HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2014 Pazartesi Saat: 16:19

YARILGAÇ KARİYER GÜNLERİNE KATILDI

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Kariyer Günleri" kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katılarak üniversite öğrencileriyle buluştu.
YARILGAÇ KARİYER GÜNLERİNE KATILDI

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Kariyer Günleri" kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katılarak üniversite öğrencileriyle buluştu.

 

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın konuşmacı olarak bulunduğu "Kariyer Günleri"ne çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

 

Hayata dair konuların işlendiği söyleşide; başarının anahtarı olacak tüyolar, akademik ve idari bir sorumluluğu aynı anda üstlenmenin getirmiş olduğu avantaj ve zorluklar, geleceğin neferleri olan öğrencilerin gelişimi açısından sosyal, kültürel ve eğitsel çalışmaların sürekliliği, bütün fikirlere karşı saygılı olmanın gerekliliği gibi konulara değinen Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, kariyerinde nasıl bir yol izlediğini hangi aşamaları geçip bugünlere geldiğini de anlatarak öğrencilerle sohbet havasında bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Gerek özel sektör gerekse uzun yıllar akademik alanda deneyim kazanmış olan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, gençlerin kariyer planlaması konusunda dikkatli davranmaları gerektiğini vurguladı. Başarının elde edilmesinde üniversitelerin önemine değinerek şunlara değindi:

 

"Üniversiteler, farklı kültürlerden farklı ülkelerden eğitim almak için gelen bir çok kişiyi aynı ortamda bir araya getirir. Uluslararası arkadaşlıkların kurulmasını sağlar. Kültür ve medeniyet havzasının gelişmesi için çok iyi bir platformdur. Bu platformda yetişen bireyler, donanımlı, sorgulayan ve girişimci birçok niteliğe bürünecek ve kendileri için en iyi olana ulaşmak için çaba sarf edeceklerdir. Dolayısıyla üniversiteler öğrencilerin yetişmesi ve ufkunu belirleyebilmesi için çok özel bir ortamdır. Bunun bilincinde olan öğrenciler, başarı için ilk kuralı gerçekleştirmiş demektir.

 

Hoşgörü ve çağdaş normlar çerçevesinde eğitim vererek araştıran, sorgulayan, bilgi biriktiren ve gelecekleri için sürekli bir azim gösteren öğrencilerin, barışın ve sosyalleşmenin mekanı üniversitelerde kendilerini daha çok geliştirmeleri gerekmektedir. Bunu sağladıkları zaman kariyerlerine fayda sağlayacak artıları daha net görecekler ve hayatın her alanında bir adım önde olacaklardır."

 

Kariyer planlamasının hayal kurmakla başladığına değinen Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, "Hayal kuran ve hayallerinin peşinden planlı, mantıklı ve tükenmez bir azimle koşacak gençler yetiştirmek akademik bir görev olmasının yanında bizim için milli bir görevdir" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : Yarılgaç, Kariyer, Günlerine, katıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız