoğlu, “Ben de bir esnaf çocuğuyum. Sizler önemli bir mesleğin temsilciliğini yapıyorsunuz. Dünyamızda yaşanan gelişmeler esnafımızı yeni değişimlere yönlendiriyor. Bugün 5-10 yaşlarındaki çocuklar 25 yaşına geldiğinde günümüzdeki mesleklerin yarıdan fazlası olmayacak. Bu nedenle esnafımızı dünyayla yarışacak seviyeye getirmeliyiz. İnşallah işbirliği protokolü ile esnafımıza bu konuda destek olacağız” dedi.

 

Bakan Müezzinoğlu, ülkemizin 2016 yılında çok zorlu bir süreci atlattığını, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde tüm sorunların üstesinden geldiğini söyledi. 2017 yılında ise çalışma hayatında milli seferberliği ilan ettiklerini hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “İstihdam seferberliği kapsamında imzalayacağımız protokol ile daha güçlü adımlar atacağız. 81 ilimizi ziyaret ettik. Bu ziyaretler neticesinde elde ettiğimiz bilgiler ışığında önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları şekillendiriyoruz. Tüm esnafımızın İŞKUR ile iletişimini daha dinamik hale getirmesini istiyoruz.”

 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise işbirliği protokolü sayesinde esnaf ve sanatkarların “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamındaki istihdam teşviklerinden daha fazla yararlanmasını sağlayarak rekabet gücünün ve istihdama olan katkısının artacağını ifade etti. Esnaf ve Sanatkâr siciline kayıtlı iki milyona yakın üyelerinin bulunduğunu belirten Palandöken “Bunların yanlarında çalışanlar da düşünüldüğünde, bu camianın istihdam açısından yük üstlenmekte ne kadar büyük bir önem taşıdığı anlaşılacaktır. Hiç kuşkusuz, bu kesimin desteklenmesi, işsizliğin önlenmesine ve kayıt dışılığın azaltılmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Protokol ile, İŞKUR ile oda/birlik ve federasyonlarımız ortak çalışarak; esnaf ve sanatkarlara; istihdam teşvikleri ve İŞKUR hizmetleri hakkında bilgilendirme yaparak, başta mesleki eğitim kursları olmak üzere işbaşı eğitim programlarından daha fazla yararlanmaları sağlanacak” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bakanı Sayın Müezzinoğlu ile TESK Genel Başkanı Sayın Palandöken işbirliği protokolünü imzaladı. Törenin ardından Bakanımız Müezzinoğlu esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

 

Protokol törenine Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in yanı sıra Müsteşarı Ahmet Erdem, Müsteşar Yardımcısı Sayın Tarkan Zengin, Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. İsmet Köksal, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Oğuz Cesur, ÇSGB ve İŞKUR yöneticileri, esnaf temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında imzalanan ve 3 yıl süreyle geçerli olacak işbirliği protokolüyle esnaf ve sanatkarların Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamındaki istihdam teşviklerinden daha fazla yararlanması sağlanacak. Protokol kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) TESK’e üye oda/birlik ve federasyonlarla ortak çalışarak esnaf ve sanatkârları; istihdam teşvikleri ve İŞKUR hizmetleri hakkında bilgilendirecek. Gerçekleştirilecek ortak çalışmalar neticesinde esnaf ve sanatkârlar başta mesleki eğitim kursları olmak üzere işbaşı eğitim programından daha fazla yararlanabilecek. Ayrıca İŞKUR tarafından uygun birlik ve odalar nezdinde “İŞKUR Hizmet Noktası” kurularak buralarda iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri yürütülecek.

 

İşbirliği protokolüyle Ahilik kültürünün yaşatılmasına da katkı sağlanacak. Geleneksel mesleklerin kaybolmaması ve ustaların ihtiyaç duydukları çırakları yetiştirebilmesi için düzenlenecek mesleki eğitim kursları İŞKUR tarafından finanse edilecek. Ayrıca çıraklar ustaların yanında işbaşı eğitim programına tabi tutularak mesleki deneyim kazanmaları sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyenlere ise girişimcilik eğitimleri verilerek KOSGEB desteklerine ulaşmalarına yardım edilecek. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : Esnafın, Rekabet, Gücü, Artacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız